Το AV-TEST, το ανεξάρτητο ινστιτούτο ασφάλειας πληροφορικής, έχει αναγνωρίσει το Kaspersky Endpoint Security for Business και το Kaspersky Small Office Security ως διακεκριμένα στη δοκιμή Προηγμένης Προστασίας του από Απειλές για προστασία από ransomware. Η αξιολόγηση διαπίστωσε ότι και οι δύο επιχειρηματικές λύσεις της Kaspersky ήταν ικανές να αμυνθούν με επιτυχία έναντι των ransomware σε 10 πραγματικά σενάρια.

Οι επιθέσεις ransomware αυξάνονται. Ενώ η έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των οργανισμών έχουν ήδη πέσει θύματα επίθεσης ransomware, ειδικοί από την παγκόσμια Task Force Ransomware προβλέπουν ότι αυτή η απειλή θα συνεχίσει να κλιμακώνεται λόγω του τρέχοντος οικονομικού και πολιτικού κλίματος.

Η αξιολόγηση, που διεξήχθη από το AV-TEST, διερεύνησε με τι ποσοστό επιτυχίας τα προϊόντα ασφαλείας προστατεύουν από ransomware. Η διαδικασία δοκιμής περιλάμβανε την εκτέλεση των λύσεων μέσω 10 καθορισμένων σεναρίων ransomware που αφορούσαν ένα e-mail με μολυσμένο συνημμένο. Το συνημμένο περιείχε επικίνδυνες επιθέσεις, όπως αρχεία του Office με σενάρια, τα οποία στη συνέχεια εκτελούν περαιτέρω βήματα μέσω εργαλείων όπως το PowerShell.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, τα προϊόντα της Kaspersky για επιχειρήσεις απέδειξαν για άλλη μια φορά τις δυνατότητες προστασίας από ransomware. Και οι δύο λύσεις που αναλύθηκαν ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν τις επιθέσεις και να τις μπλοκάρουν πλήρως, λαμβάνοντας τη μέγιστη βαθμολογία προστασίας των 40 πόντων. Οι δοκιμές κατέληξαν στο AV-TEST να απονέμει στις λύσεις το πιστοποιητικό «Προηγμένης Εγκεκριμένης Προστασίας Τερματικού Σημείου».

«Με την απειλή του ransomware να γνωρίζει σημαντική αύξηση, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι σίγουρες ότι τα δίκτυά τους είναι ασφαλή και ότι αυτές οι απειλές δεν είναι σε θέση να διεισδύσουν στην περίμετρό τους εξαρχής. Η τελευταία λεπτομερής αναφορά μας που περιγράφει διάφορες τεχνικές και διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από διαφορετικές ομάδες ransomware δείχνει ότι έχουν πολλές ομοιότητες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να αναγνωρίσουν καλύτερα και να προστατευτούν από τέτοιες επιθέσεις με την κατάλληλη τεχνογνωσία και λύσεις ασφαλείας», αναφέρει ο Alexander Liskin, Επικεφαλής της Έρευνας Απειλών της Kaspersky. «Το αποτέλεσμα του AV-TEST αποτελεί μια ισχυρή αναγνώριση του έργου που έχουν επιτύχει οι ερευνητές της Kaspersky για την παράδοση προϊόντων που προσφέρουν απόλυτη προστασία από ransomware και αποτρέπουν τους αντιπάλους να εισβάλουν σε ένα δίκτυο και να υποκλέψουν εταιρικά δεδομένα».

Η πλήρης αναφορά, 26 Λύσεις Ασφαλείας Υποβάλλονται σε Προηγμένη Δοκιμή Προστασίας από Απειλές κατά Ransomware, από την AV-TEST είναι διαθέσιμη εδώ.