Αρκετά είναι τα smartphone που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους μα ελάχιστα από αυτά είναι ικανά να προσφέρουν στους gamers την εμπειρία που χαρίζει ένα gamepad. Το Poco F4 GT χάρη στις δυο μαγνητικές σκανδάλες που έρχονται στην επιφάνεια όποτε τις χρειαστείτε παντρεύει τις αρετές του Snapdragon 8 Gen 1 με τον… παιχνιδιάρικο χειρισμό!

Σχεδιαστικά… αγριεμένο μας ήρθε το POCO F4 GT, δηλώνοντας εμφατικά τις gaming διαθέσεις του με το καλημέρα. Τα πάντα κινούνται σε… παιχνιδιάρικους ρυθμούς, από το dual-LED φλας σε σχήμα κεραυνού μέχρι τον «X-factor» RGB φωτισμό στα πλευρά της τριπλής κάμερας ο οποίος ενεργοποιείται όταν έχετε εισερχόμενες κλήσεις και ειδοποιήσεις ή όταν βρίσκεστε σε λειτουργία game turbo.

Στην πρόσοψη αναλαμβάνει να μας εντυπωσιάσει μια 6.67 ιντσών AMOLED οθόνη, προστατευμένη από Corning Gorilla Glass Victus, μα δίχως κάποια IP πιστοποίηση για αντοχές απέναντι σε νερό και σκόνη. Η συγκεκριμένη οθόνη, μάλιστα, κατέκτησε την κατάταξη A+ στη διεθνώς αναγνωρισμένη κλίμακα της DisplayMate. Η ανάλυσή της ανέρχεται σε 2400×1080 pixels και η διαθέσιμη παλέτα περιλαμβάνει 1,07 δισ. χρώματα, με HDR10+ συμβατότητα και 120Hz ρυθμό ανανέωσης, στοιχείο απαραίτητο για απαιτητικούς gamers.

Εξίσου απαραίτητη για τη συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών είναι και η υπολογιστική ισχύς, ένας τομέας που το POCO F4 GT παίρνει άριστα χάρη στο κορυφαίο 5G SoC (System on Chip) που υπάρχει αυτή τη στιγμή για Android συσκευές, το Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm. Χάρη στη διαδικασία παραγωγής 4nm, την Adreno 730 GPU και τα 12GB RAM, δεν υπάρχει παιχνίδι που θα βάλει δύσκολα στη συσκευή, όσο… extreme κι αν είναι τα γραφικά του. Ακόμα και ο αποθηκευτικός χώρος των 256GB ακολουθεί το πρότυπο UFS 3.1, γεγονός που εγγυάται μεταξύ άλλων αυξημένες ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης.

«Σκανδαλίζοντας» κάθε gamer

Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του POCO F4 GT είναι αναντίρρητα η εμπειρία χειρισμού που προσφέρει στους gamers. Οι pop-up σκανδάλες αναδύονται από το σώμα της συσκευής με ένα απλό slide στους αντίστοιχους διακόπτες ενεργοποίησης. Μπορείτε να «χαρτογραφήσετε» οποιοδήποτε κουμπί αφής σε όλα τα δημοφιλή mobile games ώστε η ανάλογη ενέργεια να πραγματοποιείται με το πάτημα της αριστερής ή της δεξιάς σκανδάλης. Επιπρόσθετα, όταν βρίσκεστε εκτός gaming… κλίματος μπορείτε να αναθέσετε στις σκανδάλες συντομεύσεις βασικών λειτουργιών όπως φακός, εγγραφή οθόνης, ενεργοποίηση κάμερας κ.λπ.  είτε για διπλό είτε για παρατεταμένο πάτημα. Η αίσθησή μας έπειτα από πολύωρα απολαυστικά gaming sessions ήταν μοναδική, καθώς τα pop-up triggers μεταμορφώνουν το gameplay κάθε παιχνιδιού, χαρίζοντας αέρα… gamepad στην εμπειρία. Ακόμα και το μοτέρ της δόνησης είναι ειδικά σχεδιασμένο με «CyberEngine» γραμμικό αισθητήρα κατακόρυφου άξονα για να προσφέρει έντονους κραδασμούς, μεταφέροντας στις παλάμες μας τη δράση της οθόνης.

 Διεκδικεί την ψυχαγωγία σας και το φωνάζει!

Το POCO F4 GT μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε σας ψηφιακή ψυχαγωγική απαίτηση και τα συμμετρικά τετραπλά του ηχεία φροντίζουν να το… φωνάξουν με υψηλή ένταση και εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως πιστοποίηση Hi-Res Audio (και για ασύρματη μεταφορά ήχου) και υποστήριξη Dolby Atmos. Τα δίδυμα των ηχείων που παραπέμπουν σε woofer και tweeter είναι τοποθετημένα στη δεξιά μεριά της πάνω και κάτω πλευράς, έτσι ώστε όταν κρατάτε την συσκευή οριζόντια για gaming να μην κρύβονται από τις παλάμες σας.

