Η Sony υπερήφανα ανακοινώνει ότι η υψηλού κύρους Technical Image Press Association (TIPA) αναγνώρισε για άλλη μια φορά την απόδοση και την καινοτομία της εταιρείας και της απέδωσε συνολικά πέντε βραβεία TIPA.

Με διακρίσεις τόσο στον κλάδο της ψηφιακής απεικόνισης όσο και σε αυτόν των φορητών συσκευών, η Sony τιμήθηκε με τίτλους όπως «Καλύτερη expert φωτογραφική μηχανή full frame ” για την Alpha 7 IV και  «Καλύτερο επαγγελματικό φωτογραφικό smartphone» για το Xperia PRO – I.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ EXPERT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ FULL FRAME: Alpha 7 IV

Οι συντάκτες των βραβείων TIPA πιστεύουν έντονα πως οι φωτογράφοι που είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν τις δημιουργικές επιλογές τους τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, έχουν να εντοπίσουν πολλά σημεία που θα τους αρέσουν στην A7 IV. Η σχεδίαση με οπίσθιο φωτισμό του  full-frame αισθητήρα Exmor R 33MP προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου και εικόνες με ζωντανά χρώματα, με απόδοση χαμηλού φωτισμού που ενισχύεται από το εγγενές ISO έως 51.200, καθώς και το αξιοσημείωτο δυναμικό εύρος 15-stop στις χαμηλότερες ρυθμίσεις ISO. Ο επεξεργαστής BIONZ XR είναι ταχύτατος και μπορεί να χειριστεί 10 fps για έως και 800 συνεχόμενες φωτογραφίες raw + JPEG, ενώ στο θέμα των δυνατοτήτων βίντεο είναι εξίσου εντυπωσιακή, με μεγάλους χρόνους συνεχούς εγγραφής έως και μία ώρα στα 4K 60p και με την ευελιξία επεξεργασίας που προσφέρει η δυνατότητα εγγραφής σε 10-bit 4:2:2. Οι πολυάριθμες επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη θύρα HDMI, βελτιωμένη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone με την εφαρμογή Imaging Edge μέσω Wi-Fi και Bluetooth και πολλές επιλογές ζωντανής μετάδοσης.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ VLOGGER: ZV-E10

Ιδανική για influencers και όλους όσοι αναζητούν μια τέλεια λύση για τη δημιουργία vlog ή το live streaming στο διαδίκτυο, η Sony E10 πέτυχε σε όλες τις παραμέτρους που εξετάζουν τα μέλη της TIPA για τη σχεδίαση, τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες λήψης, καθιστώντας την ιδανική για παραγωγή υλικού από ένα μόνο άτομο. Χαρακτηριστικά όπως η οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας 3 ιντσών, ένα κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών με ξεχωριστό προστατευτικό για τον άνεμο για καθαρή και χωρίς θορύβους εγγραφή ήχου και λειτουργίες λήψης, όπως η από-εστίαση φόντου, καθιστούν την E-10 μια εξαιρετικά πρακτική και ελκυστική επιλογή. Το εύρος ISO 100-3200 επιτρέπει τη χρήση της σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών συνθηκών φωτισμού, ενώ πολλές θύρες, συμπεριλαμβανομένης της διεπαφής για ψηφιακό ήχο, εξαλείφουν την ακαταστασία των καλωδίων και την ανάγκη για εξωτερική τροφοδοσία, όταν εργάζεστε με συμβατά μικρόφωνα με shoe-mount. Η ζωντανή μετάδοση από την κάμερα σε μια φορητή συσκευή γίνεται εύκολα μέσω σύνδεσης USB. Η συμβατότητα του E-mount με περισσότερους από 60 διαφορετικούς φακούς καθιστά τη ZV-E10 μια πολύ ευέλικτη φωτογραφική μηχανή έτοιμη να αφηγηθεί κάθε είδους ιστορία.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ FULL FRAME STANDARD ZOOM ΦΑΚΟΣ: – FE 24 – 70mm F2.8 GM II

