Με την φορητότητα ενός tablet και το επιπρόσθετο πληκτρολόγιο που παραπέμπει σε laptop, η νέα πρόταση του κινεζικού κολοσσού θα σας επιτρέψει να είστε παραγωγικοί δίπλα στο κύμα!

Συγκαταλέγεστε στους τυχερούς που θα μπορούν αυτό το καλοκαίρι να τηλεργάζονται από beach bar ή στους άτυχους που θα θέλουν να είναι ανά πάσα στιγμή stand-by ακόμα και στην άδειά τους μην τυχόν προκύψει κάτι πίσω στο γραφείο; Και στις δυο περιπτώσεις, η HUAWEI θα χωρέσει στις αποσκευές σας μια λύση που ζυγίζει μόλις 450 γρ. και έχει πάχος 7,35 χιλιοστά! Αναφερόμαστε, φυσικά, στο HUAWEI MatePad 10.4’’, μια ταμπλέτα ιδανική για επαγγελματική αλλά και ψυχαγωγική χρήση. Μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από μαθητές και σπουδαστές όσο κι από εκπαιδευτικούς (ας μην ξεχνάμε πως «τρέχει» και το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» αυτή την περίοδο).  Από τα διόλου ευκαταφρόνητα τεχνικά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η HUAWEI FullView οθόνη, η οποία χάρη στην 2Κ ανάλυσή της (2.000×1.200 pixels) μπορεί να φιλοξενήσει επάξια το αγαπημένο σας περιεχόμενο. Καταλαμβάνει το 84% του καμπυλόγραμμου κυρίως σώματος και χάρη στις δύο πιστοποιήσεις TÜV Rheinland Low Blue Light και Flicker Free εγγυάται την ξεκούραστη χρήση, περιορίζοντας την οφθαλμική κόπωση. Με τη βοήθεια, μάλιστα, του HUAWEI M-Pencil δεύτερης γενιάς (πωλείται ξεχωριστά) μπορείτε να μετατρέψετε την οθόνη στο απόλυτο ψηφιακό σημειωματάριο, κάνοντας διορθώσεις σε έγγραφα και παρουσιάσεις ή καταγράφοντας τα χειρόγραφά σας κείμενα. Οι δυνατότητες HUAWEI FreeScript, Annotate και Take snippet θα σας αποζημιώσουν για την αγορά του ξεχωριστού αυτού αξεσουάρ.

Με θήκη-πληκτρολόγιο στο πακέτο

Αντιθέτως, δεν θα χρειαστεί να δαπανήσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για το HUAWEI Smart Keyboard, το Bluetooth πληκτρολόγιο-θήκη που συνοδεύει το HUAWAI MatePad 10.4’’ και το μετατρέπει σε κλάσματα δευτερολέπτου σε μια πληρέστατη συσκευή παραγωγικότητας! Λεπτό και πανάλαφρο, το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο διαθέτει ξεχωριστή θύρα USB-C για την φόρτισή του, μαγνητικό «κούμπωμα» για στήριξη της οθόνης και διαδρομή πλήκτρων 1,3 χιλιοστών για να νιώθετε σαν να εργάζεστε σε laptop. Πλήκτρα συντόμευσης και συνδυασμοί πατημάτων για συντομεύσεις (όπως πχ η εναλλαγή γλώσσας από τα ελληνικά στα αγγλικά) λειτουργούν αψεγάδιαστα, επιτρέποντας να απαντήσετε σε mail, να στείλετε reports ή να προετοιμάσετε τα slides της επόμενής σας παρουσίασης από κάποια ακρογιαλιά ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων (ή έστω από το μπαλκόνι σας για τους λιγότερο τυχερούς)! Εμείς, μάλιστα, μπήκαμε στον πειρασμό να συνδέσουμε και ένα Bluetooth ποντίκι, ώστε να μην μας λείπει τίποτα από το βαρύ laptop που αφήσαμε πίσω.

