Για κάποιους χόμπι και για άλλους επαγγελματικό εργαλείο, τα drone προσφέρουν έναν προσιτό τρόπο για τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών και καθηλωτικών βίντεο. Καταγράψτε, λοιπόν, τα αγαπημένα σας τοπία… αφ’ υψηλού!

DJI Mavic Mini 2

Το συγκεκριμένο drone διαθέτει επιπέδου 5 αντίσταση στον αέρα, δυνατότητα πτήσης έως 30 συνεχόμενα λεπτά και οι αποστάσεις που μπορεί να διανύσει φτάνουν τα 4 χλμ. Με τις λειτουργίες «QuickShot» (Circle, Helix, Rocket) αλλά και «Cinesmooth», για μια πιο κινηματογραφική εμπειρία, σε συνδυασμό με τη λήψη αεροφωτογραφιών μέσω των 12MP και βίντεο σε 4K ποιότητα, δεν θα υπάρχουν όρια σε αυτά που θα τραβάτε. Μέσω του smartphone σας, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω στο χειριστήριο, μπορείτε να έχετε εικόνα του τι βλέπει το drone. Χάρη στην εφαρμογή Dji Fly μπορείτε να ενισχύσετε την ποιότητα των εικόνων, να ανεβάσετε τις λήψεις στο SkyPixel, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Dji και να κατεβάσετε στο κινητό σας ό,τι έχετε τραβήξει.

Xiaomi Mi Drone Mini

Με ένα απλό άγγιγμα το mini drone μπορεί να φτάσει έως και τα 25 μέτρα σε ύψος, ενώ έχετε τη δυνατότητα να το χειρίζεστε από απόσταση 50 μέτρων. Η μπαταρία που διαθέτει σάς επιτρέπει να το ελέγχετε μέχρι και 10 λεπτά, ενώ η φόρτισή του διαρκεί 1 ώρα. Εκτός από τη δυνατότητα λήψης βίντεο και φωτογραφιών στα 720p, παρέχει και 4GB εσωτερικό χώρο για άμεση αποθήκευση. Η λειτουργία «Headless mode» μπορεί να… κλειδώσει την πορεία του, ώστε το drone να πηγαίνει μόνο εμπρός και να τη διατηρεί ακόμα και σε περίπτωση κάποιου απροόπτου. Μέσα από ειδική λειτουργία και με πλήρη ασφάλεια για το drone σας, μπορείτε να απολαύσετε μια εξομοίωση μάχης ανάμεσα σε παρόμοια drones, τα οποία εκτελούν διάφορα trick στον αέρα.

Turbo-X Drone Skyline III

Χορτάστε κόλπα στον αέρα με το πλήκτρο αναστροφής και τραβήξτε τα πλάνα μέσα από την HD κάμερα (1280x720p) για να τα δείτε αργότερα. Με τη λειτουργία «Headless» μπορείτε να ελέγξετε την κατεύθυνση του drone σύμφωνα με τις εντολές του χειριστηρίου και όχι της συσκευής. Η εμβέλειά του φτάνει έως τα 60 μέτρα, χρησιμοποιώντας τη συχνότητα των 2,4GHz ενώ το drone διαθέτει 3 επίπεδα ταχύτητας, για να επιλέξετε το επιθυμητό. Επειτα από 7 λεπτά συνεχόμενης πτήσης, μπορείτε να δώσετε την εντολή να επιστρέψει στα χέρια σας με ασφάλεια, μέσω της λειτουργίας «Αυτόματη Επιστροφή» (One-Key Auto-landing).

YUNEEC Drone Mantis G

Με καταγραφή βίντεο σε 4K στα 30fps, Full HD (1920x1080p) στα 60fps και τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών 13MP, θα μπορέσετε να αποτυπώσετε τις καλύτερες στιγμές σας. Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα WiFi αλλά και το χειριστήριο Dronecode Project PX4, με συχνότητες 2,4GHz και 5GHz, η εμβέλεια σε λήψη και προβολή αγγίζει ακόμα και τα 2 χλμ. απόστασης. Το αναδιπλούμενο drone μπορεί να βρίσκεται στον αέρα έως και 33 λεπτά και όταν η μπαταρία ξεκινά να αδειάζει, ενεργοποιείται η λειτουργία «Return Home». Επίσης, το «Find The Drone» σάς επιτρέπει να εντοπίσετε το drone μέσω του σήματος GPS του και να το παραλάβετε από εκεί που έχει προσγειωθεί. Μπορείτε να του δώσετε φωνητικες εντολές, καθώς υποστηρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Turbo-X Drone Carbon Μαύρο