Η κριτική επιτροπή των TIPA θεώρησε ότι αυτός ο φακός έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται πλήρως στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων δημιουργών φωτογραφιών, βίντεο και υβριδικού περιεχομένου. Αυτός ο φακός δεύτερης γενιάς έρχεται έξι χρόνια μετά τον αρχικό zoom φακό G Master 24-70 mm. Είναι μικρότερος και ελαφρύτερος, έχει βελτιωμένη (2X) ταχύτητα παρακολούθησης AF που κατευθύνεται από τέσσερις γραμμικούς κινητήρες XD της Sony, καθώς και μία νέα οπτική κατασκευή που περιλαμβάνει τρία ασφαιρικά στοιχεία, εκ των οποίων τα δύο είναι μοναδικά XA (ακραία ασφαιρικά) για υψηλή ανάλυση, δύο στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς και δύο στοιχεία Super ED, με Nano AR Coating II. Οι βελτιώσεις στη λειτουργία βίντεο περιλαμβάνουν εξαιρετικά ομαλή και αθόρυβη αυτόματη εστίαση, μειωμένο focus breathing και μετατοπίσεις κατά το zoοm, και Linear Response MF, για νέο έλεγχο εστίασης χειροκίνητα, καθώς και υποστήριξη για τη λειτουργία αντιστάθμισης αναπνοής σε συμβατές φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha. Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ανανεωμένο lens hood για εργασία με μεταβλητά φίλτρα, ένα διάφραγμα με 11 blade και βελτιωμένη αντοχή στη σκόνη και την υγρασία.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ FULL FRAME ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ ZOOM: FE 70 – 200mm F2.8 GM OSS II

Η εστιακή απόσταση 70-200 είναι ίσως το πιο δημοφιλές εύρος tele-zoom, επομένως το αντίστοιχο κιτ θεωρείται απαραίτητο τόσο για ειδικούς όσο και για επαγγελματίες. Η κριτική επιτροπή των TIPA συμφώνησε ότι η πρόταση της Sony στα 70-200mm ενισχύει το αρχικό επίπεδο σε αυτό το κλασικό εστιακό μήκος ενσωματώνοντας ένα ολοκαίνουργιο σύστημα AF με τετραπλάσια ταχύτητα και μείωση βάρους σχεδόν 30% από προηγούμενα μοντέλα. Ταυτόχρονα, ενσωματώνει βελτιώσεις που περιορίζουν δραματικά τα αποτελέσματα του focus breathing και της αλλαγής εστίασης, απαραίτητα για ποιοτική παραγωγή βίντεο. Τα βελτιωμένα οπτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού στοιχείου XA (εξαιρετικά ασφαιρικό) της Sony, προσφέρουν ευκρίνεια από γωνία σε γωνία, ακόμη και όταν είναι πλήρως ανοιχτό, και ένα πρόσφατα σχεδιασμένο διάφραγμα με 11 blade βοηθά στη δημιουργία απαλού και ευχάριστου εφέ bokeh. Το υποστηρικτικό σύστημα AF διαθέτει 4 κινητήρες XD Linear για βελτιωμένη παρακολούθηση εστίασης, συνεχή λήψη 30 fps και σχεδόν αθόρυβη αυτόματη εστίαση. Η ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας Optical SteadyShot πολλαπλών λειτουργιών εξασφαλίζει σταθερότητα ακόμη και στις μεγαλύτερες ρυθμίσεις εστιακής απόστασης.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ SMARTPHONE: Xperia PRO – I

Το Xperia PRO-I έφερε την κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία φωτογράφισης και απεικόνισης στο προηγμένο smartphone της Sony. Μαζί με πληθώρα επιλογών συνδεσιμότητας και εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 512 GB, τα μέλη της κριτικής επιτροπής των TIPA εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο smartphone στον κόσμο με αισθητήρα τύπου 1.0 με AF ανίχνευσης φάσης και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4k στα 120 fps, Eye AF και παρακολούθηση αντικειμένων για χρήση τόσο σε φωτογράφιση όσο και σε λειτουργία βίντεο. Το PRO-I διαθέτει τρεις φακούς οπίσθιας κάμερας Zeiss, όλοι με επίστρωση T*, για λήψη εικόνων 12MP, εστιακή απόσταση 24, 50 και 16 mm και μπροστινό φακό 8MP. Η εξαιρετική οθόνη OLED 6,5 ιντσών με 3840×1644 pixel, που προστατεύεται από Gorilla Glass Victus, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως monitor ζωντανής μετάδοσης για λήψη βίντεο. Το Xperia PRO-I είναι εξοπλισμένο επίσης με τον επεξεργαστή BIONZ X, ο οποίος προσφέρει βελτιωμένη μείωση θορύβου.