Τα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι διαθέσιμα χωρίς επιπλέον κόστος για τους εταιρικούς χρήστες με ενεργό ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης, εμπλουτίζουν τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά του.


inode_logoΜέχρι τώρα υπήρχε ο χρήστης admin ή inode.admin για πρόσβαση στο iNODE WebGUI. Πλέον ο διαχειριστής μπορεί να ορίζει κάποιους από τους χρήστες του συστήματος σαν διαχειριστές με πλήρη δικαιώματα όπως τα δικά του.


Έχει δοθεί πλέον η δυνατότητα για πλήρη διαχείριση του DHCP Server. Ο διαχειριστής μπορεί να αντιστοιχίσει στατικά κάποιες MAC Addresses σε IP, να δώσει ειδικές παραμέτρους DHCP σε όποιους επιθυμεί και να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του DNS για τους χρήστες που μοιράζονται δυναμικές διεύθυνσεις. Έτσι, εάν κάποιος χρήστης έχει ονομάσει τον υπολογιστή του COMPUTER1, ο DHCP Server θα ενημερώσει το domain του χρήστη ώστε το όνομα COMPUTER1.domain.gr να αντιστοιχεί στην IP που μόλις έδωσε. Με αυτό τον τρόπο ο διαχειριστής δεν θα χρειάζεται να θυμάται διευθύνσεις IP αλλά ονόματα.


DNS::New DNS Service
Έχει ενσωματωθεί ένας πλήρης DNS Server με όλες τις δυνατότητες. Ο διαχειριστής μπορεί να διαχειρίζεται πολλαπλές ζώνες και για κάθε ζώνη όλες τις εγγραφές (resource records). Μπορεί επίσης να παραμετροποιεί την πρόσβαση στον DNS Server με IP Access Control Lists.


Ο DNS Server, λειτουργεί σαν Caching DNS Server με δυνατότητα παραμετροποίησης της μέγιστης διαθέσιμης μνήμης. Μπορεί επίσης να προωθεί τις αιτήσεις DNS σε άλλους DNS Servers (DNS Forwarding)


Custom DNS Servers for local system demands
Σε περιπτώσεις με κλειστά ιδιωτικά δίκτυα, όπου το σύστημα δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση στο Internet τότε για τις ανάγκες DNS του συστήματος (mail server, proxy server, κτλ) υπάρχει η δυνατότητα να οριστούν άλλοι DNS Servers.


Proxy Server::WPAD protocol support
Το iNODE υποστηρίζει το πρωτόκολλο WPAD (Web Proxy Auto Discovery) με τη χρήση του οποίου οι σύγχρονοι browsers μπορούν να εντοπίζουν αυτόματα τον/τους proxy servers του δικτύου. Πλήρης περιγραφή της διαδικασίας υπάρχει στο Online Help του Proxy Server.


Proxy Server::Bypass proxy forwarding
Για περιπτώσεις που θέλουμε να εξαιρέσουμε τον parent proxy για συγκεκριμένα URL, υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε ένα URL List που περιλαμβάνει τα urls για τα οποία θέλουμε ο proxy να τα εξυπηρετήσει απ’ ευθείας χωρίς να ρωτήσει τον προκαθορισμένο parent proxy στην ιεραρχία.


Email Content Filtering::Enhanced Filtering Engine
Αναβαθμίστηκε η μηχανή Email Content Filtering.


Πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση του συστήματος από την προηγούμενη έκδοση παρακαλούμε να ελέγξετε αν:
1. Διαθέτετε τουλάχιστον 6GB ελεύθερο χώρο στο δίσκο.
2. Έχετε τουλάχιστον 1GΒ φυσική μνήμη.
3. Έχετε πάρει Backup από τη συγκρότηση του συστήματος, τα mailboxes και το πρωτόκολλο του Fax Server.