Η Sony είναι εξαιρετικά περήφανη που ανακοινώνει ότι η ποιότητα και η καινοτομία της αναγνωρίστηκαν για ακόμη μια χρονιά στα περίφημα Expert Imaging and Sound Association Awards.

Η Sony κέρδισε συνολικά οκτώ βραβεία σε τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα βραβεία «Full- Frame Camera» για την Alpha 7 IV, «Multimedia Smartphone» για το Xperia 1 IV και «Wireless Headphones» για τα WH-1000XM5.

Ολόκληρη η λίστα με τα βραβεία της Sony:

  • EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023: Sony Alpha 7 IV
  • EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023: Sony ZV-E10
  • EISA ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022-2023: Sony FE 24-70mm F2.8 GM II 
  • EISA PHOTO/VIDEO ΕΥΡΥΓΩΝΙΟΣ ΦΑΚΟΣ ΜΕ ΖΟΟΜ 2022-2023: Sony FE PZ 16-35mm F4 G
  • EISA TELEPHOTO ΦΑΚΟΣ ΜΕ ZOOM 2022-2023: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II
  • EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023: Sony Xperia 1 IV
  • EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023: Sony WH-1000XM5
  • EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023: Sony XR-65A95K

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023: Sony Alpha 7 IV

Αυτή η full-frame mirrorless κάμερα διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την προκάτοχό της, την Alpha 7 III, σχεδόν σε όλους τους τομείς. Ο νέος αισθητήρας CMOS Exmor R 33 εκατομμυρίων pixel με οπίσθιο φωτισμό και ο πιο πρόσφατος επεξεργαστής BIONZ XR, εξασφαλίζουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ενώ η αρθρωτή οθόνη αφής, διευκολύνει την εργασία, ειδικά για κινηματογραφιστές και vloggers. Η λειτουργία συνεχούς λήψης επιτρέπει πολύ μεγάλες ριπές στα 10 fps, ενώ η γρήγορη και αξιόπιστη αυτόματη εστίαση, με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, ανιχνεύει τα μάτια ανθρώπων, ζώων και πτηνών. Όσον αφορά το βίντεο, η Alpha 7 IV μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη UHD 4K/30p από όλο το πλάτος του αισθητήρα ή εγγραφή 4K/60p σε λειτουργία Super 35mm. Προσφέρει επίσης μια ποικιλία από προφίλ κωδικοποιητή, όπως το Creative Look και εικόνας, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου S-Cinetone για ένα πλούσιο κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

EISA ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022-2023: Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

Αυτό το γρήγορο στάνταρ zoom για full-frame κάμερες έχει σχεδιαστεί για φωτογράφους και κινηματογραφιστές. Προσφέρει πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας με όμορφο bokeh, μαζί με τέσσερις γρήγορους και αξιόπιστα ελεγχόμενους XD Linear Motors για αυτόματη εστίαση. Αυτός ο δεύτερης γενιάς φακός στάνταρ Zoom G Master, εντυπωσιάζει με το μειωμένο μέγεθος και βάρος του ενώ κερδίζει επιπλέον χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Εκτός από έναν δακτύλιο διαφράγματος που μπορεί να ρυθμιστεί σε αδιάκοπο έλεγχο, διαθέτει διακόπτη ομαλότητας zoom που επιτρέπει στον φωτογράφο να επιλέξει μεταξύ χαλαρού και ερμητικού zoom, όπως απαιτεί η φωτογραφική κατάσταση. Δύο ρυθμιζόμενα κουμπιά συγκράτησης εστίασης παρέχουν άνετο έλεγχο.

