Δύο σημαντικές διακρίσεις, που αναδεικνύουν τη δυναμική εξέλιξή της, με στόχο να συνεχίσει να μετουσιώνει την αιχμή της ψηφιακής τεχνολογίας σε αξία και πρόοδο για κάθε πελάτη της,  έλαβε η Info Quest Technologies στα BΙΤΕ Awards 2022, τα οποία θεσμοθετήθηκαν & διεξάγονται από την Boussias Communications.

Το Χρυσό Βραβείο που έλαβε στην κατηγορία  “Εταιρικός Μετασχηματισμός”, αφορά στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου, που προδιαγράφει τον συνεχή μετασχηματισμό  της σε 4 καίριους τομείς: ανάπτυξη σε νέους τομείς και αγορές,  νέο μοντέλο λειτουργίας, ψηφιακός μετασχηματισμός και επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές.

Η εταιρεία έχει μετεξελίξει το μοντέλο λειτουργίας της, δημιουργώντας μία πλατφόρμα που υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη, τη γρήγορη ένταξη νέων δραστηριοτήτων στον οργανισμό και τη δημιουργία δυναμικών οικοσυστημάτων, που συνδέουν τεχνολογικούς παρόχους, με εξειδικευμένα κανάλια παροχής υπηρεσιών και πελάτες. Παράλληλα έχει θέσει σε προτεραιότητα τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την ενίσχυση των εργαζομένων της με νέες δεξιότητες και την υποστήριξη της κοινωνίας σε θέματα  όπως οι ψηφιακές δεξιότητες και η συμπερίληψη μέσω τις τεχνολογίας. Η συνεχής επένδυση σε ψηφιακά εργαλεία και η υιοθέτηση ενός data driven μοντέλου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της λειτουργίας και της αύξησης της αποδοτικότητάς της. Παράλληλα, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ενός  υπερσύγχρονου  κέντρου διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής  (επένδυση άνω των 5m€ ) το οποίο  θα βελτιστοποιήσει σημαντικά το επιχειρησιακό σκέλος του οργανισμού και την αποτελεσματικότητά του.  

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Info Quest Technologies:

  • Επέτυχε 3X αύξηση του κύκλου εργασιών &  2Χ αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού σε 5 χρόνια
  • Παραμένει ο μεγαλύτερος συνεργάτης των ICT κατασκευαστών 
  • Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Cloud enablers της αγοράς και είναι στρατηγικός συνεργάτης της Microsoft στο Cloud
  • Πρωταγωνιστεί στην αγορά του Mobility & IoT με την Xiaomi, συμβάλλοντας στη δημιουργία του νέου οικοσυστήματος των διασυνδεδεμένων συσκευών
  • Δημιουργεί προηγμένες καταναλωτικές εμπειρίες, τόσο στα φυσικά καταστήματα Xiaomi, όσο και στον ψηφιακό κόσμο (www.you.gr)
  • Επέτυχε 25% μείωση στην ετήσια ενεργειακή ένταση (kWh/m2)/€εκ. κύκλου εργασιών 

Το Αργυρό Βραβείο, αφορά σε υπηρεσίες και τεχνολογίες Cyber Security που έχει αναπτύξει, με στόχο οι μικρές και μεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμα και εάν δεν διαθέτουν εξειδικευμένη ομάδα, να μπορούν να αξιοποιήσουν κορυφαίες τεχνολογίες για  να προστατευθούν από τις συνεχώς αυξανόμενες cyber- απειλές. Η λύση Managed Detection and Response (MDR), είναι συνδρομητική, στηρίζεται στο Μicrosoft 365 Defender και  αξιοποιεί προηγμένες μεθόδους ανίχνευσης: threat intelligence, ανάλυση συμπεριφοράς, ανάλυση κίνησης δικτύου και threat hunting. H λύση είναι διαθέσιμη, μέσω του εξειδικευμένου δικτύου συνεργατών της. 

Οι σημαντικές διακρίσεις της Info Quest Technologies είναι αποτέλεσμα της προσήλωσής της στην αποστολή της να συμβάλλει στην εξέλιξη και την ευημερία ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με συνεπή στρατηγική, έμφαση στην καινοτομία, προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και συνεχή επένδυση σε τεχνογνωσία, βασιζόμενη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.