Το Fritz!Box 7590 είναι ένα από τα καλύτερα modem/router που έχουν περάσει από τα χέρια μας τα τελευταία χρόνια. Η ανανεωμένη AX έκδοσή του υπόσχεται τελευταίας γενιάς συνδεσιμότητα WiFi 6.

AVM FRITZ! Box 7590 AXΚατάλληλο για συνδέσεις ADSL2+ και VDSL έως 300Mbps, το AVM FRITZ!Box 7590 AX αποτελεί ιδανική λύση τόσο για επιχειρήσεις όσο και για απαιτητικούς οικιακούς χρήστες. Στην τελευταία κατηγορία συγκαταλέγονται ενθουσιώδεις gamers, επαγγελματίες που τηλεργάζονται αλλά και πολυμελείς οικογένειες που «καταναλώνουν» bandwidth από πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

WiFi 6: Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

AVM FRITZ! Box 7590 AXΣας έχουμε αναλύσει εκτενώς στο παρελθόν τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του FRITZ!Box 7590, μα το WiFi 6 απουσίαζε από το «οπλοστάσιο» του συγκεκριμένου modem/router. Αυτό ίσχυε τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που η γερμανική AVM αποφάσισε να κυκλοφορήσει την «ενισχυμένη» έκδοση της ναυαρχίδας της, εξοπλισμένης με την τελευταία γενιά ασύρματης συνδεσιμότητας AX (γνωστής και ως WiFi 6).

Το AVM FRITZ!Box 7590 AX έρχεται στη χώρα μας από την ΑΜΥ Α.Ε. και είναι ικανό να εξασφαλίσει τοπικό dual-band ασύρματο δίκτυο με ταχύτητες που αγγίζουν συνολικά τα 3.600Mbps και στις δυο διαθέσιμες συχνότητες (2.400Mbit/s στα 5GHz και 1.200Mbit/s στα 2,4GHz). Φυσικά, οι αυξημένες ταχύτητες δεν είναι το μοναδικό προτέρημα της AX γενιάς WiFi. Βελτιωμένη σταθερότητα, χαμηλότερο latency, υποστήριξη του ασφαλέστερου WPA3 προτύπου κρυπτογράφησης και δυνατότητα περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας από τις συμβατές φορητές συσκευές είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστεί η καθημερινή σας εμπειρία. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία Multi-User MIMO επιτρέπει στη ροή των δεδομένων να διεξάγεται παράλληλα και όχι σειριακά στις ασύρματα συνδεδεμένες συσκευές.

Η δυνατότητα δημιουργίας ενός Mesh πλέγματος WiFi σημείων υπόσχεται απρόσκοπτη σύνδεση κάτω από μια ενιαία «ομπρέλα» και όχι κατακερματισμένη κάλυψη, εφόσον επιλέξετε να επεκτείνετε το δίκτυό σας αξιοποιώντας π.χ. το παλιό σας FRITZ!Box, ένα FRITZ!Repeater 1200 AX ή οποιαδήποτε άλλη Mesh πρόταση ως επιπλέον hotspot.

Σε ρόλο σταθμού βάσης DECT και τηλεφωνικού κέντρου

AVM FRITZ! Box 7590 AXΜια επιχείρηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αρετές του για να στήσει ένα πλήρες τηλεφωνικό κέντρο με αναγνώριση κλήσεων και δυνατότητα προώθησης φωνητικών μηνυμάτων τηλεφωνητή και φαξ σε mail, να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και απομονωμένο guest WiFi δίκτυο για τους επισκέπτες ή να δημιουργήσει ένα VPN (IPSec). Το AVM FRITZ!Box 7590 AX ενσωματώνει ένα πλήρες τηλεφωνικό κέντρο με υποστήριξη DECT (για έως 6 τηλεφωνικές συσκευές), καθώς και λειτουργίες φαξ και αυτόματου τηλεφωνητή. Συνυπολογίστε πως οποιοδήποτε smartphone μπορεί να πάρει τον ρόλο ενός DECT τερματικού μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, οπότε μπορείτε για παράδειγμα όταν βρίσκεστε εκτός εταιρείας (ακόμα και στο εξωτερικό, εφόσον έχετε πρόσβαση στο internet) να δέχεστε και να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις σαν να σηκώνατε το ακουστικό του τηλεφώνου του γραφείου σας! Ακόμα και στην αναγνώριση κλήσης του συνομιλητή σας θα εμφανίζεται ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου της επιχείρησης. Προφανώς, η ίδια λειτουργία μπορεί να αξιοποιηθεί και εντός σπιτιού, μιας και το κινητό είναι πάντα δίπλα μας ενώ το DECT κουδουνίζει κάπου χαμένο ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ…

