Αναρίθμητα νέα αλλά και κλασικά παιχνίδια από το παρελθόν συναντούν μοναδικές δυνατότητες όπως cloud game streaming τίτλων χωρίς εγκατάσταση.

Η… παραδοσιακή συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus εκσυγχρονίζεται, εμπλουτίζεται θεαματικά και σπάει σε τρία εναλλακτικά προγράμματα, τα PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra και PlayStation Plus Premium. Το βασικό Essential πακέτο εξακολουθεί να προσφέρει τη δυνατότητα για multiplayer gaming και αποθήκευση στο cloud, σε συνδυασμό με αποκλειστικές εκπτώσεις στο PS Store και επιλεγμένα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα, τα οποία μπορείτε να απολαμβάνετε όσο παραμένετε συνδρομητές στην υπηρεσία.  Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής ανέρχεται στα 8,99€, ενώ σημαντική έκπτωση υπάρχει για το ετήσιο πλάνο, όπου η τιμή τοποθετείται στα 59,99€. Η μέση λύση είναι το τρίμηνο πρόγραμμα, με τιμή στα 24,99€.

Αν είστε ελαφρώς πιο… απαιτητικοί, με 13,99€/μήνα, 39,99€/τρίμηνο ή 99,99€/έτος αποκτάτε πρόσβαση την Extra έκδοση του PlayStation Plus, όπου επιπρόσθετα τίθεται στη διάθεσή σας για δωρεάν κατέβασμα ένας εκτενής κατάλογος εκατοντάδων παιχνιδιών που θα ανανεώνεται τακτικά συντροφιά με τη συλλογή Ubisoft+ Classics. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται δημοφιλείς τίτλοι από εμβληματικές σειρές, όπως Far Cry, The Division και Assassin’s Creed.

Σε περίπτωση βέβαια που θέλετε το μέγιστο της ανανεωμένης PlayStation Plus εμπειρίας, η Premium έκδοση έχει δημιουργηθεί για εσάς και κοστολογείται στα 16,99€/μήνα, 49,99€/τρίμηνο ή 119,99€/έτος. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από όλα τα πλεονεκτήματα των προαναφερθέντων προγραμμάτων, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε έναν ατελείωτο κατάλογο κλασικών παιχνιδιών με επιλογές από PS, PS2, PS3 και PSP, να δοκιμάζετε νέα παιχνίδια (demo περιορισμένης χρονικής διάρκειας με όλη την πρόοδο και τα τρόπαια να μεταφέρονται αν αποφασίσετε να αγοράσετε το πλήρες παιχνίδι όταν λήξει η δοκιμή), καθώς και να αξιοποιήσετε τη μετάδοση συνεχούς ροής στο cloud ή με απλούστερα λόγια, το game streaming . Άλλοι ευαγγελίζονται το cloud gaming και τα πολυδιαφημισμένα data center, αλλά πρώτο το PlayStation Plus φέρνει το console game streaming στη χώρα μας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη σημασία και τον σεβασμό που δίνει το brand στην ελληνική αγορά. Απλά πατήστε το κουμπί «Stream» σε όποιον τίτλο το υποστηρίζει και δίχως καμία εγκατάσταση στην κονσόλα σας, απολαύστε cloud gaming σε άκρως ικανοποιητική ποιότητα, εφόσον, βέβαια, διαθέτετε μια γρήγορη σύνδεση στο internet. Σύμφωνα με τη Sony, η μετάδοση συνεχούς ροής στο cloud απαιτεί σύνδεση στο internet με ελάχιστη ταχύτητα 5mbps (15Mbps για 1080p), αλλά μάλλον θα χρειαστείτε κάτι καλύτερο, προκειμένου να εξασφαλιστούν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γραμμής που εγγυώνται μια απροβλημάτιστη εμπειρία παιχνιδιού.