Η στρατηγική επιλογή της Space Hellas για είσοδο στον κλάδο του Software Integration με την εξαγορά από κοινού με την Epsilon Νet, της εταιρείας SingularLogic και την απόκτηση από τη Space Hellas του πλειοψηφικού ποσοστού 60% και της διοίκησης αυτής, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις 2021 της SingularLogic, οι οποίες αναδεικνύουν το αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων ως απολύτως επιτυχημένο. 

Η SingularLogic, η οποία έκλεισε το 2020 με αρνητικά κεφάλαια € – 8,3 εκ. το 2021, παρουσιάζει πλήρως εξυγιασμένο ισολογισμό με θετικά ίδια κεφάλαια € 9,2 εκ. θετικό κεφάλαιο κίνησης, καθαρό δανειακό χρέος € 1,1 εκ. έναντι € 26,8 εκ. το 2020 και κέρδη μετά φόρων € 1,3 εκ.

Αναλυτικότερα, το 2021 ήταν μία μεταβατική χρονιά για τη SingularLogic, καθώς μετά την εξαγορά ακολούθησε η διάσπαση κλάδου ιδιοπαραγώμενου λογισμικού, η οποία ολοκληρώθηκε στις 14/7/2021. Η προσπάθεια τοποθέτησης της εταιρείας σε τροχιά ανάπτυξης, με διατήρηση της υπεραξίας της μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχών αλλαγών σε δομές και φιλοσοφία, μετά τη διάσπαση οδήγησε σε τζίρο € 17 εκ., επηρέασε το περιθώριο μεικτού κέρδους το οποίο κυμάνθηκε στο 11% και αποτυπώθηκε σε μικτά κέρδη € 2 εκ. Στον αντίποδα, η μείωση των λειτουργικών εξόδων οδήγησε την εταιρεία σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) € 0,3 εκ. και η αποτύπωση της χρηματοοικονομικής εξυγίανσης, που προέκυψε από την εξαγορά, κατέληξε σε κέρδη μετά φόρων (EAT) € 1.3 εκ. 

Το 2022 η συνέχιση της στόχευσης του Ομίλου Space Hellas να επανατοποθετήσει τη SingularLogic σε κρίσιμα έργα και υποδομές του δημοσίου τομέα, με ταυτόχρονη διεύρυνση του αποτυπώματός της σε μεγάλους  πελάτες του ιδιωτικού τομέα, της δίνει το δικαίωμα να προβάλλει δυναμικά τη σημαντική της υπεραξία και να βελτιώσει τόσο τις πωλήσεις της, όσο και τα περιθώρια κέρδους της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

H SingularLogic παρέχει λύσεις που υποστηρίζουν πολυδιάστατα τις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς στον ψηφιακό τους εκσυγχρονισμό με Enterprise Solutions όπως SAP, ServiceNow για την αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών ροών εργασίας, Business Intelligence, Analytics και Power Apps της Microsoft, Διαδικτυακές Πύλες και Λύσεις e-Commerce, αλλά και μια σειρά εξειδικευμένων και συνδυαστικών λύσεων που απαρτίζονται από συστήματα ERP, CRM, HRMS και Loyalty.  

Παράλληλα, παρέχει κάθετες λύσεις και υπηρεσίες για τον κλάδο Λιανικής και Καυσίμων, το Χρηματοπιστωτικό κλάδο σε ότι αφορά Leasing, Collections, Real Estate και διαχείριση Νομικών Υπηρεσιών, καθώς και ΙοΤ λύσεις που συμβάλλουν στην ευφυή διαχείριση κτιρίων, πόλεων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, το σύνολο των λύσεων της SingularLogic πλαισιώνεται από υπηρεσίες που καλύπτουν ολοκληρωμένα τις ΙΤ ανάγκες ενός οργανισμού όπως, Project Management, Software Integration, Custom Software Development, Business Application Consulting και Υπηρεσίες Υλοποίησης, Υπηρεσίες Data Center & Cloud, καθώς και υπηρεσίες απομακρυσμένης και επιτόπιας υποστήριξης πανελλαδικά.