Η Samsung ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την επενδυτική της δέσμευση, σχεδιάζοντας να δαπανήσει συνολικά 450 τρισεκατομμύρια KRW σε πέντε χρόνια έως το 2026, για να επιταχύνει ανάπτυξη στους κλάδους των ημιαγωγών, των βιοφαρμακευτικών προϊόντων και άλλων τεχνολογιών επόμενης γενιάς.

Μέσω αυτής της επένδυσης, με αύξηση της τάξης άνω του 30% σε σύγκριση με τα 330 τρισεκατομμύρια KRW που δαπανήθηκαν την προηγούμενη πενταετία, η Samsung αναμένει να φέρει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε στρατηγικές επιχειρήσεις και να συμβάλει στην ενίσχυση του παγκόσμιου βιομηχανικού οικοσυστήματος που είναι ζωτικής σημασίας για την τεχνολογία και την καινοτομία. Η επένδυση περιλαμβάνει κεφαλαιουχικές δαπάνες και δαπάνες σε Έρευνα & Ανάπτυξη, ενώ 360 τρισεκατομμύρια KRW από το συνολικό ποσό θα επενδυθούν στην Κορέα.

Ορισμένες θυγατρικές εταιρείες της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των Samsung Electronics και Samsung Biologics, θα ηγηθούν της επένδυσης στους αντίστοιχους επιχειρηματικούς τους τομείς.

Στον τομέα των ημιαγωγών, η Samsung Electronics σχεδιάζει να συνεχίσει τις επενδύσεις σε τσιπ μνήμης, ώστε να εδραιώσει την παγκόσμια ηγεσία της, ενισχύοντας παράλληλα την έρευνα για νέα υλικά και αρχιτεκτονικές τσιπ που θα επιφέρουν συνεχείς προόδους στις τεχνολογίες διεργασιών.

Η επένδυση της Samsung θα επικεντρωθεί επίσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στους ημιαγωγούς που κατασκευάζονται από τρίτους, συγκεκριμένα στους τομείς των επεξεργαστών υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης για εφαρμογές, των τσιπ επόμενης γενιάς για τηλεπικοινωνίες και των αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης.

Στον κλάδο των χυτηρίων, η Samsung θα ηγηθεί της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών στις διεργασίες του κλάδου και θα προωθήσει τη μαζική παραγωγή τσιπ με βάση τη διαδικασία των 3 νανομέτρων. Η Samsung συνεχίζει επίσης να αναπτύσσει νέες ολοκληρωμένες λύσεις ημιαγωγών που συνδυάζουν λειτουργίες επεξεργασίας και μνήμης σε ένα μόνο τσιπ.

Ακόμα, η Samsung θα συνεχίσει να επενδύει σε τεχνολογίες για την υποστήριξη αναδυόμενων εφαρμογών και νέων καινοτόμων επιχειρήσεων. Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η Samsung ενισχύει την ηγετική της θέση στην έρευνα μέσω του παγκόσμιου δικτύου κέντρων Έρευνας & Ανάπτυξης και μέσω προγραμμάτων συνεργασίας με τον ακαδημαϊκό κόσμο.

Όσον αφορά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Samsung θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της ως ηγέτης στην εμπορευματοποίηση του 5G, ώστε να αναπτύξει τεχνολογίες αιχμής και να καθορίσει τα πρότυπα για την τεχνολογία επικοινωνιών 6G επόμενης γενιάς.

Στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων, η Samsung Biologics και η Samsung Bioepis θα συνεχίσουν να επενδύουν δυναμικά στην επέκταση της συμβατικής παραγωγικής ικανότητας και στη διεύρυνση του αγωγού βιο-ομοειδών προϊόντων.

Μαζί με την επενδυτική δέσμευση, η Samsung θα εντείνει την προσπάθεια δημιουργίας θέσεων εργασίας, αφού σχεδιάζει να δημιουργήσει 80.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2026, ή περίπου 16.000 θέσεις ετησίως, ξεπερνώντας τον προηγούμενο στόχο δημιουργίας 40.000 θέσεων εργασίας μεταξύ 2021 και 2023. Οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κυρίως σε βασικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών και των βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

Η Samsung θα συνεχίσει επίσης να επεκτείνει τις πρωτοβουλίες της για εκπαίδευση της νεολαίας σε ζητήματα λογισμικού και θα συνεχίσει να παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε μαθητές μέσω προγραμμάτων όπως το Samsung Software Academy For Youth και το Samsung Dream Class.

Τέλος, η Samsung σχεδιάζει να αυξήσει τα προγράμματα υποστήριξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και εταιρειών που ενέχουν επιχειρηματικούς κινδύνους, επιτυγχάνοντας βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο το οικοσύστημα. Έτσι, θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προγράμματος «Smart Factory», μια πρωτοβουλία που βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις παραγωγικές τους ικανότητες, αυξάνοντας τις πληρωμές κινήτρων και υποστηρίζοντας περισσότερες νεοφυείς εταιρείες μέσω της πλατφόρμας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της Samsung, C-Lab.