Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε το όραμά της για μια πιο έξυπνη ζωή και ένα βιώσιμο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της IFA 2022, η εταιρεία αναφέρθηκε στο SmartThings, που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, προσαρμοστικότητας και βιωσιμότητας σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της Samsung.

Στην κεντρική ομιλία της, η Samsung παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της εταιρείας στις κατηγορίες οικιακών συσκευών, τηλεοράσεων, οθονών, κινητής και φορητής τεχνολογίας. Οι εξελίξεις αυτές συνθέτουν ένα οικοσύστημα συσκευών έξυπνα συνδεδεμένων για να προστατεύουν το περιβάλλον, να υποστηρίξουν μεγαλύτερη ευεξία  και να κάνουν την κάθε μέρα διασκεδαστική.

Το SmartΤhings διευρύνει τα σύνορα της συνδεδεμένης ζωής 

Η Samsung έχει ενσωματώσει το SmartThings στις κατηγορίες προϊόντων της δημιουργώντας ένα οικοσύστημα χωρίς αποκλεισμούς για μια απαράμιλλη εμπειρία πολλαπλών συσκευών που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να μεταμορφώνουν το περιβάλλον τους όπως θέλουν. Το SmartThings δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές Samsung τους, καθώς και προϊόντα τρίτων που μπορεί ήδη να κατέχουν.

Αυτό, απλοποιεί και διευρύνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές για συνδεσιμότητα. Επίσης, δημιουργεί περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες για πιο εξατομικευμένη εμπειρία με τις συσκευές τους, ενθαρρύνοντας τους να βρουν νέους τρόπους για να απολαμβάνουν τα προϊόντα τους. Το SmartThings προφέρει περισσότερο χρόνο για να εστιάσει ο χρήστης σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνον, επιτρέποντάς του να ζει κάθε μέρα πιο αποτελεσματικά, παραγωγικά και άνετα.

«Μέσω των τελευταίων καινοτομιών μας, η Samsung παρέχει πιο ανοιχτές, πιο συνδεδεμένες και πιο έξυπνες εμπειρίες για όλους», σημείωσε ο Benjamin Braun, Chief Marketing Officer της Samsung Europe. «Συνεχίζουμε την αποστολή μας να φέρουμε λύσεις που αλλάζουν το παιχνίδι για να υποστηρίξουμε τον τρόπο ζωής, να προσφέρουμε νέους τρόπους ψυχαγωγίας, ενώ ταυτόχρονα αναζητούμε τρόπους για να φροντίσουμε τον πλανήτη μας».

Βοηθώντας τους καταναλωτές να ζουν πιο βιώσιμα

Για να δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία στο σπίτι, η Samsung συνδυάζει τη συνδεσιμότητα που βασίζεται στο SmartThings με την ενεργειακή απόδοση που ενσωματώνεται στα προϊόντα οικιακών συσκευών της. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν οικολογικές αποφάσεις με τη βοήθεια του SmartThings Energy, το οποίο παρακολουθεί τα πρότυπα χρήσης και παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, διευκολύνοντας τους χρήστες να κατανοούν τον τρόπο που καταναλώνουν ενέργεια.

Μέχρι το 2023, το 100% των σημαντικότερων οικιακών συσκευών της Samsung θα διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi και θα προσφέρουν την υπηρεσία SmartThings Energy από προεπιλογή, διευκολύνοντας τους χρήστες να μειώνουν συνεχώς την ενέργεια που χρησιμοποιούν. Επιπλέον, οι συσκευές Samsung θα υπερβούν την τρέχουσα υψηλότερη βαθμολογία ενεργειακής κλάση, για να προσφέρουν 10% επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.

