To flagship της vivo, το X80 Pro 5G, κατέφθασε στη χώρα μας με «σημαία» τη συνεργασία της εταιρείας με την ZEISS, η οποία φέρνει νέα δεδομένα στις φωτογραφικές ικανότητες των κινητών τηλεφώνων.

Η πρεμιέρα του X80 Pro 5G στην Ελλάδα είναι γεγονός, με την φιλόδοξη vivo να θέτει στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού ένα smartphone ορόσημο, καθώς παρέχει στους χρήστες πρωτοποριακή, κορυφαίου επιπέδου φωτογραφική εμπειρία με νέα κινηματογραφικά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ZEISS. Σε Cosmic Black απόχρωση εμπνευσμένη από τον νυχτερινό ουρανό, το X80 Pro αποδεικνύει τη συνεχή επιδίωξη της εταιρείας να καθιερωθεί στην αγορά των smartphones, προσφέροντας τις κορυφαίες φωτογραφικές επιδόσεις, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά μας.

Κάμερες για επαγγελματικές λήψεις

Με το λογότυπο ZEISS να επιβάλλεται στην πλάτη της συσκευής και το «βάθρο» που φιλοξενεί τις τέσσερις κάμερες να καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τρίτο της διαθέσιμης επιφάνειας, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η vivo όταν υπόσχεται «Perfect Shot» στο μότο της, είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει τη δέσμευσή της. Το Χ80 Pro διαθέτει μπροστινή κάμερα 32MP και ένα σύστημα τεσσάρων καμερών στο πίσω μέρος, ενώ παράλληλα το νέο, αποκλειστικό σύστημα Camera Planning εξοπλίζει την συσκευή με παρακολούθηση κίνησης του πορτραίτου για μείωση θολών σημείων που προκαλούνται κατά την κίνηση του θέματος. Επίσης, το Χ80 Pro διαθέτει το εξειδικευμένο imaging chip vivo V1+ για οπτική βελτίωση επαγγελματικού επιπέδου. Στόχος είναι κάθε σας λήψη να επωφελείται από τις ανεξάντλητες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα τα δεδομένα κάθε σκηνής και τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν ώστε να μπορεί να προβεί αυτόματα στις ιδανικές ρυθμίσεις. Το τελικό αποτέλεσμα ενισχύεται από το σύστημα ZEISS Natural Color, που στοχεύει στο ρεαλισμό και στην πιστή απόδοση των χρωμάτων κατά τη λήψη.

Με χολιγουντιανό αέρα!

Όπως προαναφέραμε, η μεγαλύτερη έκπληξη που μας επιφυλάσσει η vivo είναι η συνεργασία που εξασφάλισε με την ZEISS, την κορυφαία εταιρεία ψηφιακής απεικόνισης, για να προσφέρει στους χρήστες  κινηματογραφικό ύφος στη λήψη φωτογραφίας και βίντεο. Το νέο  χαρακτηριστικό ZEISS Cinematic Video Bokeh προσδίδει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να προσεγγίσει καλλιτεχνικά και δημιουργικά την κλασική αισθητική του Hollywood, ενώ η νυχτερινή λήψη αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο με την ZEISS Superb Night Camera και τη Night Sports Mode για ανίχνευση τοπίου αλλά και κίνησης. Ακόμη, το X80 Pro υποστηρίζει την λειτουργία του XDR Photo για διαύγεια των φωτογραφιών της πίσω κάμερας, υπογραμμίζοντας τους τόνους στις φωτογραφίες, με σκοπό να αποδώσει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και αντιθέσεων. Μάλιστα, η τεχνολογία ΖEISS T*Coating, ενισχύει την ανεμπόδιστη καταγραφή της οπτικής πληροφορίας, συμβάλλοντας στη μείωση της ανακλαστικότητας του φωτός και καταπολεμώντας φαινόμενα όπως η λάμψεις και το ghosting.