EISA PHOTO/VIDEO ΕΥΡΥΓΩΝΙΟΣ ΦΑΚΟΣ ΜΕ ΖΟΟΜ 2022-2023: Sony FE PZ 16-35mm F4 G

Το πιο πρόσφατο ευρυγώνιο zoom της Sony χρησιμοποιεί έναν ισχυρό μηχανισμό zoom που κινείται από τα XD Linear Motors για εξαιρετικά ποιοτικό και ακριβή έλεγχο. Αυτό τον καθιστά ελκυστική επιλογή για βιντεογράφους που επιθυμούν ομαλά, ακριβή zoom κατά την εγγραφή. Θα εκτιμήσουν επίσης ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία αλλαγή στη γωνία θέασης κατά την εστίαση, ούτε κάποια απόκλιση στην εστίαση στο zoom. Ωστόσο, αυτός ο φακός δεν είναι μόνο για βίντεο. Ο συμπαγής, ελαφρύς, ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες σχεδιασμός του και τα οπτικά υψηλής ποιότητας το καθιστούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή για φωτογράφους τοπίου που προτιμούν να ταξιδεύουν με ελαφρύ εξοπλισμό. Τόσο οι φωτογράφοι όσο και οι βιντεογράφοι επωφελούνται επίσης από τα εκτεταμένα χειριστήρια του φακού, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού δακτυλίου διαφράγματος.

EISA TELEPHOTO ΦΑΚΟΣ ΖΟΟΜ 2022-2023: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Αυτός ο γρήγορος telephoto φακός zoom είναι ένας πλήρης επανασχεδιασμός του πρώτου FE 70-200mm F2.8 G Master της Sony. Ο νέος οπτικός σχεδιασμός παρέχει ευκρίνεια από γωνία σε γωνία σε όλο το εύρος zoom. Το σύστημα αυτόματης εστίασης είναι δομημένο γύρω από δύο ζεύγη XD linear motors που κινούν δύο ομάδες εστίασης, παρέχοντας ταχύτερη εστίαση και βελτιωμένη παρακολούθηση εστίασης. Οι χρήστες βίντεο θα εκτιμήσουν τον δακτύλιο διαφράγματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με λειτουργία κλικ είτε χωρίς, καθώς και μειωμένo ίχνος εστίασης και μετατόπιση εστίασης. Παρά όλες αυτές τις βελτιώσεις, ο φακός είναι σχεδόν ένα τρίτο ελαφρύτερος από την αρχική έκδοση.

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023: Sony ZV-E10

Ακριβώς όπως η κάμερα vlog ZV-1 που κέρδισε βραβείο EISA πριν από δύο χρόνια, η κάμερα vlog ZV-E10 έχει σχεδιαστεί για δημιουργούς περιεχομένου, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης εναλλάξιμων φακών. Είναι μια εξαιρετική κάμερα τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, προσφέροντας γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση, που συμπληρώνεται από Real-Time Eye AF. Η οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας βοηθάει πολύ στις λειτουργίες φωτογραφίας και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των selfie, ενώ στη λειτουργία βίντεο το υψηλής ποιότητας μικρόφωνο με την ενσωματωμένη προστασία ανέμου εξασφαλίζει κρυστάλλινο ήχο. Επιπλέον, η κάμερα vlog ZV-E10 υποστηρίζει την πιο πρόσφατη τεχνολογία βίντεο, από 4K έως ζωντανή ροή, και πολυάριθμες λειτουργίες που κάνουν τη δημιουργία και την κοινή χρήση vlog πολύ εύκολη σε κάθε είδους καταστάσεις.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023: Sony Xperia 1 IV

Το «πολυτάλαντο» smartphone της Sony εντυπωσιάζει από την αρχή χάρη στη μοντέρνα, κομψή σχεδίασή του και το στιβαρό γυάλινο φινίρισμα της οθόνης και των πίσω πλαϊνών πλευρών του πλαισίου, αλλά αυτό που παίρνουν οι χρήστες από το εσωτερικό είναι ακόμα πιο ελκυστικό. Το Xperia 1 IV διαθέτει το πρώτο σύστημα κάμερας συνεχούς οπτικού zoom σε smartphone, με κινούμενους φακούς 85-125 mm στην κάμερα τηλεφακού και προηγμένους αισθητήρες εικόνας ανάγνωσης 120 fps σε όλους τους φακούς. Πραγματοποιεί το νέο πρότυπο για επαγγελματική λήψη, είτε φωτογραφίας είτε με εγγραφής βίντεο 4K HDR 120fps. Ένας υψηλής ισχύος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon και μπαταρία 5000 mAh ολοκληρώνουν τις προδιαγραφές αυτού που αποτελεί στην κυριολεξία τον «βασιλιά» πολυμέσων μεταξύ των smartphone.

