Ο Όμιλος Lenovo ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για τον Όμιλο, βελτιώνοντας τόσο τα έσοδα όσο και την κερδοφορία για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση σε 516 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και 35% σε ετήσια βάση σε 556 εκατομμύρια δολάρια σε βάση non-HKFRS [1] . Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 5% από έτος σε έτος σε σταθερό νόμισμα.

Τα έσοδα από επιχειρήσεις εκτός PC αγγίξαν το 37%, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική του μετασχηματισμού με γνώμονα τις υπηρεσίες του Ομίλου και οι συνεχείς επενδύσεις στη διαφοροποίηση, απέδωσαν καρπούς και οδηγούν σε μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Αυτές οι νέες ευκαιρίες ανάπτυξης προκύπτουν από τα χαρτοφυλάκια solutions and services, λύσεων υποδομής και smartphones του Ομίλου, που αύξησαν τα έσοδα τους διψήφια από έτος σε έτος – συμβάλλοντας τόσο στην γενικότερη ανάπτυξη του Ομίλου, όσο και στην ευρύτερη δέσμευσή του για διπλασιασμό της κερδοφορίας. Προσηλωμένος στον στόχο διπλασιασμού των επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) ο Όμιλος αύξησε τις δαπάνες Ε&Α κατά 10% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα αύξησε το προσωπικό που εργάζεται σε Ε&Α κατά 29% από έτος σε έτος.

Η Lenovo συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον επιταχυνόμενο ψηφιακό/έξυπνο μετασχηματισμό και την υβριδική εργασία, ενώ αντιμετωπίζει με επιτυχία μια σειρά προκλήσεων που επηρεάζουν το σύνολο της βιομηχανίας. Συνολικά, οι προβλέψεις για τον Όμιλο παραμένουν αισιόδοξες για τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου και τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι επενδύσεις του σε νέους κινητήρες ανάπτυξης. Ενώ είναι βέβαιο ότι αξιοποιώντας τη στρατηγική του, και με γνώμονα τις βασικές αρχές που διέπουν τον Όμιλο όπως η καινοτομία, η επιχειρησιακή αριστεία και το παγκόσμιο/τοπικό μοντέλο λειτουργίας, έχει την ευελιξία και την ανθεκτικότητα να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε οποιεσδήποτε μακροοικονομικές προκλήσεις.

Οικονομικά αποτελέσματα:

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo – Yuanqing Yang:

«Αναπτύξαμε με επιτυχία τις δραστηριότητές μας και βελτιώσαμε την κερδοφορία για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ το μείγμα εσόδων μας από επιχειρήσεις εκτός PC έφτασε το 37%. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της διορατικότητας της στρατηγικής μας, σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή μας ανθεκτικότητα», δήλωσε ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Αν και οι εξωτερικές προκλήσεις μπορεί να επιμείνουν βραχυπρόθεσμα, η τάση της ψηφιοποίησης συνεχίζει να επιταχύνεται, ενώ το υβριδικό μοντέλο εργασίας είναι εδώ για να μείνει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε, να καινοτομούμε και να παρέχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώσεις κερδοφορίας».