Η Acer παρουσίασε σήμερα το νέο Acer Chromebook Vero 514, το πρώτο chromebook της φιλικής προς το περιβάλλον σειράς Vero, που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα, προσφέροντας στους καταναλωτές και τους εμπορικούς πελάτες περισσότερες επιλογές που τους επιτρέπουν να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Το νέο Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) διαθέτει προσεγμένη σχεδίαση, που λαμβάνει υπόψη όλη τη διάρκεια ζωής τους προϊόντος, καθώς είναι πολύ εύκολο να αναβαθμιστεί, να επισκευαστεί, να αποσυναρμολογηθεί και να ανακυκλωθεί. Χρησιμοποιεί επίσης ανακυκλωμένα υλικά στα περισσότερα τμήματα του, που περιλαμβάνουν 30% πλαστικό PCR στο πλαίσιο και 50% πλαστικό PCR στα πλήκτρα, 100% πλαστικό από απόβλητα των ωκεανών στην επιφάνεια αφής και 90% ανακυκλωμένο χαρτί στη συσκευασία.

“Η απλότητα, η ασφάλεια και η ταχύτητα των Chromebook είναι τα βασικά στοιχεία της σειράς ισχυρών και φιλικών προς το περιβάλλον συσκευών Vero”, δήλωσε ο James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Το νέο Acer Chromebook Vero 514 είναι το επόμενο βήμα για την ενσωμάτωση της αποστολής μας Earthion, αναπτύσσοντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που έχουν θετικό οικολογικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, τα σπίτια και τα σχολεία των πελατών μας“.

Μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση

Το νέο Acer Chromebook Vero 514 ενσωματώνει γενικά τη χρήση πλαστικού PCR με 30% στο πλαίσιο και τα bezel της οθόνης και 50% στα πλήκτρα και τα ηχεία. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στη θάλασσα, καθώς χρησιμοποιεί στο εσωτερικό περίβλημα του ανεμιστήρα και στην επιφάνεια αφής OceanGlass™ πλαστικό που προέρχεται από απόβλητα των ωκεανών, προσφέροντας μια κομψή αίσθηση υφής σα γυαλί.

Το νέο Chromebook σχεδιάστηκε για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η επισκευή και η αναβάθμιση στη μνήμη και τον χώρο αποθήκευσης απλοποιούνται πλέον με τη χρήση κλασικών βιδών στο κάτω κάλυμμα. Η εξωτερική πλευρά διαθέτει πλαίσιο χωρίς βαφές με γκρι φινίρισμα και οθόνη που είναι 99% ανακυκλώσιμη. Το σασί του Acer Chromebook Vero 514 είναι ανθεκτικό σε κρούσεις και πτώσεις από ύψος έως και 122 cm, αφού πληροί τα πρότυπα δοκιμών MIL-STD 810H[1], παρατείνοντας τη συνολική διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Το Acer Chromebook Vero 514 προσφέρει ισχυρές επιδόσεις

Με τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Intel® Core™ 12ης γενιάς και τα γραφικά Intel® Iris® Xe[2], το Acer Chromebook Vero 514 καλύπτει τις ανάγκες συνεργασίας, παραγωγικότητας και ψυχαγωγίας. Η μπαταρία γρήγορης φόρτισης με συνολική διάρκεια ζωής 10 ωρών[3], κρατά τους πελάτες συνδεδεμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς μπορεί να φορτιστεί στο 50% σε μόλις 30 λεπτά.

Η αντιθαμβωτική Full HD Corning Gorilla Glass οθόνη 14 ιντσών, η οποία είναι διαθέσιμη και ως οθόνη αφής, έχει φωτεινότητα 300 nits και καλύπτει το 100% του sRGB, προσφέροντας μια πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης. Το Acer Chromebook Vero 514 φέρει σχεδίαση με λεπτά bezel, που παρέχει εντυπωσιακή αναλογία screen-to-body 88%. Η Full HD web κάμερα που μειώνει τις αντανακλάσεις και ο ήχος DTS με Smart Amplifier προσφέρουν τηλεδιάσκεψη υψηλής ποιότητας.

Σχεδιασμένο για δημιουργία και συνδεσιμότητα, το Acer Chromebook Vero 514 διαθέτει γρήγορο και αξιόπιστο Wi-Fi 6E, ενώ μπορεί να συνδεθεί με μια σειρά συσκευών και οθονών. Παρέχει επίσης δυνατότητες φόρτισης μέσω των θυρών του, που περιλαμβάνουν δύο USB Type-C, USB 3.2 Type-A και HDMI.

Acer Chromebook Enterprise Vero 514 

Το Acer Chromebook Enterprise Vero 514 εξοπλίζει τους εταιρικούς χρήστες με διάφορες επαγγελματικές δυνατότητες ChromeOS, ενισχύοντας τους εργαζόμενους σε εταιρείες με οικολογική συνείδηση, τηλεφωνικά κέντρα, οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης και άλλες επιχειρήσεις με μεγαλύτερη λειτουργική αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα. Το Chromebook Enterprise Vero 514 διατίθεται με τις επαγγελματικές δυνατότητες του ChromeOS unlocked, που περιλαμβάνουν προηγμένη ασφάλεια, reporting και insights, κλιμακούμενη διαχείριση βάσει cloud και εγγραφή με μηδενικό άγγιγμα.

Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες μειώνουν περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Η συσκευασία χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμο υλικό για να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών αποβλήτων. Το κουτί είναι κατασκευασμένο από 90% ανακυκλωμένο χαρτί, ενώ η τσάντα και το προστατευτικό φύλλο του πληκτρολογίου είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Η θήκη του adapter είναι κατασκευασμένη από χαρτί, αντί να χρησιμοποιείται η παραδοσιακή πλαστική σακούλα. Μόλις ρυθμιστεί το Chromebook για χρήση, η εσωτερική συσκευασία μπορεί να μετατραπεί σε τριγωνική βάση φορητού υπολογιστή πολλαπλών χρήσεων ή να χρησιμοποιηθεί για άλλες οικιακές ή λειτουργίες γραφείου[4].

Πλήρης σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων Acer Vero

Το νέο Acer Chromebook Vero 514 είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά Vero της Acer, που περιλαμβάνει τα Aspire Vero laptop, Veriton Vero All-In-One, οθόνες, προβολείς και αξεσουάρ Vero, όπως ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Acer Earthion

Η σειρά προϊόντων Vero δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας Earthion. Η αποστολή της Acer αξιοποιεί τα δυνατά της σημεία, τους συνεργάτες της αλυσίδας εφοδιασμού, τους πελάτες και τους υπαλλήλους, για την ανάπτυξη καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Οι στόχοι της Earthion περιλαμβάνουν  τη δέσμευση RE100 της Acer να προμηθεύεται 100% ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2035, σχεδίαση πιο φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας της Acer.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) laptop θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το Νοέμβριο, ξεκινώντας από 599 €.

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το www.acer.com.