Το 29,26% της Intertech, ποσοστό που κατείχε παλαιότερα στην εισηγμένη εταιρεία ο εκλιπών επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε περάσει προσωρινά στον έλεγχο της Eurobank και πλέον ανήκει στην CD Media και τον επιχειρηματία Σπύρο Γιαμά.

Η CD Media, μια εταιρεία που έχει εδραιώσει τη θέση της ως διανομέας στον χώρο των ψηφιακών μέσων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη απέκτησε το σύνολο των μετοχών της Eurobank και αποτελεί πλέον έναν από τους δυο βασικότερους μετόχους της εταιρείας, συντροφιά με τον Κωνσταντίνο Αμοιρίδη, επικεφαλής της εταιρείας «Αμοιρίδης – Σαββίδης». Η Intertech αποτελεί διανομέα εταιρειών όπως: Panasonic, Ricoh Gestetner, iLuv, Satel, iTech, Yeastar, Fanvil, Yealink και Alcatel-Lucent Enterprise.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.3556/2007

Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ –ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» στα πλαίσια του Ν.3556/2007, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, ότι:

α) δυνάμει της από 21-09-2022 ενημέρωσης που έλαβε από την εταιρεία με την επωνυμία «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» για λογαριασμό της μετόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η τελευταία την 20-09-2022 προέβη στην εκποίηση του συνόλου των μετοχών της, ήτοι 2.473.686 μετοχών της εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 29,36% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου. Μετά τη μεταβίβαση το ποσοστό της στην εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ ανέρχεται σε 0%.

β) δυνάμει της από 21-09-2022 ενημέρωσης που έλαβε από την εταιρεία με την επωνυμία «CD MEDIA S.E.» η τελευταία την 20-09-2022 προέβη στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ήτοι 2.473.686 μετοχές της εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 29,36% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου. Μετά τη μεταβίβαση το ποσοστό της «CD MEDIA S.E.» στην εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ ανέρχεται σε 29,36%.