Αντίο στην εποχή… του χαλκού από άκρη σε άκρη του σπιτιού σας υπόσχονται οι νέες συνδέσεις 1Gbps της Cosmote, χάρη στο δωρεάν mesh πακέτο AVM FRITZ!Box 5530 Fiber & FRITZ!Repeater 1200 AX.

Τα δίκτυα οπτικής ίνας έχουν επιτέλους αρχίσει να εξαπλώνονται με γοργούς ρυθμούς και στη χώρα μας, χαρίζοντας αναβαθμισμένες ταχύτητες και αξιοζήλευτη σταθερότητα. Η πρόταση της Cosmote για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι συνοδεύεται από ένα επιπλέον δωρεάν όφελος, το ακαταμάχητο mesh πακέτο ενός AVM FRITZ!Box 5530 Fiber και ενός FRITZ!Repeater 1200 AX. Οι δυο αυτές προτάσεις της AVM εξασφαλίζουν πως η ασύλληπτη ταχύτητα του 1Gbps που φτάνει πλέον μέχρι τον… τοίχο σας δεν θα υποβιβάζεται από αμφιλεγόμενης ποιότητας router και repeater. Με υποστήριξη WiFi 6 για ταχύτητες τοπικού ασύρματου δικτύου που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και το 1Gbps που όλοι περιμέναμε πώς και πώς, οι δυο συγκεκριμένες συσκευές συνεργάζονται άψογα κάτω από μια mesh «ομπρέλα» κάλυψης, μεταμορφώνοντας τη διαδικτυακή σας εμπειρία. Τα προϊόντα της AVM (τα οποία έρχονται στη χώρα μας από την AMY AE) αποτελούν εγγύηση για την απόλαυση δίχως συμβιβασμούς και εσωτερικές… απώλειες της αδιανόητης μέχρι πρόσφατα ταχύτητας του 1Gbps. Κι αν η εποχή της οπτικής ίνας ακούγεται απειλητική σε όσους πιστεύουν πως δεν θα έχουν τις γνώσεις να ρυθμίσουν το νέο τους modem/router, δεν υπάρχει κανένα άγχος, καθώς όλα τα AVM FRITZ!Box 5530 Fiber που παρέχονται από την Cosmote έρχονται σεταρισμένα και βελτιστοποιημένα για τη χρήση πάνω στο δίκτυο Cosmote GPON (Gigabit Passive Optical Network).

 Για περισσότερες  πληροφορίες πατήστε εδώ.

AVM FRITZ!Box 5530 Fiber: Δέχεται απευθείας την οπτική ίνα και θα σας κρατήσει παρέα μέχρι τα… 2,5 Gigabit!

AVM_FRITZBox_5530Το 5530 είναι ένα υπερσύγχρονο modem/router που μπορεί να υποδεχτεί απευθείας το καλώδιο οπτικών ινών που θα φέρει σπίτι σας η Cosmote, φροντίζοντας τον μετέπειτα διαμοιρασμό του bandwidth σε όλες τις συσκευές του σπιτιού σας, ασύρματα ή ενσύρματα με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Για τον λόγο αυτό, στην πίσω πλευρά του FRITZ!Box 5530 σας περιμένουν δυο θύρες Gigabit LAN, αλλά και μια θύρα 2,5 Gigabit LAN! Την ασύρματη δικτύωση επιμελείται το WiFi 6ης γενιάς, ενώ κατά την προσφιλή συνήθεια της AVM η συσκευή ενσωματώνει και σταθμό βάσης DECT. Πρόκειται για μια flagship συσκευή που αποτελεί επένδυση στο τηλεπικοινωνιακό μέλλον για κάθε επιχείρηση και νοικοκυριό με αυξημένες τεχνολογικές απαιτήσεις. Αξίζει, μάλιστα, να υπογραμμιστεί -ειδικά σε εποχές ενεργειακής κρίσης- πως η ύπαρξη μιας και μοναδικής συσκευής στην οποία τερματίζει η οπτική ίνα και ταυτόχρονα επωμίζεται και τον ρόλο του router, εξοικονομεί χρήματα στον λογαριασμό ρεύματος. Το 5530 είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ρεύματος, ενώ δεν απαιτεί επιπρόσθετη τερματική συσκευή ONT (Optical Network Terminal) για να λειτουργήσει.

 

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX: Γιατί το 1Gbps δεν πρέπει να περιορίζεται στους χώρους γύρω από το router

FRITZRepeater_1200_AXΗ ανάγκη για μια ασύρματη σύνδεση που να μπορεί να σηκώσει στους ώμους της το παρεχόμενο 1Gbps της Cosmote οφείλει να μην περιορίζεται μόνο στους χώρους που βρίσκονται εντός της μεγάλης μεν, πεπερασμένης δε εμβέλειας της Wi-Fi κάλυψης του FRITZ!Box 5530 Fiber. Για τον λόγο αυτό, η Cosmote περιλαμβάνει στη δελεαστικότατη πρότασή της και το AVM FRITZ!Repeater 1200 AX, μια συσκευή που αναλαμβάνει να «μεταλαμπαδεύσει» την 1Gbps εμπειρία ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια του σπιτιού σας. Το dual-band repeater υποστηρίζει 2.400Mbit/s στο φάσμα των 5GHz (2×2, 160MHz) και 600Mbit/s στα 2,4GHz (2×2, 40MHz) για συμβατότητα με παλαιότερες συσκευές, ενώ έρχεται και με gigabit LAN θύρα για ενσύρματες συνδέσεις.