Η Xiaomi, ο παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης, και η Leica Camera – της οποίας η θρυλική φήμη βασίζεται σε μια μακρά παράδοση εξαιρετικής ποιότητας, καινοτόμων τεχνολογιών και γερμανικής δεξιοτεχνίας – ανακοινώνουν επίσημα την στρατηγική τους συνεργασία στο τομέα της απεικόνισης σε κινητές συσκευές.

Τον Ιούλιο του 2022, θα κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone-ναυαρχίδα, που θα αποτελεί προϊόν της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

H Xiaomi, που ιδρύθηκε το 2010, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Από τη στιγμή της ίδρυσης της πριν από 12 χρόνια, η εταιρία είχε πάντα ως αποστολή την “ακατάπαυστη δημιουργία εκπληκτικών προϊόντων σε ειλικρινείς τιμές ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν μια καλύτερη ζωή μέσω καινοτόμων τεχνολογιών”. Τα smartphones και τα προϊόντα της πωλούνται σε πάνω από 100 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Με επίκεντρο την Ε&Α (έρευνα & ανάπτυξη) και μακροπρόθεσμη επένδυση στην τεχνολογία, η Xiaomi έγινε ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της τεχνολογικής καινοτομίας στα πεδία των ηλεκτρονικών συσκευών για καταναλωτές και την έξυπνη παραγωγή. Ιδιαίτερα στο τομέα της απεικόνισης χάρη στη τεχνογνωσία της σχετικά με την οπτική φακών, τσιπ, αλγόριθμους κτλ. καθώς και στη βαθιά κατανόηση της φωτογραφίας από φορητές συσκευές, η Xiaomi προσφέρει εξαιρετικές φωτογραφικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων, νυχτερινών λήψεων και στιγμιότυπων.

Για περισσότερα από 100 χρόνια η Leica Camera δημιουργεί ελαφριές κάμερες που προτιμούν πρωτοπόροι street photographers αλλά και φακούς παγκοσμίου επιπέδου, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του κοινού της. Με έξυπνη οπτική μηχανική και εκπληκτική δεξιοτεχνία, οι κάμερες της Leica, αναγνωρίσιμες από τη χαρακτηριστική “κόκκινη κουκκίδα”, αποτελούν υπόδειγμα γερμανικής τεχνογνωσίας, και συνεχίζουν να προσελκύουν νέες γενιές καταναλωτών που φιλοδοξούν να επιτύχουν το “Leica Image Look” και να αποκτήσουν ένα από αυτά τα αριστουργήματα του design. Εκτός από το να δημιουργεί αριστουργήματα ακριβείας, η Leica προσελκύει πασίγνωστους φωτογράφους καθώς και νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Η Xiaomi και η Leica μοιράζονται τις ίδιες ιδέες όσον αφορά στη φωτογραφία στα smartphones. Αμφότερες οι εταιρείες είναι πρόθυμες να εξερευνούν διαρκώς την οπτική απόδοση και τη φωτογραφική εμπειρία στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας, μέσω ακραίων τεχνολογικών καινοτομιών και αισθητικών αναζητήσεων.

“Η Xiaomi επικεντρώνεται στη δημιουργία της απόλυτης εμπειρίας χρήστη και πάντα αναζητά τα όρια των δυνατοτήτων στη φωτογραφία με smartphones. Οι Xiaomi και Leica έχουν κοινούς στόχους και ιδέες και εκτιμούν τα πλεονεκτήματα και την τεχνολογία, η μία της άλλης. Αυτή η συνεργασία θα δώσει μεγάλη ώθηση στην στρατηγική της Xiaomi για τη φωτογραφία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, και οι δυο εταιρείες εφάρμοσαν πρωτοφανείς, βαθιές συνθέσεις σε διάφορα τμήματα: από τον οπτικό σχεδιασμό έως τον συντονισμό αισθητικών προσανατολισμών και από τις καινοτόμες τεχνολογίες έως τη φιλοσοφία προϊόντων”, δήλωσε ο Lei Jun, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Xiaomi Group.

“Είναι μεγάλη μας τιμή που ανακοινώνουμε σήμερα τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με τη Xiaomi. Η Leica και η Xiaomi είναι δύο κορυφαία brands και κατά τη διάρκεια αυτής της βαθιάς συνεργασίας, οι δύο πλευρές εργάστηκαν εντατικά ώστε να προσφέρουν στους πελάτες μια νέα εποχή φωτογραφίας μέσω κινητού τηλεφώνου. Είμαστε πεπεισμένοι πως το πρώτο από κοινού ανεπτυγμένο smartphone θα αποτελέσει απόδειξη της πρωτοποριακής πρόοδου και των δύο εταιρειών. Θα προσφέρουμε στους καταναλωτές στον τομέα της φωτογραφίας εξαιρετική ποιότητα εικόνας, την κλασική αισθητική της Leica, απεριόριστη δημιουργικότητα και θα ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στην φωτογραφία των smartphones”, πρόσθεσε ο Matthias Harsch, CEO στην Leica Camera AG.