Η LG Electronics (LG) εμπλουτίζει την εμπειρία του παιχνιδιού στις τελευταίες της τηλεοράσεις με  νέες υπηρεσίες cloud gaming προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ένα ανανεωμένο περιβάλλον (User Interface, UI) που διευκολύνει τον χρήστη να γίνει ένα με το παιχνίδι.

Οι νέες αναβαθμίσεις εκφράζουν τη διαρκή δέσμευση της LG να δημιουργεί περιεχόμενο με επίκεντρο τους παίκτες και να προσθέτει δυνατότητες στις κορυφαίες στον κλάδο τηλεοράσεις της.

Χωρίς να απαιτείται κονσόλα παιχνιδιού, υπολογιστής ή εγκατάσταση παιχνιδιών, οι πλατφόρμες cloud gaming Blacknut και Utomik Cloud κάνουν το παιχνίδι πιο προσιτό από ποτέ. Οι δύο πλατφόρμες έρχονται στις τηλεοράσεις LG τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, αντίστοιχα και περιλαμβάνουν πληθώρα τίτλων που καλύπτουν κλασικά παιχνίδια από μεσαίου μεγέθους και μεγάλους δημιουργούς, αγαπημένες indie παραγωγές, περιπέτειες βασισμένες στην Ιστορία, αθλήματα, παιχνίδια στρατηγικής και πολλά άλλα. Μέσω μηνιαίων συνδρομών, οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν πλούσιο περιεχόμενο και προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν και να παίζουν αμέσως οποιοδήποτε παιχνίδι επιθυμούν – και οι δύο προσθέτουν νέους τίτλους παιχνιδιών κάθε μήνα.

Η πλατφόρμα Blacknut προσφέρει στους συνδρομητές πάνω από 500 παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες, με τη μεγαλύτερη ποικιλία premium περιεχομένου για όλα τα μέλη της οικογένειας και υποστηρίζει έως και πέντε προφίλ παικτών. Ο κατάλογος της πλατφόρμας Blacknut προσφέρει τη μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών αγώνων και αθλητικών παιχνιδιών στον χώρο του cloud gaming, καθώς και επιτυχίες που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, όπως το Metro Exodus, το Overcooked και μια τεράστια συλλογή από παιχνίδια της Disney. Η πλατφόρμα Utomik Cloud περιλαμβάνει μια επιμελημένη και αυξανόμενη επιλογή πάνω από 100 παιχνιδιών από τη βιβλιοθήκη των άνω των 1.300 παιχνιδιών PC που καλύπτουν διάφορα είδη με αγαπημένες ανεξάρτητες παραγωγές, όπως το Coffee Talk, το My Time at Portia και το Turnip Boy Commits Tax Evasion μεταξύ των πολλών κορυφαίων στιγμιότυπων της πλατφόρμας.

Οι νέες εφαρμογές cloud gaming θα είναι διαθέσιμες αυτό το μήνα στο LG Content Store σε τηλεοράσεις LG με webOS 6.0 και webOS 2022. Επιπλέον και χάρη στο πρόσφατα ενημερωμένο UI για παιχνίδια, οι χρήστες σύντομα θα ανακαλύψουν μια σειρά από δημοφιλείς υπηρεσίες cloud gaming στο «Ράφι Παιχνιδιών» που μπορεί εύκολα να βρεθεί στη νέα Αρχική οθόνη. Οι τίτλοι Nvidia GeForce Now και Stadia είναι διαθέσιμοι στο «Ράφι Παιχνιδιών». Η δυνατότητα πρόσβασης σε παιχνίδια από το Google Stadia και άλλες υπηρεσίες gaming μέσω του «Ράφι Παιχνιδιών» θα προστεθεί στις τηλεοράσεις LG σε μελλοντικές ενημερώσεις.