Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα, η εταιρεία κατέγραψε ζημίες στο α’ τρίμηνο. Έντονες ανησυχίες για τις πωλήσεις μέσα στη χρονιά

Alcatel-Lucent logoΔεν περνάει και τις καλύτερες στιγμές της η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel-Lucent, κα Πατρίτσια Ρούσο. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times του Λονδίνου», η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημίες στο α’ τρίμηνο του 2008.

Παράλληλα, εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τις πωλήσεις μέσα στη φετινή χρονιά, ενώ η εταιρεία προτίθεται να ζητήσει από τους μετόχους να ψηφίσουν πάνω σε πρόταση για τη σύνδεση των παχυλών απολαβών της κυρίας Ρούσο, φτάνουν τα 6 εκατ. ευρώ, με την απόδοση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η κρίσιμη ημέρα είναι η ερχόμενη Παρασκευή, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία περί πιθανής απομάκρυνσης της επικεφαλής της Alcatel-Lucent. Οι μέτοχοι της εταιρείας θα πρέπει να εγκρίνουν την πρόταση, βάσει της οποίας θα αποδοθεί στη διευθύνουσα σύμβουλο το αντίστοιχο αμοιβών δύο ετών. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε το προαναφερθέν ποσό, αναφέροντας ότι είχε εγκριθεί στην ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου το 2007.

Η κυρία Ρούσο καλείται να καλύψει το 90% τουλάχιστον του στόχου για τις πωλήσεις της Alcatel-Lucent ή το 75% του στόχου για τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, σύμφωνα με τη νέα αυτή εισήγηση.