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023: Sony WH-1000XM5

Ακουστικά που θα θέλετε να έχετε πάντα μαζί σας, τα WH-1000XM5 βρίσκουν τη Sony να βελτιστοποιεί την κορυφαία σχεδίαση ακύρωσης θορύβου της ναυαρχίδας της στην κατηγορία της ασύρματης βιομηχανίας με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Με νέα εμφάνιση, ελαφρύ πλαίσιο και “Soft fit leather” διαθέτει άνετα, προστατευμένα ακουστικά που κρατούν έξω τους ανεπιθύμητους ήχους χωρίς να ασκούν υπερβολική πίεση. Στο εσωτερικό, μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα οδήγησης έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την ακύρωση θορύβου και προσφέρει έναν εκλεπτυσμένο ήχο με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στις χαμηλές και υψηλότερες περιοχές – για να απολαύσετε ήχο υψηλής ανάλυσης. Τέσσερα μικρόφωνα εξασφαλίζουν ευκρινείς φωνητικές κλήσεις, με ένα άλλο κουαρτέτο και δύο επεξεργαστές που αναπτύσσονται για αναγνώριση και μείωση του εξωτερικού θορύβου, ενώ ένα Auto NC Optimizer βελτιστοποιεί αυτόματα την ακύρωση θορύβου, θριαμβεύοντας στα πιο πολυσύχναστα περιβάλλοντα. Η εφαρμογή smartphone της Sony αξιοποιεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μετατρέποντας το WH-1000XM5 στο απόλυτο καθημερινό εργαλείο εργασίας.

EISA Premium OLED TV 2022-2023: Sony XR-65A95K (Επίσημη αναφορά EISA)

Η καλύτερη τηλεόραση OLED της Sony διαθέτει ολοκαίνουργια τεχνολογία οθόνης QD-OLED, που βασίζεται σε διόδους bluelight και στρώση Quantum Dot. Ως αποτέλεσμα, οι απαράμιλλες εικόνες της XR-65A95K προσφέρουν βαθύ μαύρο, έντονα χρώματα και φωτεινότητα πέρα ​​από κάθε προσδοκία, τελειοποιημένα από τον πολύπλευρο Cognitive Processor XRTM της Sony. Το τηλεοπτικό περιεχόμενο και οι ταινίες φαίνονται υπέροχα και φυσικά αυτό το κορυφαίο μοντέλο είναι έτοιμο για gamers με αναπαραγωγή VRR, ALLM και 4K/120Hz. Το καινοτόμο ηχοσύστημα Acoustic Surface Audio+ εδραιώνει την υπεροχή της XR-65A95K ως πολυτελούς συσκευής υψηλής τεχνολογίας OLED, η οποία παρέχει λεπτομερή ηχητικά σήματα πλήρους εμβέλειας 2,2 καναλιών που επωφελούνται από την αυτόματη βαθμονόμηση. Οι έξυπνες λειτουργίες διαχειρίζονται από το Google TV, υπάρχει πρόσβαση στην αποκλειστική εφαρμογή ταινιών BRAVIA CORETM και στην παρεχόμενη Full HD ανάλυσης BRAVIA CAM που επιτρέπει τη συνομιλία μέσω βίντεο, την εξοικονόμηση ενέργειας* και πολλά άλλα.

*Η λειτουργία αυτόματης εξοικονόμησης ενέργειας θα είναι διαθέσιμη μέσω μελλοντικής ενημέρωσης υλικολογισμικού.