Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ποντίκι MX Master 3S συντροφιά με το μηχανικό ασύρματο πληκτρολόγιο MX Mechanical και διαπιστώσαμε πως το πανέμορφο design δεν είναι ευτυχώς το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν να μας προσφέρουν τα δυο περιφερειακά της Logitech.

Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο αποτελούν τη «φωνή» της δημιουργικότητάς μας στο ψηφιακό σύμπαν, τον πιο συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε παραγωγικό έργο κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας. Η επένδυση σε ένα αξιόλογο δίδυμο περιφερειακών είναι ικανή να μας αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα, αναβαθμίζοντας όχι μόνο την αίσθηση χρήσης ενός υπολογιστή, αλλά και τις ευκολίες που μπορούμε να θέσουμε στη διάθεση των ακροδαχτύλων μας…

Logitech MX Mechanical

Στην περίπτωση του πλήρους μεγέθους MX Mechanical πληκτρολογίου, τα δάχτυλά μας καλωσορίζει η τελευταία γενιά μηχανικών διακοπτών χαμηλού προφίλ. Οι απτικoί – αθόρυβοι (Brown) διακόπτες πλήκτρων καθιστούν το MX Mechanical το πιο αθόρυβο μηχανικό πληκτρολόγιο της Logitech. Είτε βρίσκεστε σπίτι, είτε σε έναν εργασιακό χώρο παρέα με αρκετούς συναδέλφους, οι γύρω σας θα ευγνωμονούν τη Logitech για την επιλογή του περιορισμού του θορύβου, τη στιγμή που εσείς θα απολαμβάνετε ταυτόχρονα την ανυπέρβλητη αίσθηση πληκτρολόγησης σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο. Εκτός από την «Tactile Quiet» εκδοχή που δοκιμάσαμε, διαθέσιμη είναι και η επιλογή «Clicky» με σαφώς πιο θορυβώδεις Blue διακόπτες, αλλά και η ισορροπημένη πρόταση «Linear», η οποία αξιοποιεί Red διακόπτες.

Ο έξυπνος οπίσθιος λευκός φωτισμός έρχεται με έξι εναλλακτικές επιλογές και προσαρμόζει αυτόματα την έντασή του βάσει του φωτισμού του περιβάλλοντος. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, οπότε η αυτόματη απενεργοποίηση του backlight όποτε δεν χρειάζεται με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης μπαταρίας, είναι σαφώς ευπρόσδεκτη. Θα θέλαμε βέβαια να υπάρχει δυνατότητα εύκολης παράκαμψης της αυτόματης απενεργοποίησης του οπίσθιου φωτισμού, εφόσον το επιθυμεί κάποιος ενεργειακά… σπάταλος χρήστης.

Μιλώντας για αυτονομία, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του MX Mechanical θα σας βγάλει τουλάχιστον 15 ημέρες, όσο «σπάταλοι» κι αν είστε, ενώ με πλήρως απενεργοποιημένο τον οπίσθιο φωτισμό, η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να χρειαστείτε έως και 10 μήνες μέχρι να ξαναφορτίσετε! Σε κάθε περίπτωση, μια φόρτιση του ενός τετάρτου με το ενσωματωμένο στη συσκευασία USB Type-C καλώδιο αρκεί για μια μέρα non-stop χρήσης!

Logitech MX Master 3S

Αρκεί να ακουμπήσει κάποιος την παλάμη του πάνω στο MX Master 3S για να συνειδητοποιήσει αυτοστιγμεί πως όλα τα ποντίκια δεν φτιάχτηκαν ίδια! Η επιφάνεια του συγκεκριμένου ποντικιού είναι τόσο φιλόξενη που νιώθαμε πως το χέρι μας ξεκουράζεται πάνω της, παρέχοντάς μας ταυτόχρονα «χειρουργική» ακρίβεια σε κάθε κίνηση. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο οπτικός αισθητήρας 8.000 DPI, ο οποίος αποδίδει στις περισσότερες επιφάνειες (συμπεριλαμβανομένου και του γυαλιού).

Το ποντίκι της Logitech διαθέτει τον ρυθμιζόμενο ηλεκτρομαγνητικό τροχό MagSpeed που μπορεί να διασχίσει μέχρι και 1.000 γραμμές σε ένα δευτερόλεπτο, καθώς και τον extra πλευρικό τροχό κύλισης για ταχύτερη ορι