Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C.

Ο τύπος αισθητήρα APS-C προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους λάτρεις της φωτογραφίας και τους δημιουργούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να παράγονται φωτογραφικές μηχανές μικρότερου μεγέθους, υψηλής ταχύτητας και απόδοσης, ιδανικές για τους ενθουσιώδεις χρήστες.

Κληρονομώντας τα βασικά στοιχεία της σειράς EOS 7D, η EOS R7 είναι κατάλληλη για φωτογράφους άγριας φύσης και αθλητισμού που χρειάζονται την πρόσθετη εμβέλεια του APS-C, καθώς και την εξαιρετική ταχύτητα και την παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης που είναι εμπνευσμένη από ανώτερα μοντέλα της σειράς.

Από την άλλη πλευρά η EOS R10 είναι μια πολυδύναμη φωτογραφική μηχανή, ικανή για εντυπωσιακές φωτογραφίες και επιδόσεις βίντεο που ταιριάζουν στους δημιουργούς περιεχομένου lifestyle και τους φωτογράφους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Επίσης, σήμερα λανσάρονται δύο νέοι φακοί της σειράς RF-S, ο RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, ένας εξαιρετικά συμπαγής φακός ζουμ για καθημερινή χρήση και ο RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, ένας πιο ευέλικτος φακός μεγάλης μεγέθυνσης.

Από τον καιρό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το EOS R System, η Canon έχει επεκτείνει την γκάμα πλήρους κάδρου (full frame) με στόχο να προσφέρει μια σειρά εργαλείων που ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες των φωτογράφων και των δημιουργών περιεχομένου. Η κυκλοφορία φωτογραφικών μηχανών mirrorless EOS R τύπου APS-C συνεχίζουν τη δέσμευση της Canon να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών, έτσι ώστε μια ευρύτερη ομάδα φωτογράφων και δημιουργών περιεχομένου να μπορούν να επιτύχουν τις δημιουργικές φιλοδοξίες τους.

Ζήστε νέα επίπεδα ακρίβειας και ταχύτητας

Τα νεότερα μοντέλα της σειράς EOS R, EOS R7 και EOS R10, κληρονομούν την έξυπνη τεχνολογία αυτόματης εστίασης που έχει εφαρμοστεί και στα μοντέλα full frame υψηλής απόδοσης της Canon, προσαρμόζοντάς την στον τύπο APS-C. Διαθέτοντας τεχνολογίες Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και Dual Pixel CMOS AF II, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν θέματα όπως οχήματα, ζώα και άτομα, με ακριβή ανίχνευση κεφαλής, προσώπου και ματιών πάνω στο 100% του ορατού πλαισίου. Προσφέροντας αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό έως -5 EV και -4 EV αντίστοιχα [2] και λειτουργικότητα σε διάφραγμα μέχρι f/22 με τηλεμετατροπείς, οι EOS R7 και EOS R10 διευκολύνουν την παρακολούθηση πτηνών εν πτήσει ή αθλητών εν κινήσει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες λήψης. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν λειτουργίες εστίασης Touch και Drag AF, ενώ η EOS R7 γράφει ιστορία ως η πρώτη φωτογραφική μηχανή στο σύστημα EOS R που διαθέτει συνδυασμένο πολλαπλό χειριστήριο AF και τροχό ελέγχου. Αυτό επιτρέπει έλεγχο σημείου AF με γρήγορες και βολικές λειτουργίες ρύθμισης και αναπαραγωγής με μία κίνηση του αντίχειρα ή περιστροφή του καντράν.