Θα είναι σαν να έχετε laptop… αλλά χωρίς να κουβαλάτε δυο κιλά!

Το λειτουργικό Harmony OS 2.0 παντρεύει την ευκολία χρήσης ενός tablet με το πλήθος επιλογών ενός φορητού υπολογιστή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία App Multiplier, η οποία μας επέτρεψε να εκτελούμε δύο διαφορετικές εργασίες παράλληλα, ακόμα κι αν χρησιμοποιούσαμε την ίδια εφαρμογή (πχ ταυτόχρονο άνοιγμα δυο διαφορετικών αρχείων κειμένου). Η δυνατότητα Window Lock υποστηρίζει παράλληλες και ανεξάρτητες λειτουργίες σε δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα, ενώ απολαύσαμε τη διασύνδεση με το Huawei smartphone μας απλά ακουμπώντας το στο πληκτρολόγιο για άμεσο pairing και «drag & drop» μεταφορά φωτογραφιών και λοιπών αρχείων. Αντίστοιχες ευκολίες υπάρχουν και στη διασύνδεση της ταμπλέτας με το PC.

Στήστε ένα meeting room… στην άμμο

Το Huawei MatePad 10.4’’ έρχεται με ένα σύστημα τεσσάρων καναλιών και τεσσάρων ηχείων με την υπογραφή της Harman Kardon, για να απολαμβάνετε δυνατό ήχο όχι μόνο όταν ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή παρακολουθείτε ταινίες και σειρές, αλλά και όταν συμμετέχετε σε τηλεδιασκέψεις και τηλεκπαιδεύσεις. Την δική σας φωνή σε διαδικτυακά meeting ή μαθήματα αναλαμβάνουν να καταγράψουν με απόλυτη ευκρίνια τα τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα, ακυρώνοντας τη «βαβούρα» του περιβάλλοντος χώρου. Κι αν ανησυχείτε για την αυτονομία όσο βρίσκεστε εκτός σπιτιού, η μπαταρία είναι ικανή να κρατήσει standby την συσκευή μέχρι και 28 μέρες αν δεν την χρησιμοποιείτε! Αν πάλι είστε σε καράβι για την άγονη γραμμή, έως και 12 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής 1080p βίντεο είναι παραπάνω από αρκετές για να σκοτώσουν την πλήξη σας.Στη συσκευασία θα βρείτε τον φορτιστή HUAWEI SuperCharge 22,5W που χρειάζεται 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση της ταμπλέτας.


Μας άρεσε

  • Το πληκτρολόγιο πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες χρήσης του tablet
  • Επιβλητικός ήχος και ευκρινέστατη οθόνη
  • Ικανοποιητικότατη αυτονομία
  • Λεπτό και ελαφρύ σώμα
  • Αρκετές ευκολίες από το HarmonyOS0

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε ταχύτερη φόρτιση
  • Ως γνωστόν, δεν υπάρχει Google Play

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 10.4 ιντσών IPS LCD οθόνη αφής, αναλογίας 5:3, ανάλυση 2.000×1.200 pixels

Chipset: Kirin 710A με octa-core επεξεργαστή (4xCortex-A73@2.0 GHz + 4xCortex-A53@1.7 GHz), Mali G51 GPU

Μνήμη: 4GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB

Κάμερα: Κύρια 13MP με LED φλας και 8MP κάμερα στην πρόσοψη, βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/5 WiFi, Bluetooth 5.1

Extras: A-GPS/GLONASS/BeiDou, Type-C USB 2.0

Ήχος: 3 μικρόφωνα, 4 κανάλια ήχου και 4 στερεοφωνικά ηχεία (Harman Kardon), HUAWEI Histen

Μπαταρία: 7250 mAh με 22,5W ταχεία φόρτιση

Λειτουργικό Σύστημα: Harmony OS 2

Διαστάσεις: 245,2×154,96×7,35 χιλ.

Βάρος: 450 γρ.