Mία καθηλωτική ασύρματη εμπειρία ήχου υπόσχεται η κορεατική εταιρεία, ακολουθώντας παράλληλα το δικό της premium σχεδιαστικό μονοπάτι. Γίνονται όμως οι υποσχέσεις της πράξη; Οι απαντήσεις που προέκυψαν από τη δοκιμή μας ακολουθούν…

Samsung Galaxy Buds2 ProΤο μόνο σίγουρο όσον αφορά στη στρατηγική της Samsung στα True Wireless ακουστικά είναι πως ακολουθεί τη δική της αυτόνομη στρατηγική, δίχως να διανοείται να μιμηθεί πεπατημένες στο design. Τα ράφια των καταστημάτων, άλλωστε, έχουν ήδη «πλημμυρίσει» από κλώνους πανομοιότυπων σχεδιαστικά ακουστικών, οπότε η διαφοροποίηση είναι πια μονόδρομος για τους μεγάλους κατασκευαστές. Έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς, λοιπόν, άλλους πιο τολμηρούς κι άλλους πιο συντηρητικούς, η τελευταία πρόταση της Samsung παίρνει την ξεχωριστή μορφή των Galaxy Buds2 Pro. Αρκετά μικρά ώστε να μην ενοχλούν έπειτα από πολύωρη χρήση μα και αρκετά μεγάλα ώστε να μην φεύγουν από το αφτί κατά τη διάρκεια της άθλησης, τα καλομελετημένα καμπυλόγραμμα ακουστικά ζυγίζουν μόλις 5,5 γραμμάρια το καθένα και είναι κατά 15% μικρότερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Πράγματι, είτε γυμνάζεστε είτε επιδίδεστε σε ανελέητο… headbanging, τα Galaxy Buds2 Pro είναι πρακτικά αδύνατο να εγκαταλείψουν αυτοβούλως το κεφάλι σας. Χάρη στην IPX7 πιστοποίηση, μπορείτε να συνεχίσετε άφοβα την ακρόαση χορεύοντας… στη βροχή, καθώς τα Galaxy Buds2 Pro είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα και στις πιτσιλιές νερού.

Ακούτε μόνο ό,τι θέλετε, όποτε το θέλετε

Η βελτιστοποιημένη εφαρμογή στο αφτί έχει και μια επιπρόσθετη θετική επίδραση, καθώς θωρακίζει τον ήχο με φυσικό τρόπο από εξωτερικές παρεμβολές, ακόμα και αν έχετε απενεργοποιημένο το σύστημα Active Noise Cancellation (ANC). Αν επιλέξετε να το επιστρατεύσετε, τότε η φασαρία των γύρω σας πρακτικά εκμηδενίζεται, μιας και η τεχνική της ενεργής ακύρωσης θορύβου υλοποιείται με εξαιρετικό τρόπο στα συγκεκριμένα ακουστικά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε έναν συνδυασμό τριών μικροφώνων υψηλού SNR (Signal-to-Noise Ratio) και «έξυπνου» λογισμικού, με αποτέλεσμα να απομονώνεται πλήρως η ακρόασή σας από ανεπιθύμητους ήχους όπως αυτούς που προκαλεί ο άνεμος, ο κινητήρας ενός αεροπλάνου, η βαβούρα σε έναν πολυσύχναστο χώρο κ.α.

Εξίσου μεγάλος ήταν και ο ενθουσιασμός μας από τις επιδόσεις της λειτουργίας Voice Detect.

Εφόσον αποφασίσετε να αξιοποιήσετε την εν λόγω δυνατότητα, κάθε φορά που ξεκινάτε να μιλάτε απενεργοποιείται αυτόματα το σύστημα ANC και η «σκυτάλη» περνά στον ήχο του περιβάλλοντος, ώστε να μπορείτε να συζητήσετε άνετα και να ακούσετε τον συνομιλητή σας καθαρά χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε τα ακουστικά.

Ξεχωριστή αίσθηση χαρίζει και το σύστημα Intelligent 360 Audio. Ο ήχος 360 μοιρών με Direct Multi-channel (5.1/7.1/Dolby Atmos) συνασπίζεται με την τεχνολογία Enhanced Head Tracking προκειμένου κάθε κίνηση του κεφαλιού σας να αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η χωρική αίσθηση του ήχου.

