Δοκιμάσαμε δύο λύσεις τροφοδοσίας ρεύματος για το γραφείο κατασκευασμένες από την Schneider Electric και απαλλαχθήκαμε από περιττούς φορτιστές και… σπαγγέτι καλωδίων!

Schneider Electric Unica System+ Desk Unit XS INS44004

Χωνευτή πρίζα σούκο γραφείου με USB Type A 

Unica system+ USB type A INS44004Αν και τα περισσότερα σύγχρονα έπιπλα γραφείου έχουν ήδη ειδική υποδοχή για «χωνευτή» πρίζα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσει κανείς μια οπή διαμέτρου 6 εκατοστών προκειμένου να φιλοξενήσει την Unica System+ Desk Unit XS (INS44004) πρόταση της Schneider Electric. Πρόκειται για μια σούκο πρίζα γραφείου που δεν φέρνει απλά μια παροχή ρεύματος ακριβώς εκεί που τη χρειάζεστε, πάνω δηλαδή στην επιφάνεια εργασίας σας, αλλά κρύβει και μια μικρή… έκπληξη! Στο πλευρό της σούκο πρίζας σάς περιμένει μια USB Type A θύρα έτοιμη να υποδεχτεί το καλώδιο φόρτισης της αρεσκείας σας (Type-C ή οποιοδήποτε άλλο). Η ισχύς της παρεχόμενης τροφοδοσίας της USB θύρας ανέρχεται στα 15,5 Watt (5V x 3.1A) ώστε να μπορεί να φορτίζει αρκετά γρήγορα οποιαδήποτε φορητή σας συσκευή, από το smartphone μέχρι το tablet σας. Όσον αφορά στην σούκο πρίζα, αυτή μπορεί να φιλοξενήσει με τη σειρά της οποιαδήποτε συσκευή, μιας και υποστηρίζει ένταση ρεύματος έως και 16A με πλευρική γείωση. Σε περίπτωση που ανησυχείτε για καλωδιώσεις και ηλεκτρολογικά… μερεμέτια, θα σας καθησυχάσουμε ενημερώνοντάς σας πως η πρίζα έρχεται προκαλωδιωμένη και έτοιμη για χρήση, απλά τη βιδώνετε στην οπή του γραφείου και μέσω του προσυνδεδεμένου καλωδίου 2 μέτρων τη συνδέετε στην πρίζα που βρίσκεται στον τοίχο σας. Γρήγορα, εύκολα και… νοικοκυρεμένα, η σούκο χωνευτή πρίζα εγκαθίσταται σε χρόνο μηδέν και συνδυάζει το πρακτικό με το καλαίσθητο. Λατρέψαμε, άλλωστε, την πράσινη ημιδιάφανη επιφάνεια με τα ανάγλυφα τρίγωνα στο καπάκι γύρω από τη λευκή «καρδιά» της πρίζας.

Schneider Electric Unica ST945U3B

Πολύπριζο 5 θέσεων με 2x USB (3 μ. καλώδιο)

Schneider Electric ST945U3BΑυτά που απαιτούσε κάποιος από ένα πολύπριζο μέχρι σήμερα ήταν αρκετές θέσεις, μακρύ καλώδιο και σίγουρα ένα… «βαρύ» λογότυπο που να εγγυάται μια αξιόπιστη κατασκευή που δεν θέτει σε κίνδυνο τις πολύτιμες συσκευές μας. Στην περίπτωση του ST945U3B της σειράς Unica, το Schneider Electric brand είναι αρκετό για να ικανοποιήσει το τελευταίο μας «checkbox», ενώ για τα δυο πρώτα φροντίζουν οι 5 θέσεις τροφοδοσίας (με ασφάλεια) και το καλώδιο τριών μέτρων. Επιπρόσθετα, όμως, πάνω από τις πρίζες σούκο θα βρείτε δυο θύρες USB Type A, έτοιμες να στείλουν τους φορτιστές σας στον πάτο κάποιου συρταριού. Αν συνυπολογίσετε πως αρκετοί κατασκευαστές premium smartphone δεν περιλαμβάνουν φορτιστές στη συσκευασία, παρά μόνο το καλώδιο φόρτισης, τότε σίγουρα οι δύο συγκεκριμένες USB θύρες θα αποδειχτούν πολύτιμοι σύμμαχοι σε βάθος χρόνου! Υποστηρίζουν 5V τάση με μέγιστο ρεύμα φορτίου 2,4A, το οποίο μεταφράζεται σε 12Watt ισχύος. Σίγουρα δεν μιλάμε για την ταχεία φόρτιση στα επίπεδα που μας έχουν καλομάθει οι φορτιστές τελευταίας γενιάς, μα αναμφίβολα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που κάθεστε στο γραφείο και το κινητό σας διαμαρτύρεται για φόρτιση! Εξαιρετικά χρήσιμο βρήκαμε και τον on/off διακόπτη.