Η ESET, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην τεχνολογία προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα προϊόντα ασφάλειας της θα διανέμονται από την Intel με τις νέες της motherboards.


eset_logo_smallΗ συμφωνία των δύο εταιρειών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2010, προβλέπει ότι στη συσκευασία της κάθε motherboard της Intel θα περιλαμβάνεται το ESET Smart Security με άδεια χρήσης που θα κυμαίνεται από 45 ημέρες μέχρι έναν ολόκληρο χρόνο.


Τα προϊόντα της ESET θα διατίθενται αποκλειστικά με τη σειρά motherboard Executive της Intel, ενώ θα αποτελούν και την βασική λύση antivirus της νέας σειράς Media της Intel, η οποία θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο.


Ο Clem Russo, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Τομέα Client Boards της Intel δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε το λογισμικό ασφαλείας της ESET τόσο στους συναρμολογητές συνεργάτες μας, όσο και στους τελικούς χρήστες. Οι πελάτες μας απαιτούν την υψηλότερη δυνατή προστασία, η οποία όμως δεν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του συστήματός τους. Με την τεχνολογία πρόβλεψης που ενσωματώνουν τα προϊόντα ασφαλείας της ESET είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους τελικούς χρήστες ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η απόδοση του υπολογιστή».


Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, οι χρήστες θα αποκομίσουν τα τεράστια οφέλη που προσφέρουν οι λύσεις ασφαλείας της ESET, όπως το χαμηλό προφίλ, την ταχύτατη μηχανή σάρωσης, αλλά και τη μοναδική μέθοδο εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού η οποία δεν επηρεάζει τις επιδόσεις του συστήματος. Βασισμένα στην τεχνολογία ThreatSense® – μια εξελιγμένη ευρετική «μηχανή» – τα ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security είναι σε θέση να εντοπίζουν νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο περνά απαρατήρητο ακόμα και από εκείνα τα προϊόντα που είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες υπογραφές ιών.


Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, οι λύσεις της ESET, αποκωδικοποιούν και αναλύουν τα εκτελέσιμα αρχεία σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό περιβάλλον.


Ο Larry McJannet, αντιπρόεδρος του business development της ESET, LLC δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή μεταξύ των ESET και Intel, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα ενσωμάτωσης μιας ολοκληρωμένης προληπτικής τεχνολογίας προστασίας από την αρχή. Συνδυάζοντας τις κορυφαίες motherboards της Intel με τα προϊόντα ασφαλείας της ESET, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους απόλυτες επιδόσεις, αλλά και ασφάλεια».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADAOX κ. Νεόφυτος Νεοφύτου δήλωσε: «Το γεγονός ότι ο κορυφαίος κατασκευαστής επεξεργαστών και motherboards στον κόσμο επέλεξε την ESET για να εξοπλίσει τα προϊόντα της με λύσεις ασφαλείας σημαίνει ένα πράγμα: Το ESET NOD 32 και το ESET Smart Security αποτελούν αυτή τη στιγμή τις καλύτερες λύσεις ασφάλειας. Ο κερδισμένος από την συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι άλλος από τον τελικό χρήστη».


Οι motherboards της Intel με το ESET Smart Security θα είναι διαθέσιμα από το πρώτο τετράμηνο του 2010.