Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε ως Χορηγός στο 10ο Energy Efficiency Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2022, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η οποία οργανώνεται από την εταιρεία BOUSSIAS και επικεντρώνεται στους κλάδους της βιομηχανίας και των κτιρίων, ειδικοί και εκπρόσωποι από τις ηγετικές εταιρείες των κλάδων παρουσίασαν και συζήτησαν τις βέλτιστες πρακτικές γύρω από τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της αποδοτικότητας, αλλά και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα, τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των κτιριακών υποδομών. 

Η Schneider Electric, ως κατ’ εξοχήν ειδικός στην ενεργειακή διαχείριση κτιρίων και την βελτιστοποίηση της βιομηχανικής ενεργειακής κατανάλωσης, συμμετείχε στη διοργάνωση με ομιλίες για τις δύο διαφορετικές θεματικές “Energy Efficiency in Buildings Conference” και “Energy Efficiency in Manufacturing Conference”, και ένα ειδικά διαμορφωμένο booth στο χώρο της έκθεσης με προϊόντα και λύσεις της εταιρείας. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις των Κατερίνα Μπαντόλα, Digital Services Sales Engineer της Schneider Electric Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και Αντώνη Ποθητού, Integrators & Specifiers Channels Director για Ελλάδα και Κύπρο. Οι ομιλίες των στελεχών της Schneider Electric επικεντρώθηκαν στη σημαντικότητα της παρακολούθησης των περιουσιακών στοιχείων (assets) μιας επιχείρησης και του προληπτικού ελέγχου τους, καθώς και στην προώθηση της ψηφιοποίησης και της βιωσιμότητας, με τη βοήθεια των ολοκληρωμένων λύσεων της εταιρείας.

Στο ειδικά διαμορφωμένο booth οι σύνεδροι μπορούσαν να ενημερωθούν για τα προϊόντα και τις λύσεις της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό EcoStruxure™ Facility Expert και η υπηρεσία EcoStruxure™ Asset Advisor ήταν στο επίκεντρο της παρουσίας της Schneider, με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την ενημέρωση των συμμετεχόντων, καθώς και dedicated QR code που έδινε την δυνατότητα για πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς της Schneider Electric και να ενημερωθούν περαιτέρω σχετικά με τις διαθέσιμες λύσεις της εταιρείας για βιομηχανίες και κτίρια.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στα 2 παράλληλα συνέδρια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις του κλάδου, αλλά και καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες που εστιάζουν στην προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας.