Οι δυνατότητες του Y01 θα σας διευκολύνουν στις εργασίες σας αλλά και σε ότι άλλο θέλετε να κάνετε λόγω του… light λογισμικού, της μεγάλης μπαταρίας αλλά και της δυνατότητας επέκτασης μνήμης.

vivo Y01Η vivo με το Y01 σας φέρνει μία οικονομική λύση για όσους από εσάς ψάχνετε κάτι ικανοποιητικό για την καθημερινή σας χρήση. Από το λογισμικό της μέχρι και την κάμερα της θα μπορείτε να καλύψετε με άνεση τις ανάγκες σας. Το Y01 είναι εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα Android 11 Go Edition, το οποίο είναι σχεδιασμένο να τρέχει σε συσκευές με λιγότερο από 2GB RAM, γεγονός που το καθιστά αρκετά γρήγορο στην απόδοσή του, ώστε να μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να “κολλάτε”. Συγκεκριμένα οι εφαρμογές της Google που διαθέτει είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην σας δεσμεύουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο ή μνήμη RAM.

Μεγάλη μπαταρία και όμορφες λήψεις

Αν είστε συνεχώς στο δρόμο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την μπαταρία διότι το smartphone λόγω των 5.000mAh χωρητικότητας μπαταρίας που έχει κρατά έως και δύο μέρες με φόρτιση. Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Y01 είναι η αντίστροφη φόρτιση. Μπορείτε να το συνδέσετε με άλλες συσκευές με την χρήση ενός OTG καλωδίου, αφού πρώτα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία OTG. Η οπίσθια κάμερα που διαθέτει είναι στα 13MP, ενώ σε συνδυασμό με το LED φλας θα μπορείτε να τραβήξετε αρκετές λήψεις, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις λειτουργίες «Βελτίωση» και «Παρέλευση Χρόνου». Όσοι όμως είστε λάτρεις των selfies θα μείνετε ικανοποιημένοι με την εμπρόσθια κάμερα των 5MP που τραβάει αρκετά καθαρές τις λήψεις σας. Μεγάλο ρόλο παίζει και η οθόνη Halo FullView με ανάλυση HD+ (1600×720 pixels) η οποία θα καλύψει τις απαιτήσεις σας στην προβολή των βίντεο και των παιχνιδιών σας. Σε συνδυασμό με την «Λειτουργία Προστασίας Ματιών» που φιλτράρει το μπλε φως θα μπορέσετε να είστε όσες ώρες εσείς θελήσετε στην οθόνη χωρίς να κουράζονται τα μάτια σας.

 Ώρα για παιχνίδι!

Το smartphone είναι εξοπλισμένο με τον MediaTek Helio P35 για να μπορείτε με ευκολία να τρέξετε αρκετές εφαρμογές ταυτόχρονα ή να τις έχετε ενεργές στο παρασκήνιο. Σε συνδυασμό με το Multi- Turbo 3.0 μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια χωρίς να αντιμετωπίζετε καθυστέρηση στην εικόνα ή “κολλήματα”. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε το παιχνίδι που θέλετε χωρίς να εξαντλεί τους πόρους της CPU. Σημειώνεται ότι το smartphone διαθέτει 3GB RAM αλλά μόλις 32GB χώρου για να μπορείτε να αποθηκεύσετε ότι θέλετε. Σε περίπτωση, βέβαια, που δεν σας αρκεί ο αποθηκευτικός χώρος έχετε την δυνατότητα επέκτασης με μία MicroSD έως και 1TB.

Κομψότητα, άνεση και ασφάλεια

Το περιβάλλον χρήσης Funtouch OS του smartphone έρχεται μαζί με τη λειτουργία EasyShare ώστε να μπορείτε να στέλνετε αλλά και να λαμβάνετε εύκολα και γρήγορα αρχεία μεταξύ κινητών σκανάροντας το QR code που εμφανίζεται. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την «κλωνοποίηση» τηλεφώνου για να εξάγετε δεδομένα από ένα παλιό τηλέφωνο και να τα εισάγετε σε ένα νέο. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας συνδέοντας τη συσκευή σας μέσω USB ή Wi-Fi. Η λειτουργία iManager σας καθαρίζει τον αποθηκευτικό χώρο από τυχόν ανεπιθύμητα «σκουπίδια» που έχει κρατήσει το smartphone, σαρώνει την συσκευή για να εντοπίσει αν υπάρχει κάποιος ιός και επιδιορθώνει τυχόν προβλήματα. Η συσκευή είναι αρκετά λεπτή και ελαφριά με πάχος 8,28 χιλιοστών και βάρος μόλις 178 γρ. Έρχεται σε δύο χρώματα (μαύρο και μπλε) για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο στιλ σας.


Μας άρεσε

  • 5.000mAh μπαταρία και αντίστροφη φόρτιση συσκευών
  • Δυνατότητα επέκτασης μνήμης
  • Ευέλικτο και γρήγορο περιβάλλον χρήσης
  • Θύρα 3,5 χιλ. για ακουστικά
  • Αρκετά ελαφρύ

Δεν μας άρεσε

  • Τα 32GB αποθηκευτικού χώρου θα χρειαστούν σύντομα ενίσχυση με κάρτα microSD
  • Φόρτιση μέσω θύρας MicroUSB αντί για Type-C
  • Δεν διαθέτει λειτουργία NFC

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,51 ιντσών LCD (IPS), αναλογίας 20:9 με HD+ ανάλυση 1600×720 pixels

Chipset: MediaTek MT6765 Helio P35 (12nm) με octa-core CPU (4xCortex-A53@2.35GHz & 4xCortex-A53@1.8 GHz), PowerVR GE8320 GPU

Μνήμη: 3GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 32GB με δυνατότητα επέκτασης με MicroSD έως 1TB

Κάμερα: Κύρια κάμερα με LED φλας, 13MP, f/2.2, AF, βίντεο έως 1080p@30fps και selfie-cam 5MP f/2.2

Συνδεσιμότητα: dual-band WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0

Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, MicroUSB 2.0, USB On-The-Go, Headphone Jack 3,55mm

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 5.000mAh (με φορτιστή 10W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 11 Go Edition (με Funtouch OS)

Διαστάσεις: 163,96×75,2×8,28 χιλ.

Βάρος: 178 γρ.