Η  LEXIS Πληροφορική Α.Ε., αποκλειστικός αντιπρόσωπος του κορυφαίου κατασκευαστή δικτυακών προϊόντων DrayTek Corp., ανακοινώνει τη διάθεση νέων μοντέλων Layer 2 Managed Web Smart Gigabit Switch. Τα μοντέλα VigorSwitch G1282 και VigorSwitch P1282 διαθέτουν 28 θύρες και είναι ειδικά σχεδιασμένα να εξασφαλίζουν ασφαλές και σταθερό δίκτυο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Το harware interface των μοντέλων περιλαμβάνει 24 x 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet θύρες RJ-45 και 4 x Gigabit Ethernet/SFP Combo θύρες, ενώ στο μοντέλο VigorSwitch P1282, οι 24 Gigabit θύρες είναι PoE/PoE+ με 400 Watt PoE power budget. 

Και τα δύο switch υποστηρίζουν έως 256 VLAN βάση 802.1q tags, διευθύνσεων MAC, καθώς και Link Aggregation έως 8 group των 8 port members, επιτρέποντας τόσο τη δημιουργία ενός γκρουπ όσο και τη σύνδεσή του με άλλα switch ή servers για υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερο πλήθος συνδέσεων. Διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου και IP conflicts (Preventions & Detection), αλλά και QoS με Voice VLAN και Surveillance VLAN για την αυτόματη ανίχνευση του traffic των κλήσεων και του video με βέλτιστο διαμοιρασμό αυτών. Δημιουργώντας υποδίκτυα σε διαφορετικές ομάδες εργασίας, υποκαταστήματα και τμήματα εργαζομένων ή επισκεπτών, ανάλογα με τις απαιτήσεις τους, εξασφαλίζουν ένα σταθερό, αξιόπιστο και ευέλικτο εταιρικό δίκτυο.

Επιπλέον, τα μοντέλα VigorSwitch G1282 και P1282 υποστηρίζουν το πρωτόκολλο ONVIF με live video streaming από κάμερα και διαχείριση αυτής μέσω του Web Interface (GUI) του Switch. Όπως όλα τα switch και access point της DrayTek, είναι διαχειρίσιμα μέσα από το web interface του κεντρικού router και το λογισμικό κεντρικής διαχείρισης VigorACS, μέσα από τα οποία ο διαχειριστής του δικτύου μπορεί να δει, να παραμετροποιήσει και να κάνει μαζικές αλλαγές σε όλες τις συνδεδεμένες σε αυτό συσκευές DrayTek.

Η ολοκληρωμένη σειρά VigorSwitch της DrayTek είναι άμεσα διαθέσιμη στο δίκτυο συνεργατών της LEXIS.