Μπορεί η Microsoft να προσπαθούσε να πείσει ότι απλώς προμηθεύει λειτουργικά συστήματα, αλλά η πρόσφατη διαρροή των φωτογραφιών από το Gizmodo αποδεικνύει ότι ετοιμάζει και συσκευές.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


12208_mspinkphoneΣυγκεκριμένα, δύο είναι τα νέα κινητά τα οποία φαίνεται πως βρίσκονται προ των πυλών της εμπορικής διάθεσης για την παντοδύναμη εταιρεία. Η κωδική ονομασία της νέας οικογένειας συσκευών είναι “Pink”, ενώ ο σχεδιασμός και οι χρωματικές επιλογές των μοντέλων καθιστούν σαφές το ότι πρόκειται για συσκευές που απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό.


Το πρώτο τηλέφωνο ονομάζεται “Turtle” και είναι εξοπλισμένο με ένα συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο, ενώ είναι επίσης εξοπλισμένο με βύσμα 3,5 mm και θύρα επέκτασης μνήμης microSD. Στο πίσω μέρος του, στις φωτογραφίες διακρίνονται μία κάμερα και ένα Flash.


12214_500x_pink_pureTo έτερο μοντέλο της νέας σχεδιαζόμενης οικογένειας φέρει την κωδική ονομασία “Pure”, θυμίζει το Sidekick από την T-Mobile ή το Samsung A877. Και εδώ διακρίνεται μία θύρα επέκτασης μνήμης, πλήρες πληκτρολόγιο και κάμερα με ενσωματωμένον flash.


Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανή κυκλοφορία των συσκευών αυτών στην Αμερική, με στοιχεία από το multimedia player Zune της Microsoft να είναι μέσα στον βασικό εξοπλισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συσκευές θα είναι πιθανότατα εφοδιασμένες με το λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 7.


Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από τη Microsoft αναφορικά με τις δύο αυτές συσκευές, αλλά το Διαδίκτυο βρίθει σχολίων για την οικογένεια “Pink”.