Τριπλή κάμερα 64MP και 20MP για selfies

Από ένα smartphone που τοποθετεί το gaming πρώτο στη λίστα των προτεραιοτήτων του δεν έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις στη φωτογραφία με αυτές που έχουμε από ένα κινητό που περιστρέφει τα πλεονεκτήματά του αποκλειστικά γύρω από αυτόν τον τομέα. Και εδώ, ωστόσο, το POCO F4 GT φρόντισε να μην μας απογοητεύσει, καταθέτοντας μια 64MP+8MP+2MP τριπλή κάμερα, με τον κύριο αισθητήρα IMX686 της Sony να έχει μεγάλο μέγεθος (1/1,73″) για να εξασφαλίσει ικανοποιητικές λήψεις ακόμα και σε συνθήκες φτωχού φωτισμού. Το μέγεθος κάθε pixel ανέρχεται στα 0,8μm, ωστόσο αυτό μπορεί να αυξηθεί στα 1,6μm όταν χρησιμοποιείται η τεχνική συνδυασμού «4-σε-1» για ακόμα πιο φωτεινά αποτελέσματα. Η πάντα υπερευρυγώνια κάμερα των 8MP καλύπτει γωνία 120ο, ενώ την τριάδα συμπληρώνει μια 2MP macro κάμερα. Φυσικά θα θέλαμε και έναν τηλεφακό για οπτικό zoom, αν και τα 64MP επιτρέπουν ψηφιακό zoom δίχως αντιαισθητικές αλλοιώσεις. Όσον αφορά στο βίντεο, μπορείτε να καταγράψετε μέχρι και 4Κ ανάλυση στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα κινηματογραφικά slow motion μπορείτε να τα αποτυπώσετε σε Full HD στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή ακόμα και στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο αν ρίξετε την ανάλυση στα 720p. Περνώντας στην πρόσοψη, η selfie-cam έχει βασιστεί στον 20MP IMX596 αισθητήρα της Sony, με έναν φακό διαφράγματος ƒ / 2.4.

Φορτιστής που θα ζήλευε το laptop μας

Έχοντας δοκιμάσει αρκετούς premium φορητούς υπολογιστές τον τελευταίο καιρό, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν USB Type-C με ισχύ 65W. Το POCO F4 GT, αντιθέτως, αν και κινητό, έρχεται με ταχυφορτιστή 120W στη συσκευασία! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για εσάς; Ξεκινάμε από τη δυνατότητα 100% φόρτισης της μπαταρίας των 4.700mAh μέσα σε μόλις 17 λεπτά! Επιπρόσθετα, ο φορτιστής του POCO είναι ο μοναδικός που θα χρειαστεί να κουβαλάτε στις αποσκευές σας, μιας και μπορεί να επωμιστεί την φόρτιση οποιασδήποτε USB Type-C συσκευής, από το πιο μικρό αξεσουάρ μέχρι το πιο μεγάλο laptop!


Μας άρεσε

  • Μαγνητικές σκανδάλες που μετατρέπουν τη συσκευή σε gamepad!
  • Το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipset εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις για gaming και όχι μόνο
  • Ταχυφορτιστής 120W στη συσκευασία (100% φόρτιση σε 17 λεπτά!)
  • AMOLED οθόνη 6.67 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz
  • Τέσσερα δυνατά ηχεία τοποθετημένα ακριβώς εκεί που πρέπει

Δεν μας άρεσε

  • Ως flagship άξιζε έναν τηλεφακό
  • Δεν υποστηρίζει κάρτες microSD
  • Θα θέλαμε και κάποια IP πιστοποίηση

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.67 ιντσών AMOLED display, ανάλυσης 2400×1080 pixels, 1,07 δισ. χρωμάτων, HDR10+, φωτεινότητα 800 nits (typ), 120Hz ρυθμός ανανέωσης, προστασία Corning Gorilla Glass Victus

Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm) με Octa-core CPU (1xCortex-X2@3GHz & 3xCortex-A710@2,5GHz & 4xCortex-A510@1,8GHz), Adreno 730 GPU

Μνήμη: 12GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB UFS 3.1

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με Dual-LED φλας, 64MP με ευρυγώνιο φακό 26mm, f/1.9, PDAF + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό (120˚), f/2.2 + 2MP macro f/2.4, βίντεο 4K@60fps, 1080p@60fps, slow motion 1080p@120fps, 720p@960fps και selfie-cam 20MP, HDR, f/2.4 με 1080p@60fps βίντεο

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6e WiFi, NFC, υπέρθυρες, Bluetooth 5.2

Ήχος: 3 μικρόφωνα, 4 στερεοφωνικά ηχεία, Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless, Dolby Atmos

Extras: tri-band A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS/NavIC, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, 5G dual-SIM standby, pop-up μαγνητικές gaming σκανδάλες

Δίκτυο:  5G

Μπαταρία: 4.7000mAh (με ταχυφορτιστή 120W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 12 (με MIUI 13)

Διαστάσεις: 162,5×76,7×8,5 χιλ.

Βάρος: 210 γρ.