Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, αφουγκραζόμενο την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης και προσαρμογής πρακτικών ψηφιακού μετασχηματισμού στη ζωή και στην εργασία,διοργανώνει το υβριδικό συνέδριο «Τα Πάρκα Καινοτομίας ως Μοντέλα Ενίσχυσης των Περιφερειακών Οικοσυστημάτων», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 10:30 π.μ., προσφέροντας τη δυνατότητα διά ζώσης συμμετοχής στη Λάρισα, καθώς και online παρακολούθησης μέσω live streaming.

Το συνέδριο παρουσιάζει το ρόλο των Πάρκων Καινοτομίας στη μεταφορά της γνώσης, της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο μοντέλο συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη. 

Στην εκδήλωση αναδεικνύονται καλές πρακτικές από δυναμικούς τομείς της οικονομίας, όπως της Ψηφιακής Υγείας και της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, μέσα από ομιλίες και συζητήσεις εξεχόντων/ουσών ομιλητών/ριών, όπως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Ερευνητής Α’ Βαθμίδος, κ. Δημήτριος Τζοβάρας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κ. Γεώργιος Ρουπακιάς, ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Uni Systems, κ. Antony Cassano, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κα Έλενα Ζαγλαρίδου, κ.ά. 

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε:

  • Επιχειρηματίες
  • Startups
  • Δημόσιους Φορείς
  • Εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτές Ενηλίκων
  • Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ
  • Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς Φοιτητές
  • Ερευνητές
  • Λάτρεις της Καινοτομίας

Κατά τη διάρκειά του, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως το Microsoft workshop «Η Ώρα του Κώδικα: Παιγνιώδης Προγραμματισμός με τη Βοήθεια του Minecraft», η δραστηριότητα «Lino3D: H Καινοτομία του 3D Printing & 3D Scanning Χρησιμοποιώντας Τεχνολογίες Αιχμής», η έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος Ι», κ.ά.

Χορηγοί του είναι η Microsoft και το iQnovus, Innovation Center of Quest Group powered by Uni Systems, χορηγοί επικοινωνίας είναι o δημοσιογραφικός οργανισμός 21 admedia και το startup.gr, ενώ φορείς υποστήριξης είναι ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης Thess INTEC, το Κέντρο Ικανοτήτων I4byDesign, ο υποψήφιος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub, το Κέντρο Ικανοτήτων στον Τομέα της Υγείας και των Φαρμάκων ΠΥΘΕΙΑ, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, οι  Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), το EIT FOOD Hub Greece και το L-Stone Capital.

Στις 19 Μαΐου, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST θα είναι ανοιχτό για συζήτηση, δικτύωση, και ξεναγήσεις στους χώρους του. 

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική ατζέντα του συνεδρίου και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.