Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη β’ τριμήνου για την Deutsche Telekom, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η οποία αναθεώρησε επί τα βελτίω και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους για δεύτερη φορά, χάρη στις καλές επιδόσεις της μονάδας T-Mobile στις ΗΠΑ και της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά τις μισθώσεις (EBITDA AL) αυξήθηκαν στα 9,9 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για EBITDA AL ύψους 9,84 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα β’ τριμήνου της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν κατά 5,9% στα 28,2 δισ. ευρώ, ευθυγραμμιζόμενα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έτους, η εταιρεία αναμένει πλέον προσαρμοσμένα EBITDA AL ύψους 37 δισ. ευρώ, αυξημένα από τα 36,6 δισ. ευρώ που ανέμενε προηγουμένως.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Deutsche Telekom, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του χρέους της ύψους 136 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την πώληση της δραστηριότητας τηλεπικοινωνιακών πύργων της προκειμένου να απελευθερώσει κεφάλαια για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές και για να ενισχύσει τη συμμετοχή της στην αμερικανική T-Mobile.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο μήνα συμφώνησε να πουλήσει το 51% της συγκεκριμένης δραστηριότητας στην κοινοπραξία τη καναδικής Brookfield της αμερικανικής DigitalBridge, αποτιμώντας τη μονάδα στα 17,5 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα φέτος, η γερμανική εταιρεία αύξηση το ποσοστό συμμετοχής της στην T-Mobile αγοράζοντας επιπλέον μετοχές από τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank έναντι τιμήματος 2,4 δισ. δολαρίων, με το μερίδιό της στην αμερικανική εταιρεία να ανέρχεται πλέον στο 48,4%.

Η T-Mobile, η οποία αντιπροσωπεύει τα τρία πέμπτα των εσόδων του ομίλου, έχει κερδίσει συνδρομητές μετά τη συγχώνευσή της με τη Sprint και το λανσάρισμα της υπηρεσίας 5G.