Η χρήση των βιώσιμων λύσεων που προτείνει η SmartThings Energy και η εφαρμογή τους μέσω εύχρηστων λειτουργιών όπως η λειτουργία AI Energy, μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να μειώσουν το ενεργειακό κόστος στο σπίτι, θέτοντας τις συμβατές έξυπνες συσκευές σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Το πλυντήριο Bespoke AI™ Washer διαθέτει τη λειτουργία AI Ecobubble™, μετατρέποντας το απορρυπαντικό σε φυσαλίδες που απορροφώνται γρήγορα στα ρούχα. Αυτή η λειτουργία παρέχει το ίδιο επίπεδο καθαριότητας, ενώ μειώνει τη χρήση ενέργειας έως και κατά 70%. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να μειώσουν τη σπατάλη ενέργειας αξιοποιώντας το AI Wash Cycle, μια λειτουργία που προσδιορίζει τα βέλτιστα επίπεδα νερού, απορρυπαντικού και προσαρμόζει ανάλογα τους χρόνους μουλιάσματος, ξεβγάλματος και στυψίματος.

To Digital Inverter μοτέρ στα πλυντήρια και στεγνωτήρια, καθώς και ο Digital Inverter συμπιεστής στα ψυγεία, καλύπτεται για 20 χρόνια από την πιο ολοκληρωμένη εγγύηση που έχει προσφέρει η Samsung μέχρι σήμερα, εξασφαλίζοντας ότι οι συσκευές δεν θα χρειαστούν αντικατάσταση σύντομα.

Για ακόμη πιο βιώσιμη ψυχαγωγία, η Samsung παρουσίασε το τηλεχειριστήριο SolarCell Remote, το οποίο φορτίζει με την έκθεση στο φως και με τις ραδιοσυχνότητες από συσκευές όπως οι δρομολογητές Wi-Fi. Η Samsung εκτιμά ότι σε διάστημα επτά ετών θα μπορούσε να αποτρέψει την αντίστοιχη χρήση για περισσότερες από 200 εκατομμύρια μπαταρίες. Φέτος, η Samsung θα παραχωρήσει την άδεια για αυτό το προϊόν για κοινή χρήση, έτσι ώστε να ωφεληθούν και άλλοι κατασκευαστές.

Η εταιρεία συμβάλλει, επίσης, σε ένα ακόμη πιο καθαρό περιβάλλον επαναχρησιμοποιώντας τα πλαστικά που ανασύρονται από τους ωκεανούς. Η Samsung επαναχρησιμοποιεί τα πεταμένα δίχτυα ψαρέματος, χρησιμοποιώντας τα για να δημιουργήσει ένα νέο υλικό για χρήση σε smartphones, μεταξύ των οποίων τα Samsung Galaxy Z Flip4, Z Fold4 και Buds2 Pro. Μέχρι το τέλος του 2022, η Samsung θα μπορούσε να αποτρέψει την είσοδο περισσότερων από 50 τόνων πλαστικού στους ωκεανούς του κόσμου.

Η Samsung στοχεύει επίσης να δημιουργήσει σπίτια Net Zero σε όλη την Ευρώπη μέσω διαφόρων συνεργασιών. Σε συνεργασία με την Q CELLS, η εταιρεία διερευνά τρόπους αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, ενώ με την SMA, την κορυφαία εταιρεία οικιακών μετατροπέων στην ΕΕ, η Samsung θα συνδέσει περισσότερα ηλιακά πάνελ στο SmartThings Energy. Η εταιρεία συνεργάζεται, επίσης, με παγκόσμιους κατασκευαστές κτιρίων, οικιακού αυτοματισμού και φορτιστών EV, όπως η ABB. 

Η ευεξία υποστηρίζεται από παντού

Από τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα έως το πιο υγιεινό μαγείρεμα, ακόμη και τη φροντίδα των κατοικίδιων, η υπηρεσία SmartThings προσφέρει στους χρήστες πολλούς τρόπους για να φροντίζουν για την ευεξία όλων στο σπίτι.

Το SmartThings Home Life συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες υπηρεσίες SmartThings, συμπεριλαμβανομένων των SmartThings Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care και Energy, σε ένα προσβάσιμο κέντρο στο smartphone. Αυτό, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν διάφορες λειτουργίες του σπιτιού του, όπου και αν βρίσκονται. Ωστόσο, η υπηρεσία SmartThings δεν απευθύνεται μόνο σε οικιακές συσκευές, αλλά περιλαμβάνει επίσης και συσκευές Galaxy, όπως η τελευταία σειρά Galaxy Watch5.

