19.400 θέσεις εργασίας και 2,2 δισ. ευρώ αποτύπωμα στο ΑΕΠ της χώρας μας υπόσχεται ο αμερικανικός κολοσσός έως το 2030.

Οι επενδύσεις της Google σε cloud υποδομές στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα σε εκδήλωση της εταιρείας, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τη Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου διαδέχθηκε στο βήμα η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin, η οποία και επικαλέστηκε πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε η Google στην AlphaBeta Economics, προκειμένου να τονίσει πως το Google Cloud region στην Ελλάδα θα συνεισφέρει συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ, ενώ υπολογίζεται πως θα προκαλέσει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε το όραμα ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος στη χώρα, αναφερόμενος και στις υπόλοιπες σημαντικές επενδύσεις κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών τεχνολογίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η δημιουργία Κέντρου Αριστείας (Center of Excellence) για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που θα στοχεύουν στην βιώσιμη ανάπτυξη, μια συνέργεια της Google με την Deloitte.