Σύμμαχος και στην ψυχαγωγία

Με τις πλατφόρμες streaming τηλεοπτικού περιεχομένου να πληθαίνουν και στη χώρα μας, το cloud game streaming να γίνεται πια εφικτό μέσω PlayStation Plus Premium συνδρομής και τα download των παιχνιδιών να ανέρχονται σε εκατοντάδες GB, η ύπαρξη ενός αξιόπιστου και γρήγορου modem/router είναι θεμελιώδης για την ψυχαγωγική μας εμπειρία στο σπίτι. Το Fritz!Box 7590 AX αποτελεί βέλτιστη λύση για ενθουσιώδεις gamers, καθώς περιορίζει το lag στο ελάχιστο και βοηθά στο γρήγορο «κατέβασμα» τίτλων και γιγαντιαίων updates. Η αξιόπιστη συσκευή της AVM μπορεί να «σερβίρει» ταινίες και μουσική στην τηλεόραση ή τις φορητές συσκευές σας, αρκεί να τα έχετε εγκατεστημένα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB Stick που θα συνδέσετε σε μια από τις δύο ταχύτατες USB 3.0 θύρες του. Με τον τρόπο αυτό, ο δίσκος γίνεται κοινόχρηστος στο τοπικό σας δίκτυο και έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή του σπιτιού σας ή ακόμα και εκτός σπιτιού εφόσον αξιοποιήσετε τη δυνατότητα ασφαλούς VPN (Virtual Private Network).

Εύκολη εγκατάσταση, συνεχής αναβάθμιση

Δοκιμάσαμε το Fritz!Box 7590 AX πάνω σε γραμμή Cosmote όπου τα πάντα λειτούργησαν «plug  & play», καθώς όλη η απαιτούμενη παραμετροποίηση πραγματοποιείται αυτόματα από τον Auto Configuration Server (ACS) του παρόχου, τόσο όσον αφορά στην σύνδεση στο internet όσο και στη σύνδεση στις υπηρεσίες τηλεφωνίας του ΟΤΕ. Το λειτουργικό FRITZ!OS με συνεχείς ενημερώσεις διατηρεί το δίκτυό σας ασφαλές και προσθέτει διαρκώς ευπρόσδεκτα χαρακτηριστικά. Μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε την beta έκδοση που είναι διαθέσιμη από το FRITZ!Lab όπου υποστηρίζεται ακόμα και «Talking caller ID», για να ανακοινώνεται το όνομα αυτού που σας καλεί. Με το πάντα εξελισσόμενο FRITZ!OS, τα καλύτερα έρχονται!

Highlights

  • Υποστήριξη  ADSL2+/VDSL έως 300Mbit/s
  • Mesh WiFi 6 έως 3600 Mbit/s (2400Mbit/s@5GHz + 1200Mbit/s@2,4GHz)
  • 4 x gigabit LAN, 1 x gigabit WAN, 2 x USB 3.0
  • Ενσωματωμένος σταθμός βάσης DECT και δυνατότητες τηλεφωνικού κέντρου
  • Smart Home λειτουργικότητα με τεχνολογία DECT
  • NAS και Media server δυνατότητες
  • Πρόσβαση στο router σας από οπουδήποτε μέσω MyFRITZ! App
  • Λειτουργικό FRITZ!OS με συνεχείς ενημερώσεις.