Ήχος… σειρήνα προς το οικοσύστημα της Samsung

Με όποια πηγή ήχου κι αν συνδέσετε τα Bluetooth ακουστικά της Samsung το αποτέλεσμα θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους. Θα βυθιστείτε μεμιάς στον ήχο της ταινίας, του παιχνιδιού ή της μουσικής που απολαμβάνετε, ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες περιοχές σε ψηλές και χαμηλές συχνότητες που δεν είχατε αντιληφθεί προηγουμένως, ειδικά αν κάνατε χρήση κάποιων λιγότερο ποιοτικών λύσεων.  Για να ζήσετε, βέβαια, την εμπειρία του 24 bit Hi-Fi ήχου θα χρειαστείτε αφενός μια συσκευή που να υποστηρίζει τον νέο κωδικοποιητή Samsung Seamless Codec (SSC HiFi) και αφετέρου μια premium streaming υπηρεσία μουσικής που να διαθέτει αυτήν την ποιότητα αναπαραγωγής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ομοαξονικό ηχείο δύο κατευθύνσεων εξακολουθεί να παρέχει μοναδική ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξετε να ακούσετε. Δεν είναι μόνο η επιλογή 24-bit audio που σας «ωθεί» σε Samsung συσκευές με περιβάλλον χρήσης One UI 4.0 και πιο πρόσφατο. Η αυτόματη εναλλαγή πηγής ήχου με ένα απλό άγγιγμα (Auto Switch) είναι εφικτή, δυστυχώς, μόνο μέσω ειδικού software μεταξύ συνδεδεμένων Samsung συσκευών (smartphone, tablet, ΤV), καθώς δεν υποστηρίζεται multipoint pairing. Τέλος, άλλο ένα πλεονέκτημα στα χέρια των φίλων του Samsung οικοσυστήματος είναι η υπηρεσία «SmartThings Find». Σε περίπτωση που (και χτυπάμε ξύλο!) χάσετε τα Buds2 Pro, η συγκεκριμένη πλατφόρμα βοηθά στον εντοπισμό τους γρήγορα και εύκολα είτε είναι τοποθετημένα στη βάση τους, είτε όχι.

Αυτονομία

Η μπαταρία δεν μπορούσε να μείνει έξω από τον… χορό των βελτιώσεων. Έως και 5 ώρες συνεχόμενης ακρόασης με ενεργοποιημένο ANC και 8 ώρες δίχως αυτό δεν θα σας αφήσουν παραπονούμενους. Αν μάλιστα επιστρατεύσετε και τη θήκη που λειτουργεί ως βάση φόρτισης, οι συνολικές ώρες αυτονομίας με ANC αγγίζουν τις 18, για να… εκτοξευθούν στις 29 ώρες αν αποφασίσετε να μην εκμεταλλευθείτε την ενεργή ακύρωση θορύβου. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η 5.3 έκδοση της Bluetooth τεχνολογίας υπόσχεται LE Audio αναβάθμιση αρκετά σύντομα, ένα πρότυπο που μεταξύ άλλων ενισχύει την ακόμα πιο περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας, ελαχιστοποιεί το latency και διευρύνει το bandwidth.


Μας άρεσε

  • Ελαφριά ακουστικά με άνετη μα σταθερή εφαρμογή στο αφτί
  • Μικρή θήκη που επεκτείνει αισθητά την αυτονομία
  • Bluetooth 5.3 και LE Audio υποστήριξη
  • Εκπληκτικό σύστημα ANC με ευφυέστατο «Voice Detect»
  • 360 Audio που ανιχνεύει τις κινήσεις του κεφαλιού
  • Κρυστάλλινος ήχος με βαθύ μπάσο

Δεν μας άρεσε

  • Η λειτουργία Auto Switch εναλλάσσει αυτόματα την πηγή ήχου μόνο ανάμεσα σε Samsung συσκευές (δεν υποστηρίζεται multipoint pairing)
  • Η 24-bit ποιότητα ήχου είναι εφικτή μόνο με χρήση Samsung συσκευών που υποστηρίζουν τον αλγόριθμο συμπίεσης «Samsung Seamless Codec»