Με νεανικό design, μπαταρία 5.000mAh και κύρια κάμερα στα 50MP, το Υ33s έρχεται έτοιμο να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες κάθε χρήστη με απρόσμενα χαμηλή τιμή!

vivo Y33sΜια προσγειωμένη σε επίπεδο τιμής 4G πρόταση επιχειρεί να χωρέσει στη λίστα των τεχνικών της χαρακτηριστικών όλα όσα απαιτεί ένας σύγχρονος χρήστης smartphone. Σε μια εποχή, λοιπόν, που κινητό και social media συμπορεύονται χέρι-χέρι, το Y33s δεν θα μπορούσε να παραμελήσει την κάμερά του. Η vivo, άλλωστε, έχει υπογραμμίσει με το μότο «perfect shot» την έμφαση που δίνει στον συγκεκριμένο τομέα για όλες τις νέες της συσκευές. Στην πλάτη του Y33s συναντάμε μια τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, όπου πρωταγωνιστεί ο ευρυγώνιος φακός 26mm, με ένα μεγάλο διάφραγμα f/1.8. Πίσω του καρτερικά περιμένει τις ακτίνες του φωτός ένας αισθητήρας 50MP. Ακριβώς από κάτω, υπάρχουν δυο φακοί με διάφραγμα f/2.4 που αντιστοιχούν σε ισάριθμους αισθητήρες 2MP, έναν για την macro κάμερα και έναν για την ανίχνευση βάθους. Ο τελευταίος επιτρέπει τα bokeh πορτρέτα που… κλέβουν καρδιές στα social media και όχι μόνο, θολώνοντας το background και εστιάζοντας στον πρωταγωνιστή του κάδρου. Η καταγραφή βίντεο γίνεται σε Full HD ανάλυση με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη βοήθεια της κάμερας της πρόσοψης, η οποία αποτελείται από έναν αισθητήρα 16MP και έναν ευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.0.

Η vivo θεωρεί πως με τέτοιο σετ καμερών δεν θα σταματήσετε να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο με κάθε αφορμή, οπότε για το λόγο αυτό εξόπλισε με 128GB αποθηκευτικού χώρου το εν λόγω μοντέλο, επιτρέποντας ταυτόχρονα επέκταση μέσω κάρτας microSD για τους πιο… άπληστους. Τη σκυτάλη των πλουσιοπάροχων gigabyte παραλαμβάνει η μνήμη RAM, η οποία ανέρχεται στα 8GB και συνιστά τον ιδανικό συμπαραστάτη στο Helio G80 chipset της Mediatek. Με οκταπύρηνο επεξεργαστή και ταχύτητες που αγγίζουν έως και τα 2GHz, η συγκεκριμένη επιλογή είναι μια δοκιμασμένη συνταγή που διατηρεί το κόστος σε λογικά επίπεδα. Η FHD+ IPS οθόνη έχει διαγώνιο 6,58 ιντσών και σε συνδυασμό με τις αναλογίες 20:9 δημιουργεί ένα σώμα ιδιαίτερα ευχάριστο στο κράτημα, με πάχος 8 χιλιοστών και βάρος που δεν ξεπερνά τα 182 γραμμάρια. Ταυτόχρονα, η παλέτα της οθόνης καλύπτει το 96% της NTSC χρωματικής γκάμας και αναδεικνύει κάθε μορφή περιεχομένου. Για να το απολαύσετε βέβαια, θα χρειαστείτε μια μπαταρία που να προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια και εδώ ευτυχώς η vivo αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά γενναιόδωρη. Η χωρητικότητα των 5.000mAh προσφέρει μεγάλη αυτονομία, με τον φορτιστή των 18W που βρήκαμε στη συσκευασία να προσφέρει γρήγορη μα όχι… αστραπιαία φόρτιση, όπως μας έχουν «καλομάθει» άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Κλείνουμε με τα δυο διαφορετικά χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμη η συσκευή, τα «Mirror Black» και «Midday Dream» («Μαύρος Καθρέπτης» και «Μεσημβρινό Όνειρο»). Αμφότερα είναι γοητευτικότατα και ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις θετικές μας εντυπώσεις από μια mid-range πρόταση που κατορθώνει να ισορροπήσει τις πλούσιες δυνατότητες με την προσιτή τιμή.


Μας άρεσε

  • Εκτεταμένη αυτονομία χάρη στην μπαταρία των 5.000mAh
  • Ελκυστικό design σε προσιτή τιμή
  • Μεγάλη Full HD+ οθόνη
  • Κύρια κάμερα 50MP

Δεν μας άρεσε

  • Η vivo πρόλαβε να μας καλομάθει με τους ταχυφορτιστές των 44W και η ταχεία φόρτιση 18W μας φαίνεται… λίγη!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,58 ιντσών IPS LCD, αναλογίας 20:9 με FHD+ ανάλυση 2408×1080 pixels, 96% NTSC χρωματική γκάμα, φωτεινότητα 460 nits (typ)

Chipset: Mediatek Helio G80 (12 nm) με octa-core CPU (2x Cortex-A75@2.0GHz & 6x Cortex-A55@1.8 GHz), Mali-G52 MC2 GPU

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB (επεκτάσιμος με microSD)

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 50MP με ευρυγώνιο φακό 26mm, f/1.8, PDAF + 2MP macro f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους f/2.4, βίντεο έως 1080pK@30fps και selfie-cam 16MP με ευρυγώνιο φακό (f/2.0), βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac dual-band WiFi, NFC, Bluetooth 5.0

Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 5.000mAh (με ταχυφορτιστή 18W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 11

Διαστάσεις: 164,3×76,1×8 χιλ.

Βάρος: 182 γρ.