Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ποντίκι MX Master 3S συντροφιά με το μηχανικό ασύρματο πληκτρολόγιο MX Mechanical και διαπιστώσαμε πως το πανέμορφο design δεν είναι ευτυχώς το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν να μας προσφέρουν τα δυο περιφερειακά της Logitech.

Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο αποτελούν τη «φωνή» της δημιουργικότητάς μας στο ψηφιακό σύμπαν, τον πιο συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε παραγωγικό έργο κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας. Η επένδυση σε ένα αξιόλογο δίδυμο περιφερειακών είναι ικανή να μας αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα, αναβαθμίζοντας όχι μόνο την αίσθηση χρήσης ενός υπολογιστή, αλλά και τις ευκολίες που μπορούμε να θέσουμε στη διάθεση των ακροδαχτύλων μας…

Logitech MX Mechanical

Στην περίπτωση του πλήρους μεγέθους MX Mechanical πληκτρολογίου, τα δάχτυλά μας καλωσορίζει η τελευταία γενιά μηχανικών διακοπτών χαμηλού προφίλ. Οι απτικoί – αθόρυβοι (Brown) διακόπτες πλήκτρων καθιστούν το MX Mechanical το πιο αθόρυβο μηχανικό πληκτρολόγιο της Logitech. Είτε βρίσκεστε σπίτι, είτε σε έναν εργασιακό χώρο παρέα με αρκετούς συναδέλφους, οι γύρω σας θα ευγνωμονούν τη Logitech για την επιλογή του περιορισμού του θορύβου, τη στιγμή που εσείς θα απολαμβάνετε ταυτόχρονα την ανυπέρβλητη αίσθηση πληκτρολόγησης σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο. Εκτός από την «Tactile Quiet» εκδοχή που δοκιμάσαμε, διαθέσιμη είναι και η επιλογή «Clicky» με σαφώς πιο θορυβώδεις Blue διακόπτες, αλλά και η ισορροπημένη πρόταση «Linear», η οποία αξιοποιεί Red διακόπτες.

Ο έξυπνος οπίσθιος λευκός φωτισμός έρχεται με έξι εναλλακτικές επιλογές και προσαρμόζει αυτόματα την έντασή του βάσει του φωτισμού του περιβάλλοντος. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, οπότε η αυτόματη απενεργοποίηση του backlight όποτε δεν χρειάζεται με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης μπαταρίας, είναι σαφώς ευπρόσδεκτη. Θα θέλαμε βέβαια να υπάρχει δυνατότητα εύκολης παράκαμψης της αυτόματης απενεργοποίησης του οπίσθιου φωτισμού, εφόσον το επιθυμεί κάποιος ενεργειακά… σπάταλος χρήστης.

Μιλώντας για αυτονομία, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του MX Mechanical θα σας βγάλει τουλάχιστον 15 ημέρες, όσο «σπάταλοι» κι αν είστε, ενώ με πλήρως απενεργοποιημένο τον οπίσθιο φωτισμό, η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να χρειαστείτε έως και 10 μήνες μέχρι να ξαναφορτίσετε! Σε κάθε περίπτωση, μια φόρτιση του ενός τετάρτου με το ενσωματωμένο στη συσκευασία USB Type-C καλώδιο αρκεί για μια μέρα non-stop χρήσης!

Logitech MX Master 3S

Αρκεί να ακουμπήσει κάποιος την παλάμη του πάνω στο MX Master 3S για να συνειδητοποιήσει αυτοστιγμεί πως όλα τα ποντίκια δεν φτιάχτηκαν ίδια! Η επιφάνεια του συγκεκριμένου ποντικιού είναι τόσο φιλόξενη που νιώθαμε πως το χέρι μας ξεκουράζεται πάνω της, παρέχοντάς μας ταυτόχρονα «χειρουργική» ακρίβεια σε κάθε κίνηση. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο οπτικός αισθητήρας 8.000 DPI, ο οποίος αποδίδει στις περισσότερες επιφάνειες (συμπεριλαμβανομένου και του γυαλιού).

Το ποντίκι της Logitech διαθέτει τον ρυθμιζόμενο ηλεκτρομαγνητικό τροχό MagSpeed που μπορεί να διασχίσει μέχρι και 1.000 γραμμές σε ένα δευτερόλεπτο, καθώς και τον extra πλευρικό τροχό κύλισης για ταχύτερη οριζόντια πλοήγηση. Συμβαδίζοντας με την διακριτική ηχητική φιλοσοφία του πληκτρολογίου, το MX Master 3S μας χάρισε κατά 90% πιο «ήσυχα» κλικ σε σύγκριση με το MX Master 3, γεγονός που θα εκτιμήσουν τα αυτιά των συγκατοίκων όσων τηλεργάζονται και νιώθουν πιο παραγωγικοί τις… μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ένα smart και παραμετροποιήσιμο δίδυμο

Τα MX Mechanical και MX Master 3S είναι συμβατά με το λογισμικό Logi Options+m, ώστε να μπορείτε, μεταξύ άλλων, να προσαρμόσετε την ταχύτητα κίνησης, να επιλέξετε εφέ οπίσθιου φωτισμού, να προσαρμόσετε μεμονωμένα κουμπιά, να χρησιμοποιήσετε προκαθορισμένα προφίλ ή να δημιουργήσετε τα δικά σας για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Και τα δυο περιφερειακά υποστηρίζουν τόσο Bluetooth όσο και σύνδεση μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Logi Bolt. Για τη δεύτερη επιλογή θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τον παρεχόμενο δέκτη σε μια USB θύρα του υπολογιστή.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως αμφότερες οι συσκευές της Logitech μπορούν να συνδεθούν σε έως και τρεις διαφορετικές συσκευές και είναι συμβατές με όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS και Linux. Μέσω τριών ειδικών «Easy Switch» κουμπιών μπορείτε να επιλέγετε ανά πάσα στιγμή με ποιο laptop, desktop, tablet ή smartphone θέλετε να είστε συνδεδεμένοι και να εργάζεστε ταυτόχρονα σε πολλαπλές συσκευές. Μπορείτε να βρείτε το ποντίκι MX Master 3S και το πληκτρολόγιο MX Mechanical (καθώς και τη Mini έκδοσή του χωρίς το αριθμητικό πληκτρολόγιο) στο https://www.logitech.com/en-roeu.

Η Logitech επενδύει στη βιωσιμότητα

Η Logitech σχεδιάζει τα προϊόντα της με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ένα μέρος των πλαστικών μερών των πληκτρολογίων MX Mechanical είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες συσκευές στο τέλος ζωής (PCR): 45% για το MX Mechanical και 47% για το MX Mechanical Mini. Επιπλέον, η θήκη αλουμινίου για τα πληκτρολόγια είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών, που παράγεται με ανανεώσιμη ενέργεια και όχι με ορυκτά καύσιμα για χαμηλότερο αντίκτυπο άνθρακα. Το ποντίκι MX Master 3S είναι κατασκευασμένο με πλαστικό PCR – 27% για τον γραφίτη και 22% για το ανοιχτό γκρι. Όλα τα προϊόντα της Logitech, συμπεριλαμβανομένων των MX Mechanical, MX Mechanical Mini και MX Master 3S, είναι πιστοποιημένα ουδέτερα ως προς τον άνθρακα. Όταν αγοράζετε ένα προϊόν της Logitech, το αποτύπωμα άνθρακα του προϊόντος έχει μειωθεί στο μηδέν υποστηρίζοντας τη δασοκομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις κοινότητες που επηρεάζονται από το κλίμα και μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα. ​  ​​