Δίδυμο τηλεφακών για… paparazzi

Από την επιβλητική σύνθεση καμερών που δεσπόζει στην πλάτη παρέα με τα dual-LED dual-tone φλας, κάθε δίδυμο φακού/αισθητήρα βάζει το δικό του λιθαράκι στην εξασφάλιση άρτιων αποτελεσμάτων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και μπορεί ο 50MP αισθητήρας με τον ευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/1.6 να αξιοποιεί laser AutoFocus και οπτική σταθεροποίηση εικόνας, μπορεί ο 48MP αισθητήρας με υπερευρυγώνιο φακό (114˚) να επιτρέπει σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος ενός συναρπαστικού τοπίου να πρωταγωνιστήσει στο κάδρο σας, είναι όμως το δίδυμο των τηλεφακών που έκλεψε την καρδιά μας! Ένας periscope τηλεφακός με f/3.4 διάφραγμα, 8MP αισθητήρα, PDAF και OIS μπορεί να σας προσφέρει έως και 5x οπτικό zoom, ενώ στα 12MP ανάλυσης μπορεί να αποτυπωθεί η πληροφορία του δεύτερου τηλεφακού 50mm, με f/1.9, Dual Pixel PDAF και 2x οπτικό zoom.

Με Flash Charge 80W φορτιστή στο πακέτο

Η vivo, δίνοντας προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες των καταναλωτών της, φροντίζει τόσο για την λεπτομέρεια όσο και για την ουσία. Το νέο X80 Pro, λοιπόν, έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο μπαταρίας, υποστηρίζοντας Flash Charge 80W (με τον φορτιστή στη συσκευασία) αλλά και ασύρματο FlashCharge 50W με μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 4.700mAh. Αυτό σημαίνει ότι με μία τόσο μεγάλη μπαταρία, το X80 Pro μπορεί να φορτιστεί πλήρως μόλις μέσα σε 36 λεπτά.

Ασφαλές και γρήγορο ξεκλείδωμα

Αν και συχνά το παραμελούμε ως δεδομένο, ένα χαρακτηριστικό που θα διευκολύνει αισθητά την καθημερινή σας χρήση είναι ο γρήγορος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, που ξεκλειδώνει το κινητό σας στη στιγμή! Ο 3D Ultrasonic Large Fingerprint Sensor που διαθέτει χαρίζει μια απίστευτα γρήγορη διαδικασία καταγραφής δακτυλικών αποτυπωμάτων με ένα μόνο πάτημα (ξεχάστε τα πατήστε εδώ για καμιά δεκαριά φορές) αλλά και ένα από τα ταχύτερα ξεκλειδώματα, σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Η περιοχή αναγνώρισης στην οθόνη είναι 11,1 φορές μεγαλύτερη (!) από τους παραδοσιακούς οπτικούς αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε να μην χρειάζεται να… σημαδεύετε κάθε φορά αναζητώντας την σωστή περιοχή.

Με την εγγύηση του Snapdragon 8 Gen 1

Η διατήρηση της σταθερότητας και η αποφυγή της υπερθέρμανσης του κινητού αποτελεί ακόμα ένα στοίχημα για τη ναυαρχίδα της vivo. Το X80 Pro φέρει ένα κορυφαίο chipset, το Snapdragon 8 Gen 1, το οποίο, αναντίρρητα, εξασφαλίζει επιδόσεις αιχμής αλλά έχει κατηγορηθεί για την υπερθέρμανση και το παρελκόμενο «throttling» αρκετών άλλων flagships που το έχουν επιλέξει. Η vivo έχει βάλει τα δυνατά της στη διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών, εφοδιάζοντας το κινητό με έναν εξαιρετικά μεγάλο θάλαμο ψύξης (Liquid Cooling Vapor Chamber), o οποίος χάρη στη μεγάλη του επιφάνεια επιταχύνει τη διαδικασία της απαγωγής θερμότητας για τη διατήρηση σταθερών επιδόσεων όταν η συσκευή χρησιμοποιείται σε λειτουργίες υψηλής απόδοσης όπως τα απαιτητικά games και η εγγραφή 8Κ βίντεο. Ωστόσο, έπειτα από πολύωρα gaming sessions με τον «θηριώδη» οκταπύρηνο επεξεργαστή και την κορυφαία GPU στα «κόκκινα», το ανέβασμα θερμοκρασιών είναι αναπόφευκτο. Για αποζημίωση, τα 12GB LPDDR5 RAM και τα 256GB UFS3.1 ταχύτατου αποθηκευτικού χώρου ενισχύουν τις θετικές εντυπώσεις μας όσον αφορά τις ακαταμάχητες επιδόσεις του X80 Pro 5G!

