Η Epson, με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων λειτουργίας της, πρόκειται να ανοίξει το Μουσείο Epson Suwa στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σούβα του Ναγκάνο, στην Ιαπωνία.

Το μουσείο δύο τμημάτων, το οποίο αποτελείται από ένα ανακαινισμένο Μουσείο Monozukuri και ένα νέο Memorial Hall, θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τα προϊόντα της Epson από το παρελθόν. Το Memorial Hall στεγάζεται στο κτίριο όπου ήταν το αρχικό διοικητήριο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1945. Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από σήμερα.

Η προκάτοχος της Epson, η Daiwa Kogyo, Ltd., ιδρύθηκε τον Μάιο του 1942. Τις επόμενες οκτώ δεκαετίες, η εταιρεία εξελίχθηκε ενώ κληροδότησε το DNA της ως ένας καινοτόμος κατασκευαστής. Η βελτίωση των τεχνολογιών μικρομηχανικής και επεξεργασίας ακριβείας που ανέπτυξε η Epson για ρολόγια και η ανάπτυξή τους σε άλλους τομείς είναι αυτά που τροφοδότησαν την εξέλιξη της εταιρείας

Ανακαινίσαμε το αρχικό κτήριο διοίκησης από την ιδρυτική εποχή και θα το ξανανοίξουμε ως Memorial Hall για να επιτρέψουμε στους επισκέπτες να κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν την ιστορία μας και την ιστορία προϊόντων από μια άλλη εποχή.

Τα εκθέματα στο Memorial Hall καλύπτουν την περίοδο έως τη δεκαετία του 1970, την εποχή κατά την οποία το κτίριο χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα. Από την τεχνολογία και τις δεξιότητες που αφορούν τα μηχανικά ρολόγια, το πρώτο ρολόι χαλαζία στον κόσμο έως και τον συμπαγή ψηφιακό εκτυπωτή EP-101 από τον οποίο προέρχεται το εμπορικό σήμα Epson, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία αναδρομή στις αποτελεσματικές, συμπαγείς και ακριβείς τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία από την ίδρυσή της.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Epson Suwa μπορούν να περιηγηθούν τόσο στο Μουσείο Monozukuri όσο και στο Memorial Hall.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένας ιστότοπος για την 80η επέτειο όπου θα προβάλλεται η φιλοσοφία και η ιστορία της εταιρείας από την ίδρυσή της.

https://80th.epson.com/en 

Η Epson έχει συμπληρώσει οκτώ δεκαετίες επιδιώκοντας ασταμάτητα τη δημιουργικότητα και την πρόκληση. Η εταιρεία δεσμεύεται να επιλύει κοινωνικά ζητήματα εργαζόμενη για την επίτευξη της βιωσιμότητας και τον εμπλουτισμό των κοινοτήτων.

Προφίλ του Μουσείου της Suwa

Όνομα Εγκατάστασης Memorial Hall Monozukuri Museum
Κύρια Εκθέματα Σκηνές από την διαδικασία παραγωγής την εποχή της ίδρυσης

Εξέλιξη των μηχανικών ρολογιών και των τεχνολογιών και δεξιοτήτων που τα περιβάλλουν

Η ιστορία της ανάπτυξης του ρολογιού χαλαζία

Η εμφάνιση και η ανάπτυξη ενός συμπαγούς ψηφιακού εκτυπωτή

Ιστορική διαδρομή προϊόντων και τεχνολογίας

Εισαγωγή στο ανανεωμένο εταιρικό όραμα Epson 25

Οι πέντε τομείς καινοτομίας της Epson

Πραγματική εμπειρία εκτύπωσης

Τοποθεσία 3-3-5 Owa, Suwa, Nagano, Ιαπωνία
Ανοίγει 18 Μαϊου, 2022