Μπορεί η επιλογή του μήνα να μην συμβαδίζει με την ελληνική πραγματικότητα, μα η παρουσίαση Samsung Galaxy Unpacked 2022 που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του Αυγούστου μας υπενθύμισε τους λόγους που η εταιρεία ηγείται στην κατηγορία των foldable smartphone… και όχι μόνο!

Οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε το καλοκαιρινό Galaxy Unpacked για να απολαύσουμε ακόμα μια φορά τον κορεατικό κολοσσό να μας ταξιδεύει στο μέλλον της τεχνολογίας με όχημα τις αναδιπλούμενες συσκευές της σειράς Z. Η φετινή παρουσίαση, ωστόσο, δεν είχε ως πρωταγωνιστές μόνο τα εντυπωσιακά foldable smartphone της εταιρείας, καθώς αναδείχθηκε μια σαφώς πιο καθολική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Πρωταγωνιστής στο συνεχώς εξελισσόμενο οικοσύστημα της Samsung είναι ο ίδιος ο χρήστης και οι ανάγκες του, με μια «στρατιά» από πανέξυπνα και ικανότατα gadget να ενισχύουν με περαιτέρω λειτουργικότητα τις επιλογές του, μεταμορφώνοντας κάθε στιγμή της ημέρας. Από τα νέα ακουστικά μέχρι την ανανεωμένη σειρά smartwatch, κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Samsung έχει τη διακριτή ταυτότητά του στην καθημερινότητα κάθε φίλου της εταιρείας, κατορθώνοντας να ενταχτεί ομαλά σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης κάτω από μια ενιαία «ομπρέλα» αλληλεπίδρασης και συνεργασίας.

Τα Samsung Galaxy Z Fold4 και Flip4 διεκδικούν τον ρόλο του ενορχηστρωτή κάθε ψηφιακής εμπειρίας, παρέχοντάς δυο εξίσου γοητευτικές εναλλακτικές προτάσεις που επιχειρούν να συνδυάσουν -η κάθε μια με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο- τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια οθόνης με το μικρότερο εφικτό «αποτύπωμα» σε όγκο και βάρος. Φέτος, ωστόσο, η Samsung δεν αρκέστηκε στον αέρα τεχνολογικής υπεροχής που και μόνο η αναδιπλούμενη οθόνη παρέα με το καλύτερο chipset που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη για Android συσκευές, το Snapdragon 8+ Gen 1, μπορούν να προσφέρουν. Τις τεχνικές λεπτομέρειες άλλωστε τόσο για το Fold4 όσο και για το Flip4 θα τις διαβάσετε στις αναλυτικές μας παρουσιάσεις που θα ακολουθήσουν. Αυτό, όμως, που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι ακόμα και 5 λεπτά με τις εν λόγω συσκευές στα χέρια μας ήταν αρκετά για να μας πείσουν απόλυτα πως η κορεατική εταιρεία έχει αφήσει πίσω της το στάδιο της εξερεύνησης και του πειραματισμού στην κατηγορία των foldables και καταθέτει πια ώριμες και εμπορικά βιώσιμες προτάσεις, πανέτοιμες να επωμιστούν το βάρος της ευθύνης που αποδίδει η «σημαία» της ναυαρχίδας στη σειρά Z.

Επιλέγοντας ένα Samsung Galaxy Z Fold4 5G (για όσους θέλουν ένα κινητό που κρύβει στα «σπλάχνα» του ένα tablet) ή ένα Samsung Galaxy Z Flip4 5G (για αυτούς που αναπολούν τις εποχές που το κινητό χωρούσε με άνεση στην τσέπη), θα έχετε στα χέρια σας ένα smartphone που δεν προβαίνει σε κανέναν απολύτως συμβιβασμό. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως στη συγκεκριμένη γενιά αναδιπλούμενων συσκευών, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις κάμερες προκειμένου να δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο γράμμα της λέξης «flagship»! Προσθέστε στη «μαγική» συνταγή ένα Galaxy Watch5 και ένα ζευγάρι ακουστικών Buds2 Pro και εύκολα θα καταλάβετε γιατί ήδη θέλουμε να… αυτοπεριοριστούμε στις αναβαθμισμένες προτάσεις του οικοσυστήματος της Samsung!