Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του SNF Nostos Festival 2022 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) όπου για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε ένα υπερθέαμα στον Αττικό ουρανό με την συμμετοχή 360 drones.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) επίβλεψε όλη την διαδικασία, από την προετοιμασία και τις δοκιμές έως την επίσημη παράσταση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια πτήσεων των μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων. 

Στην εκδήλωση οι σχηματισμοί των drones πρόσφεραν ένα ανεπανάληπτο θέαμα στο κοινό που παρακολούθησε το εντυπωσιακό δρώμενο. Τα 360 φωτεινά drones σχημάτιζαν στο νυχτερινό ουρανό της περιοχής συμβολικές εικόνες σε μια πρωτοποριακή εναέρια χορογραφία που σχετιζόταν με το θέμα της εκδήλωσης του SNF Nostos Festival 2022 που είχε επίκεντρο την υγεία. Για την ομαλή διεξαγωγή του drone show προηγήθηκαν διεξοδικές πρόβες καθώς κάθε drone είχε τη δική του αποστολή και όλα μαζί αυτοματοποιημένα με λογισμικό λειτούργησαν σε μια ασφαλή ζώνη για την αποφυγή προβλημάτων ασφάλειας.  

O Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  κύριος Γεώργιος Δριτσάκος δήλωσε για το drone show: «Πραγματικά και το φετινό show ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες όλων και ο Αττικός ουρανός γέμισε με μαγευτικά σχέδια. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι δίπλα σε κάθε εγχείρημα και με εξωστρέφεια ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους σημαντικά events. Ξεκινώντας από πέρυσι με το πρώτο drone show και με την διεξαγωγή και του φετινού υπερθεάματος είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των θεατών που παρακολούθησαν την εκδήλωση και έμειναν ενθουσιασμένοι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.»