Τις καινοτομίες που θα υποστηρίξουν την έκδοση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών παρουσίασαν το Υπ. Εσωτερικών και η SingularLogic σε κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειo.


Panel FjpgΤο πάνελ της Συνέντευξης Τύπου πλαισίωσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι κκ.: Σπύρος Φλογαΐτης, Υπουργός Εσωτερικών, Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννης Ζαννετόπουλος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και από τη SingularLogic οι κκ.: Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic και Ανδρέας Δρυμιώτης, Σύμβουλος Διοίκησης.


Κεντρικός Ομιλητής στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο κος Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic, ο οποίος ανέφερε: «Σε αυτές τις εκλογές στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της διαδικασίας μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και με δεδομένο τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, τολμάμε και διευρύνουμε το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 2009 και προσέφερε υψηλή ταχύτητα και αξιοπιστία.


Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που ανέπτυξε και υλοποιεί εξ ολοκλήρου η SingularLogic, θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 4.000 τυχαία τμήματα σε όλη τη Χώρα, και σε όλα τα τμήματα της Β’ εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλονίκης.


Στην επιτυχία της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος θα συμβάλλει η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Νομαρχιών και Δήμων – που έχουν αναλάβει τη διανομή και ενημέρωση των συμμετεχόντων στη διαδικασία, καθώς και η ανταπόκριση των Δικαστικών Αντιπροσώπων στη χρήση του νέου Συστήματος Μετάδοσης των αποτελεσμάτων.


Στόχος μας είναι, από τη χρήση αυτού του συστήματος τη βραδιά των εκλογών, να έχουμε σωστή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος μεταξύ 8.30μμ και 9.00μμ, εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το μισό του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη ενημέρωση των πολιτών.


singular-logicΚλείνοντας την ομιλία του, ο κος Καρακαδάς ανέφερε: «Σε αυτές τις εκλογές η έγκαιρη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος με το σύστημα SRT, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και μια επιπλέον επιβράβευση για το έργο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, που με αξιοπιστία και ακεραιότητα υλοποιούμε από το 1981 έως σήμερα».


Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο www.ekloges.ypes.gr/srt και στο portal της SingularLogic www.singularlogic.eu