Η εμβέλεια στα 200 μέτρα και η συνεχόμενη πτήση στα 12 λεπτά θα σας επιτρέψει να φωτογραφίσετε και να βιντεοσκοπήσετε ό,τι θέλετε, μέσω της ενσωματωμένης FHD (1920x1080p) κάμερας που διαθέτει. Εκτός από τις λειτουργίες «Headless Flying» και «Return Home» το drone διαθέτει τη λειτουργία «Follow Me», ώστε να σας ακολουθεί όπου πηγαίνετε καταγράφοντας τα πάντα. Το χειριστήριό του λειτουργεί σε συχνότητα 2,4GHz και σε αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε το smartphone σας με ευκολία. Η ειδική εφαρμογή για iOS και Android συσκευές θα σας βοηθήσει στην απογείωση και προσγείωση του drone, με τις λειτουργίες «Auto Take Off» και «Auto Land», εάν είστε καινούργιοι σε αυτήν την εμπειρία.

DJI Mavic 3 

Γυρίστε τα πλάνα σας χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη διπλή κάμερα Hasselblad 4/3 CMOS, που παρέχει υψηλή ανάλυση έως 5.1K. Η λειτουργία «Explore Mode» επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη κάμερα για μακρινές λήψεις, με τη βοήθεια του τηλεφακού και του υβριδικού ζουμ (έως 28x). Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τα 46 λεπτά πτήσης, ενώ το drone έχει εμβέλεια 15 χλμ. Οταν βρίσκεται εν κινήσει μπορεί να μεταδίδει βίντεο ανάλυσης 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο λόγω της τεχνολογίας O3+. Το σύστημα Omnidirectional Obstacle Sensing θα σας βοηθήσει να τραβήξετε όσες λήψεις θέλετε, χωρίς τον φόβο σύγκρουσης με εμπόδια. Για απλές πτήσεις, το σύστημα APAS 5.0 χαρτογραφεί την περιοχή, ώστε να αποφεύγονται τα δυσκολότερα εμπόδια, όπως δέντρα, κτήρια κ.ά.

AirSelfie Air Pix 

Αυτό το mini drone είναι σχεδιασμένο για να το παίρνετε παντού μαζί σας, βάζοντάς το απλά στην τσέπη σας. Μπορείτε να τραβήξετε βίντεο και φωτογραφίες με 3 διαφορετικούς τρόπους: μέσω της εφαρμογής με την οποία το ελέγχετε, μέσω αυτόνομης πτήσης 10 δευτερολέπτων, τραβώντας φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο ή ένα μικρό βίντεο, αλλά και με απλές χειρονομίες, χωρίς τη χρήση της εφαρμογής. Επιπρόσθετα, με την εφαρμογή μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας πριν τις ανεβάσετε στα social media και να κάνετε Real-Time Streaming στο Facebook. Σημειώνεται ότι η απόσταση ελέγχου του φτάνει μέχρι και τα 30 μέτρα.

Kaiser Baas Trail GPS 

Το αναδιπλούμενο drone σάς επιτρέπει να βγάζετε ό,τι θέλετε με την HD (1280x720p) κάμερα –στα 30fps. Η μπαταρία σε πτήσεις διαρκεί έως και 12 λεπτά και το drone επιστρέφει σε εσάς όταν αυτή είναι χαμηλή, ενώ η απόσταση που μπορεί να διανύσει φτάνει μέχρι τα 200 μέτρα και αγγίζει ταχύτητα έως 30 χλμ. την ώρα. Η εφαρμογή «Drone App», που είναι συμβατή για iOS και Android συσκευές, θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε απευθείας στο smartphone σας ό,τι τραβάτε, για να μην γεμίζει η κάρτα μνήμης του drone. Ακόμα, μπορείτε να το ελέγξετε μέσω της εφαρμογής, χωρίς το χειριστήριο αλλά και να ενεργοποιήσετε το Waypoint Mode για να προσδιορίσετε πού ακριβώς θέλετε να πετάξει, με τη χρήση του ενσωματωμένου GPS.

Syma X8 PRO 

Με τη λειτουργία «Hover» επιλέγετε το ύψος πτήσης του drone, το μέγιστο έως 70 μέτρα, και τραβάτε λήψεις που θέλετε μέσα από την 720p HD κάμερα. Μετά από 9 λεπτά συνεχόμενης πτήσης, όταν η μπαταρία αρχίζει να αδειάζει ή όταν χάνεται το σήμα, το drone θα επιστρέψει πίσω σε εσάς, χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα GPS. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «SYMA FLY» θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο απογείωσης και προσγείωσης, τον έλεγχο διαδρομής του drone, θα επιλέγετε την έναρξη/στάση λειτουργίας και άλλα, με το πάτημα ενός κουμπιού.