Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει τη γερμανική δικαιοσύνη να φωτίσει την υπόθεση. Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

ΟΤΕΛίγο πριν από την έγκριση της συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης-Deutsche Telekom από την ελληνική Βουλή, οι εξελίξεις δεν σταματούν να δημιουργούν ανησυχίες. Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ακόμη και μελών του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου, γίνεται ιδιαίτερα έντονη.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούντο και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των μάνατζερ, αλλά και των δημοσιογράφων που κάλυπταν το ρεπορτάζ της εταιρείας. Ενόψει του όλου θέματος, υπάρχει ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με αρκετά στελέχη να έχουν εκφράσει ανοιχτά επιφυλάξεις για τις επιλογές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε το θέμα και θα περιμένει από τη γερμανική δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση. Επίσης, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει με τη συμφωνία με κάθε δυνατό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, δημοσιοποίησε χθες ενημερωτικό σημείωμα, βάσει του οποίου εξηγεί τους λόγους της κριτικής του για την πώληση του ΟΤΕ, θέτοντας ταυτόχρονα ανοιχτά το θέμα της εθνικής ασφάλειας. Σε επίσημες δηλώσεις, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση ότι έρχεται στην Ελλάδα ένας αξιόπιστος εταίρος και το ερώτημα είναι αν η DT δεν μπορεί να εγγυηθεί το απόρρητο των συνομιλιών στη Γερμανία, τι μας λέει ότι μπορεί να το εγγυηθεί στην Ελλάδα». Με αφορμή αυτό, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει ακόμη και τώρα την διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ.