Έχοντας λάβει πρόσφατα τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της Universum ως η πιο ελκυστική εταιρεία μεταξύ των μηχανολόγων φοιτητών στη Γαλλία, η Thales αυξάνει τους στόχους της για προσλήψεις το 2022 με πρόθεση να προσλάβει 11.000 νέα άτομα σε όλο τον κόσμο.

Διεθνώς, η Thales προσθέτει σχεδόν 4.500 άτομα, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο (650) και στην ηπειρωτική Ευρώπη (1.200, εκτός Γαλλίας), καθώς και στην Ασία (630), την Αυστραλία (300), τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (240), τη Βόρεια Αμερική (700) και Νότια Αμερική (160). Οι επαγγελματικές ευκαιρίες κινητικότητας εντός του Ομίλου προσφέρουν επιπλέον 3.000 θέσεις εργασίας και σχεδόν 600 συμβάσεις πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης θα είναι διαθέσιμες για νέους.

Στις 46 εγκαταστάσεις της στη Γαλλία, η Thales προσλαμβάνει 4.000 άτομα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 2.500 νέους με συμβάσεις πρακτικής άσκησης ή εκπαίδευσης, καθώς προσφέρει και 2.500 επαγγελματικές ευκαιρίες κινητικότητας εντός του Ομίλου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Thales αναζητά κυρίως μηχανικούς λογισμικού, αρχιτέκτονες συστημάτων, μηχανικούς κυβερνοασφάλειας, αναλυτές δεδομένων, ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη και διαχειριστές έργων, προσφέροντας τους την ευκαιρία να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, πιο φιλικού προς το περιβάλλον και χωρίς διακρίσεις κόσμου. 

Ένα ποικιλόμορφο εργασιακό περιβάλλον που εμπνέει τους εργαζόμενους, για συνεχή ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοποιητική επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η Thales είναι βασικός παράγοντας στην αεροδιαστημική, την άμυνα και την ασφάλεια, την ψηφιακή ταυτότητα και ασφάλεια και βασίζεται σε 81.000 υπαλλήλους σε 68 χώρες. Ο Όμιλος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών εργασίας στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο και στοχεύει να αναπτύξει την τεχνογνωσία του και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα συναρπαστικά μονοπάτια σταδιοδρομίας.

Ο κοινός πυρήνας τεχνολογιών της Thales – συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της συνδεσιμότητας, της κυβερνοασφάλειας και των κβαντικών τεχνολογιών – ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τις επαγγελματικές ευκαιρίες κινητικότητας εντός του Ομίλου. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ένας υπάλληλος της Thales θα μπορούσε να εργαστεί σε έργα βιώσιμης αεροπορίας στη Νότια Γαλλία, αμυντικά συστήματα στην Αυστραλία και στις πιο πρόσφατες δορυφορικές αρχιτεκτονικές στην Ιταλία. Τα περισσότερα από τα έργα της Thales έχουν ισχυρή παγκόσμια διάσταση.

Με την ένταξη του κάποιος στην Thales γίνεται μέρος ενός δικτύου 30.000 μηχανικών και ειδικών, συμπεριλαμβανομένων κατόχων βραβείου Νόμπελ. Ο Όμιλος διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 22.000 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πέντε ειδικά ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο και επενδύει 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη ετησίως.

Η Thales είναι δεσμεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για να βοηθήσει τους νέους να κάνουν τις φιλοδοξίες τους για την καριέρα τους πραγματικότητα. Με σχεδόν 2.500 θέσεις πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης στη Γαλλία φέτος, αυτού του είδους οι συμβάσεις συνεχίζουν να βοηθούν τον Όμιλο να προσλάβει τα μελλοντικά ταλέντα του κλάδου.

Θέσεις εργασίας που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα όλων

Οι τεχνολογίες της Thales παίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας. Για παράδειγμα, ο Όμιλος προσφέρει στους ανθρώπους του την ευκαιρία να:

  • Κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο μέσω των δραστηριοτήτων άμυνας και ασφάλειας, καθώς η σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Προστατέψουν το περιβάλλον κατασκευάζοντας δορυφόρους που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις και τους θεσμικούς εταίρους να μετρούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα
  • Δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις χάρη στα συστήματα διαχείρισης ταυτότητας (ταυτότητες, διαβατήρια, κ.λπ.), τα οποία επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να εκδίδουν επίσημες ταυτότητες στους πολίτες τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, τις δημόσιες υπηρεσίες και την απασχόληση.

Η Thales παρουσίασε πρόσφατα ένα λεπτομερές σχέδιο για την ενίσχυση των δεσμεύσεών της σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) στην πρώτη Ημέρα Επενδυτών αφιερωμένη σε αυτά τα ζητήματα.

Ίσες ευκαιρίες και στήριξη της διαφορετικότητας για την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης 

Η Thales δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, ιδίως μέσω ενός αυξανόμενου αριθμού πρωτοβουλιών που προωθούν την διαφορετικότητα και την ισότητα:

  • Ο οργανισμός Mission Insertion της Thales υποστηρίζει την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και 41 από τις 46 εγκαταστάσεις Thales στη Γαλλία χαρακτηρίζονται πλέον ως «φιλικές προς ΑΜΕΑ».
  • Μέσω του πρότζεκτ Elles Bougent, περισσότερες από 400 γυναίκες μέντορες της Thales προωθούν ευκαιρίες τεχνικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε γυναίκες φοιτήτριες.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν να βοηθήσουν τους μη προνομιούχους νέους στην επαγγελματική τους ένταξη μέσω των προγραμμάτων Article 1 και Proxité.
  • Η Thales έχει υπογράψει τη χάρτα LGBT+ που ξεκίνησε η L’Autre Cercle για την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν κοινοτικά έργα στο φιλανθρωπικό ταμείο Thales Solidarity για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ολοκλήρωσης, της ψηφιακής ιδιότητας του πολίτη ή της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Η πρόσληψη νέων ταλέντων είναι κομμάτι της πίστης της Thales στη δύναμη της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου, πιο φιλικού προς το περιβάλλον και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου. Η ένταξη στον Όμιλο Thales σημαίνει ότι γίνεσαι μέλος μιας ομάδας και εργάζεσαι σε τομείς που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη βοήθεια για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τη μετατροπή του κόσμου σε ασφαλέστερο μέρος, την εύρεση νέων τρόπων προστασίας του περιβάλλοντος, την παροχή ασφαλούς ψηφιακής ταυτότητας για όλους ή τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος παρέχοντας στους απομακρυσμένους πληθυσμούς πρόσβαση σε σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας.» – Clément de Villepin, Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ανθρώπινου Δυναμικού, Ομίλου Thales