Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Intracom, κ. Ν. Λαμπρούκος, δηλώνει ότι αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση σημαντικής διεθνούς συνεργασίας της Intracom IT Services στο χώρο των τελωνείων.


intracom_servicesΠαρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον διεθνώς, το περασμένο έτος ήταν μια καλή χρονιά από άποψη οικονομικών αποτελεσμάτων για τον όμιλο καθώς συνέχισε την πορεία βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών με αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία.


Εντός του 2009 παρά το ότι όλες οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ο κ. Λαμπρούκος δηλώνει στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” αισιόδοξος ότι από τη μέχρι στιγμής πορεία θα καταφέρει ο όμιλος να κυμανθεί ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα διατηρώντας θετικό πρόσημο στους βασικούς οικονομικούς δείκτες χωρίς να ανακοπούν τα στρατηγικά σχέδια για ανάπτυξη, που αποτελεί σταθερή δέσμευση του ομίλου την τελευταία 3ετία.


Αυτά προβλέπουν την περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του ομίλου. Η κάλυψη των αγορών γεωγραφικά στηρίζεται σε τέσσερις εταιρείες πυλώνες (Ελλάδα, Βέλγιο, Ιορδανία και Δανία), οι οποίες έχουν την ευθύνη ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών και ένα ευρύ δίκτυο εταιρειών, υποκαταστημάτων και συνεργασιών.


Ο χώρος των τελωνείων, όπου αποτελεί έναν από τους βασικότερους τομείς δραστηριοποίησης του ομίλου διεθνώς, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μια νέα σημαντική στρατηγική συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά θα βοηθήσει τον όμιλο να διεκδικήσει μεγάλα έργα σε χώρες με ανεπτυγμένες αγορές όπως για παράδειγμα η Βρετανία.


Αλλοι σημαντικοί τομείς διεθνούς ανάπτυξης για την Intracom IT Services είναι οι τομείς των δημόσιων οικονομικών, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των τραπεζικών συστημάτων, των μεταφορών και του τουρισμού. Από πλευράς ευκαιριών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, ο κ. Λαμπρούκος εκτιμά ότι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η περιοχή της Μ. Ανατολής Β. Αφρικής και Α. Ανατολής προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες για ανάπτυξη.