Με «προίκα» 132 εκατ. ευρώ προχωρά ο «γάμος» On Telecoms – Vivodi Telecom, σύμφωνα με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Vivodi κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Γράφει η Τέτη Ηγουμενίδη


VivodiΑκόμα ένα ποσό της τάξεως των 82 εκατ. ευρώ θα διαθέσει στην Vivodi η κα. Εφραίμογλου προκειμένου να μηδενίσει τα χρέη της, πλέον των 50 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα μπουν στο νέο σχήμα.
Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της Vivodi «είχα πει ότι βλέπω την επένδυση στη Vivodi μακροπρόθεσμα. Το τήρησα και τώρα μεριμνώ ώστε ο νέος φορέας να είναι υγιής. Όταν δύο εταιρείες ενώνονται, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν προβλήματα. Δημιουργούμε πιο δυνατή, πιο ισχυρή εταιρεία και προσβλέπουμε σε αυτό. Πιστεύω στην ενδυνάμωση των εταιρειών μέσω των συγχωνεύσεων. Η On θα έχει τον λιγότερο δανεισμό». Η κα. Εφραίμογλου προσθέτει ότι «σε αυτή τη φάση θα μπουν όσα κεφάλαια είναι αναγκαία ώστε η συγχώνευση να μην επιβαρύνει τις ταμειακές ροές του νέου σχήματος. Θα γίνει μια αύξηση κεφαλαίου 37 εκατ. ευρώ συν άλλα 45 εκατ., ανεξάρτητα από τα 50, που ανακοινώσαμε».
Στο πρακτικό επίπεδο άμεσα, με βάση τη συμφωνία On Telecoms – Vivodi Telecom, καταργείται το τμήμα πωλήσεων της Vivodi και πλέον τις πωλήσεις του νέου σχήματος τις αναλαμβάνει η On. Τα στελέχη της On ωστόσο θα μεταφερθούν στο κτίριο της Vivodi στην Εθνικής Αντιστάσεως. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η ενοποίηση των τεχνικών τμημάτων και της εξυπηρέτησης των πελατών.