Σας έχουμε ήδη παρουσιάσει τα premium True Wireless Stereo ακουστικά της HUAWEI μα η εμπειρία της χρήσης τους ξεπερνά κάθε τεχνική ανάλυση. Επανερχόμαστε, λοιπόν, με μια ιστορία βγαλμένη… από το ελληνικό καλοκαίρι!

HUAWEI FreeBuds Pro 2Τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 αναμφίβολα δεν είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι True Wireless ακουστικών. Σίγουρα θα μπορούσε κάποιος να σταθεί στις άρτιες προδιαγραφές τους και στον μεστό ήχο που προσφέρουν, στην αυτονομία τους και στον σχεδιασμό τους, ωστόσο είναι η καθημερινή χρήση αυτή που μεταφράζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε μια απολαυστική εμπειρία. Εμείς είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τα κορυφαία TWS ακουστικά του κινεζικού κολοσσού και σας μεταφέρουμε τις αξιομνημόνευτες εντυπώσεις μας…

Θέλω να πάμε στο νησί, η HUAWEI, εγώ κι εσύ

Καλά τα βουνά μα κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα. Μόλις κυκλώσαμε στον χάρτη το νησί που θα φιλοξενούσε φέτος τις καλοκαιρινές μας περιπέτειες, το επόμενο βήμα ήταν να κλείσουμε δωμάτια και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Fast Forward και βρισκόμαστε ήδη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η ενθουσιώδης προσμονή του ταξιδιού έχει αρχίσει σιγά-σιγά να δίνει τη θέση της στον εκνευρισμό της ταλαιπωρίας. Κόρνες, βαβούρα, ουρές και μποτιλιάρισμα αρχίζουν να έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική μας ηρεμία. Ευτυχώς, όμως, έχουμε προνοήσει στην τσέπη της βερμούδας να υπάρχει το αντίδοτο… Μια μικροσκοπική θήκη με διαστάσεις μόλις 6,79×4,75×2,45 εκ. και βάρος 52 γρ. φιλοξενεί στοργικά τα ολοκαίνουρια ακουστικά της HUAWEI, με το καθένα να ζυγίζει 6 γρ. περίπου. Από τις τρεις διαθέσιμες αποχρώσεις (Silver Blue, Silver Frost, Ceramic White) οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με την τελευταία, καθώς το κατάλευκο χρώμα «ματσάρει» καλύτερα με τα κυκλαδίτικα σπίτια!

Με το που ανοίγουμε τη θήκη, λοιπόν, βγάζουμε τα δυο ακουστικά και το pairing με το smartphone μας γίνεται αυτόματα κι αστραπιαία. Ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης διαγράφεται στο πρόσωπό μας, μιας και ήδη γνωρίζουμε πως τοποθετώντας τα FreeBuds Pro 2 στα αυτιά κάθε θόρυβος θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας με το… μαγικό ραβδάκι του ANC (Active Noise Cancellation). Το αναβαθμισμένο σύστημα εξουδετέρωσης θορύβου μάς απομονώνει πλήρως από το περιβάλλον και μας επιτρέπει να «βυθιστούμε» στη μουσική της επιλογής μας. Τρία μικρόφωνα και εξελιγμένοι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης εξουδετερώνουν την γκρίνια, τα «μαρσαρίσματα», τον ανελέητο αέρα και την οχλαγωγία. Τη θέση των προαναφερθέντων καταλαμβάνει πλέον το soundtrack των διακοπών μας, ακριβώς όπως εμείς το έχουμε επιμεληθεί. Και δεν μιλάμε για τον ήχο που είχαμε συνηθίσει σε παλαιότερα TWS ακουστικά, αλλά για το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα διπλών οδηγών, ενός για τα μπάσα και ενός για τις μεσαίες και τις υψηλότερες συχνότητες (δυναμικός οδηγός 11χιλ. & επίπεδος οδηγός διαφράγματος). Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η υπογραφή της γαλλικής Devialet στη δεύτερη γενιά των FreeBuds Pro. Κάθε ηχόχρωμα, κάθε μουσικό όργανο απλώνει τη βαρύτητά του σε συχνότητες από τα 14Hz έως τα 48.000Hz. Μέσω της ειδικής εφαρμογής για smartphone, μάλιστα, έχουμε ήδη φέρει το equalizer ακριβώς στα μέτρα μας. Παράλληλα, η πιστοποίηση Hi-Res Audio Wireless, εγγυάται πως η ασύρματη σύνδεση Bluetooth δεν θα «υπονομεύσει» την υψηλή πιστότητα του ήχου με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων έως και 990 kbps.

All aboard!

Η ώρα της επιβίβασης φθάνει και είναι σημαντικό να ακούμε τις ανακοινώσεις, να συνεννοηθούμε με την παρέα μας και να έχουμε επίγνωση του τι λέγεται γύρω μας. Άλλοι συνταξιδιώτες αναζητούν τη θήκη, βγάζουν τα ακουστικά τους και τα κρύβουν πίσω στις τσάντες τους. Εμείς απλά ενεργοποιούμε με ένα παρατεταμένο άγγιγμα το «Awareness» mode και οι φωνές των συνομιλητών μας ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους στο εσωτερικό του ακουστικού. Ανεβαίνουμε στο κατάστρωμα και ο συνδυασμός του βουητού του αέρα και μιας μαμάς που επιπλήττει με αυξημένα ντεσιμπέλ το «καμάρι» της, μας υπενθυμίζει να επαναενεργοποιήσουμε το ANC. Το μπουκάλι νερού που κραδαίνει ο αφηνιασμένος μικρός δεν μας τρομοκρατεί με τις πιτσιλιές νερού που εξαπολύει, καθώς η πιστοποίηση IP54 των ακουστικών μάς απαλλάσσει από οποιοδήποτε άγχος.

Λίγη ώρα μετά, φτάνει η στιγμή για το αγαπημένο μας mobile game στην ευρύχωρη οθόνη ενός tablet. Δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αποσύνδεσης των ακουστικών από το κινητό και επανασύνδεσης με την ταμπλέτα, αφού τα FreeBuds Pro 2 υποστηρίζουν ταυτόχρονη σύνδεση Bluetooth με δύο συσκευές. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μας χαρίζουν απαράμιλλο ήχο με σωστό timing σε όλα τα εφέ, εκμηδενίζοντας το latency.

Φτάσαμε κι ακόμα να σωθεί η μπαταρία…

Κάπου στον ορίζοντα, αχνοφαίνεται ο προορισμός μας. 4 ώρες έχουν περάσει με ενεργοποιημένο το ANC κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του ταξιδιού και ακόμα τα ακουστικά δεν έχουν αποφορτίσει πλήρως. Με το που πατάμε το πόδι μας στο νησί, τα επιστρέφουμε στη θήκη τους, όπου και φορτίζουν αυτόματα. Με αυτονομία που αγγίζει συνολικά τις 30 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με τη βοήθεια της θήκης φόρτισης και απενεργοποιημένο το ANC (ή 18 ώρες με ANC), το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί να αναζητήσουμε πρίζα μέχρι να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Εκεί θα τα επαναφορτίσουμε σε ελάχιστο χρόνο, ενσύρματα με ένα USB Type-C  καλώδιο ή και ασύρματα σε έναν οποιονδήποτε Qi Wireless Charger. Μέχρι τότε, καλές διακοπές!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI ή τα παρακάτω links:
Facebook: 
HuaweimobileGR
Instagram: 
huaweimobilegr
Huawei Community