Σε συνέχεια της αποκάλυψης του κενού ασφαλείας σε Apple συσκευές, η Check Point Software προειδοποιεί τους κατόχους συσκευών Apple να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης λογισμικού που εξέδωσε η Apple την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, παρακάτω θα βρείτε δήλωση της Κωνσταντίνας Κούκου, Evangelist & Channel Account Manager, Check Point Software Technologies, Ltd

Προτρέπουμε όλους όσους έχουν μια συσκευή Apple να την ενημερώσουν με την πιο πρόσφατη ενημέρωση  λογισμικού το συντομότερο δυνατό. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε συσκευή που δεν το έχει, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό ή ακόμα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα. Το τοπίο των απειλών εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και τα τρωτά σημεία των κινητών όπως και το κακόβουλο λογισμικό είναι σημαντικοί κίνδυνοι που συχνά παραβλέπουμε αλλά μπορούν να γίνουν καταστροφικοί τόσο για την προσωπική όσο και για την εταιρική ασφάλεια.

Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία, όπως το Check Point Harmony που χρησιμοποιεί real-time threat intelligence για ενεργή προστασία από zero-day καμπάνιες phishing και φιλτράρισμα URL για να αποκλείει την πρόσβαση σε γνωστούς αλλά και άγνωστους (zero day) κακόβουλους ιστότοπους από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και να χρησιμοποιείτε (safari,google,Mozilla κλπ). Επιβάλλει επίσης πρόσβαση υπό όρους, διασφαλίζοντας ότι εάν κάποια συσκευή μολυνθεί, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα. Το Harmony Mobile τα επιτυγχάνει όλα αυτά – και πολλά άλλα – χωρίς να «ενοχλεί» τους εργαζόμενους ή να παρεμποδίζει την παραγωγικότητά τους.