Gaming δίχως περιορισμούς

Το νέο smartphone της vivo έρχεται πλήρως αναβαθμισμένο για να ζήσει κάθε gamer την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού. Εξοπλισμένο με έναν μεγάλο γραμμικό κινητήρα X-Axis που υποστηρίζεται από τον αλγόριθμο δόνησης, το Χ80 Pro χαρίζει αύξηση ταχύτητας ανταπόκρισης στο χρόνο έναρξης – διακοπής ενός παιχνιδιού κατά 20%, καθιστώντας απολαυστικότερη κάθε gaming εμπειρία. Τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία X80 Pro, σε συνδυασμό με τα ισχυρά μπάσα, παρέχουν ισορροπημένα ηχητικά εφέ. Ο ήχος δεν μας απογοήτευσε καθόλου, ειδικά όσον αφορά στην έντασή του, αν και πιστεύουμε πως υπάρχει πάντα περιθώριο για βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

Δώστε στο περιεχόμενο την οθόνη που του αξίζει

Με αναλογία πλευρών 20:9 για εύκολο κράτημα, η 6,78 ιντσών οθόνη ξεχωρίζει… ποικιλοτρόπως! Ξεκινάμε από την AMOLED τεχνολογία του panel, η οποία παρέχει ασυναγώνιστα βαθύ μαύρο με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Η εντυπωσιακής λεπτομέρειας ανάλυση ανέρχεται στα 3200×1440 pixels (WQHD+). Ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να αγγίξει έως και τα 120Hz και η διαθέσιμη χρωματική παλέτα περιλαμβάνει περίπου ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεις! Τα 1500 nits (peak) φωτεινότητας αποτελούν μεγάλο όπλο στην προβολή περιεχομένου κάτω από τον καυτό ήλιο, καθώς και στην απόλαυση HDR10+ περιεχομένου. Από ταινίες και σειρές, μέχρι δικά σας βίντεο και games, ό,τι κι αν αναθέσετε στην οθόνη του X80 Pro θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!


Μας άρεσε

  • Εντυπωσιακά φωτεινή AMOLED οθόνη με χαρακτηριστικά που θα ζήλευε gaming monitor!
  • To Snapdragon 8 Gen 1 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης επιδόσεων
  • 80W ταχυφορτιστής στη συσκευασία και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης 50W
  • Η υπογραφή ZEISS εγγυάται οπτικά μέρη εκτός ανταγωνισμού!
  • Δίδυμο τηλεφακών με έως και 5x οπτικό zoom από τον periscope
  • Σοκαριστικά εύχρηστος σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος!

Δεν μας άρεσε

  • Τα δυνατά στερεοφωνικά ηχεία θα μπορούσαν να δώσουν ελαφρώς καλύτερο ήχο
  • Όπως κάθε «ναυαρχίδα» με Snapdragon 8 Gen 1, δεν αποφεύγει πλήρως τις ανεβασμένες θερμοκρασίες
  • Δεν υποστηρίζεται κάρτα microSD

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,78 ιντσών AMOLED Display, αναλογίας 20:9 με WQHD+ ανάλυση 3200×1440 pixels, HDR10+, 120Hz ρυθμός ανανέωσης, 1 δισεκατομμύριο χρώματα, 1500 nits (peak) φωτεινότητα

Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4nm) με Octa-core CPU (1xCortex-X2@3GHz & 3xCortex-A710@2,5GHz & 4xCortex-A510@1,8GHz), Adreno 730 GPU

Μνήμη: 12GB LPDDR5 RAMς

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB UFS 3.1

Κάμερα: Τετραπλή κύρια κάμερα με dual-LED dual-tone φλας και οπτικά Zeiss, 50MP με ευρυγώνιο φακό, f/1.6, PDAF, Laser AF, OIS + 48MP με υπερευρυγώνιο φακό (114˚), f/2.2, AF + 8MP με periscope τηλεφακό, f/3.4, PDAF, OIS, 5x οπτικό zoom + 12MP με τηλεφακό  50mm, f/1.9, Dual Pixel PDAF, 2x οπτικό zoom, gimbal OIS, βίντεο έως 8K, 4K@30/60fps, gyro-EIS και selfie-cam 32MP με ευρυγώνιο φακό (f/2.5), HDR, βίντεο έως 4Κ@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6 WiFi 2×2 MIMO, MU MIMO, NFC, Bluetooth 5.2

Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/ QZSS/NavIC, USB Type-C 3.1 OTG, ultrasonic αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, υπέρυθρες (IR blaster), IP68 αντοχές απέναντι σε νερό και σκόνη, διπλά στερεοφωνικά ηχεία

Δίκτυο: 5G

Μπαταρία: 4.700mAh (με ταχυφορτιστή 80W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 12 (με Funtouch OS 12 UI)

Διαστάσεις: 164,57×75,30×9,10 χιλ.

Βάρος: 219 γρ.