Με τον πρωτοποριακό αισθητήρα BioActive, oι wearable συσκευές της Samsung παρακολουθούν διάφορες λειτουργίες του σώματος, παρέχοντας στους χρήστες μια ολιστική εικόνα της κατάστασης της υγείας τους, είτε στην εργασία τους, είτε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να παρακολουθούν την ποιότητα του ύπνου τους και να λαμβάνουν προσαρμοσμένη καθοδήγηση ύπνου. Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας SmartThings, μπορούν να ρυθμίσουν αυτόματα τις συσκευές ώστε να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις της συσκευής για μια εξατομικευμένη εμπειρία.

Εξατομικευμένη ψυχαγωγία και gaming για όλους

Μία νέα προσθήκη για το 2022, είναι η τηλεόραση The Frame με Matte Display της Samsung, που βελτιώνει τις εμπειρίες θέασης με μειωμένες αντανακλάσεις, προσφέροντας ρεαλιστική ποιότητα εικόνας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού. Με την υπηρεσία Samsung TV Plus, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν από την παρακολούθηση περιεχομένου στη μεγάλη οθόνη, στην παρακολούθηση περιεχομένου εν κινήσει.

Οι gamers διαθέτουν, επίσης, μια ευρεία γκάμα επιλογών. Η οθόνη Odyssey Ark προσφέρει ανεπανάληπτη εμπειρία, χάρη στην καμπυλότητα 1000R που περιβάλλει το οπτικό πεδίο των χρηστών για μέγιστη βύθιση. Το Odyssey Neo G8 είναι εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες gamers, ενώ οι έξυπνες οθόνες προσφέρουν ευελιξία για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν την ίδια οθόνη, για εργασία αλλά και για gaming. 

Επιπλέον, το Samsung Galaxy Z Fold4 που κυκλοφόρησε πρόσφατα διαθέτει οθόνη που διπλασιάζεται σε μέγεθος, σε μια συσκευή που εξακολουθεί να χωράει στην τσέπη και αποτελεί την ιδανική επιλογή για gaming εν κινήσει. Από τον Σεπτέμβριο, η Samsung φέρνει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες σε ακόμα περισσότερους χρήστες, με το νέο λογισμικό στα Z Fold4, Flip4 και Watch5 να επεκτείνεται στις προηγούμενες γενιές συσκευών.

Σπουδαίες εμπειρίες μέσα από την ανοιχτή συνεργασία

Η ειλικρίνεια και η συνεργασία είναι βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της Samsung. Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας για να προσφέρει στους χρήστες της μια μοναδική εμπειρία.

Η Samsung συνεργάζεται με τη Philips Hue για να προσφέρει καθηλωτικές μουσικές εμπειρίες στα Samsung Galaxy smartphones και tablet. Όταν οι χρήστες ακούν μουσική σε αυτές τις συσκευές, τα φώτα Hue μπορούν να αλλάζουν αυτόματα χρώματα ή να χαμηλώνουν με το συγχρονισμό μουσικής SmartThings.

Από ταινίες και παιχνίδια μέχρι μουσική, η Samsung κατανοεί ότι η ψυχαγωγία είναι πιο συναρπαστική όταν εξελίσσεται. Γι’ αυτό, η εταιρεία ανέπτυξε μία νέα συνεργασία με το TikTok, την πλατφόρμα της πιο δυναμικής κοινότητας δημιουργών περιεχομένου αυτή τη στιγμή. Η Samsung και το TikTok θα συνεργαστούν για να ανακαλύψουν ταλαντούχους μουσικούς δημιουργούς και να τους παρέχουν ασυναγώνιστες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Μέσω του SmartThings, η Samsung δεν έχει μόνο αποστολή να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα προϊόντων. Η εταιρεία παρέχει ήδη νέες εμπειρίες, για καλύτερη ζωή, ψυχαγωγία και πιο βιώσιμους τρόπους lifestyle. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή: μαζί με προϊόντα από 300 άλλες μάρκες και 230 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στο SmartThings, οι δυνατότητες για μια πιο έξυπνη ζωή είναι πραγματικά απεριόριστες.