Με στόχο να προσφέρουν κορυφαία απόδοση για να καταγράφετε κάθε στιγμή με ευκολία, οι EOS R7 και EOS R10 διαθέτουν το ταχύτερο συνεχές μηχανικό κλείστρο οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής APS-C EOS στα 15fps [3], καθώς και ηλεκτρονικό κλείστρο 30fps και 23fps [4]. Η EOS R7 προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 1/8.000 sec για το μηχανικό κλείστρο και 1/16.000 sec για το ηλεκτρονικό κλείστρο, παγώνοντας με αποτελεσματικό τρόπο αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, ενώ βρίσκεται και αυτή σε κίνηση. Χάρη στην υποστήριξη του πιο πρόσφατου επεξεργαστή DIGIC X, αμφότερες οι φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν υψηλή απόκριση και είναι ικανές για επεξεργασία εικόνας υψηλής ταχύτητας. Η προσθήκη λειτουργίας συνεχόμενης λήψης (burst mode) RAW 30fps επιτρέπει στους φωτογράφους και τους δημιουργούς να εργάζονται με τις εικόνες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της συνεχούς λήψης ως αρχείο βίντεο, ώστε να επιλέγουν καρέ με απλό τρόπο. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία προληπτικής λήψης (pre-capture), μπορούν επίσης να αρχίζουν να πραγματοποιούν λήψη εικόνας μισό δευτερόλεπτο πριν καν πατηθεί το κλείστρο.

Υψηλής ποιότητας καταγραφή εικόνας εν κινήσει

Ιδανικό για όσους πραγματοποιούν λήψεις εν κινήσει ή με κράτημα στο χέρι επί πολλά δευτερόλεπτα, ο συνδυαστικός σταθεροποιητής εικόνας στο σώμα (IBIS) της EOS R7 [5] έρχεται να προστεθεί δίπλα στα αντίστοιχα συστήματα των EOS R6, EOS R5 και EOS R3 προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο σταθεροποίησης εικόνας στον κόσμο, στα 8.0 στοπ [6]. Για πρώτη φορά στις φωτογραφικές μηχανές EOS, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας IS χρησιμοποιείται για να ευθυγραμμίζει τον ορίζοντα όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία “Auto Level” και αντισταθμίζει επίσης το κάθετο κούνημα κατά τη λήψη με τις νέες λειτουργίες πανοράματος ή panning. Έχοντας ως στόχο την εκτεταμένη εμβέλεια, οι πρόσφατα σχεδιασμένοι αισθητήρες APS-C 32,5 (EOS R7) και 24,2 megapixel (EOS R10) παρέχουν ευκρινή ποιότητα εικόνας ακόμη και σε μεγάλη απόσταση, κάτι που τις καθιστά  ιδανικές για φωτογράφους σπορ και άγριας φύσης που πρέπει να έρθουν πιο κοντά στη δράση. Οι καταστάσεις λειτουργίας Dual Pixel RAW, HEIF, Compact RAW και HDR δίνουν ελευθερία στο post-production και βελτιώνουν την απόδοση τονικότητας των καταγραφόμενων εικόνων. Επιπλέον, η λειτουργία Digital Lens Optimizer παρέχει αυτόματα τις καλύτερες εικόνες JPEG με επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής, διορθώνοντας εκτροπές χωρίς απώλειες στην απόδοση λήψης.

Ζυγίζοντας μόλις 612g και 429g αντιστοίχως, με μπαταρία και κάρτα, η EOS R7 και η EOS R10 δίνουν στους φωτογράφους και τους δημιουργούς την ευκαιρία για μια ισχυρή αναβάθμιση και τη δυνατότητα να μειώσουν το μέγεθος της φωτογραφικής μηχανής και των φακών DSLR που χρησιμοποιούν. Η EOS R7 εκτός του ότι είναι συμπαγής ως προς το μέγεθος, είναι ταυτόχρονα και στιβαρή, σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες για όσους πραγματοποιούν λήψεις υπό δυσχερείς συνθήκες.

Αναβαθμίστε το περιεχόμενό σας σε 4K

Αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη λήψης τόσο βίντεο όσο και φωτογραφιών, οι EOS R7 και EOS R10 μπορούν να τραβήξουν βίντεο σε 4K 60p [7] ή 4K 30p το οποίο προέρχεται από αρχική