Η Samsung Electronics Co., Ltd. και η εταιρεία DISH Network Corporation ανακοίνωσαν ότι η Samsung Electronics επιλέχθηκε για την ανάπτυξη λύσεων 5G Open Radio Access Network σε όλο το δίκτυο SMART 5G™ της DISH Wireless.

Σύμφωνα με την πολυετή συμφωνία, οι εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη λύσεων vRAN (virtualized RAN) και μονάδων ραδιοεπικοινωνίας, συμβατών με το δίκτυο 5G O-RAN της Samsung, σε αγορές σε όλη την Αμερική, υποστηρίζοντας τις εμπορικές υπηρεσίες 5G της DISH.

«Οι λύσεις 5G της Samsung θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην επέκταση του δικτύου μας, δίνοντάς μας την ευελιξία να αναπτύξουμε το δίκτυό μας στο cloud με λύσεις software που υποστηρίζουν προηγμένες υπηρεσίες με δυνατότητα επέκτασης», σημείωσε ο John Swieringa, Πρόεδρος και Chief Operating Officer στη DISH Wireless. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Samsung, που κατέχει ηγετική θέση στην καινοτομία των δικτύων vRAN και O-RAN, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του οράματός μας για παροχή ανοιχτών, διαλειτουργικών υπηρεσιών 5G που διατίθενται σε cloud, για καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλη την Αμερική».

«Στη Samsung είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το ταξίδι επέκτασης του δικτύου 5G με τη DISH, μια εταιρεία πρωτοπόρο στην παροχή νέων εμπειριών σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες που βρίσκονται στο επίκεντρο για την εξέλιξη του δικτύου, όπως τα ανοιχτά δίκτυα και η εικονικοποίηση», σημείωσε ο Mark Louison, Πρόεδρος και Επικεφαλής Networks Business στη Samsung Electronics America. «Οι προηγμένες λύσεις 5G vRAN και τεχνολογίας ραδιοεπικοινωνιών που διαθέτει η Samsung, συνδυάζουν την ποιότητα τηλεπικοινωνιών με την ευελιξία του cloud, ώστε ακόμη περισσότεροι πελάτες να βιώσουν την ολοκληρωμένη εμπειρία του εμπορικού δικτύου 5G Open RAN».

Η Samsung Networks Business θα προμηθεύσει τη DISH Wireless με λύσεις 5G και RAN, λογισμικό vRAN και μια σειρά από μονάδες ραδιοεπικοινωνίας συμβατές με το O-RAN, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Massive MIMO. Το vRAN της Samsung μπορεί να λειτουργήσει σε οποιονδήποτε διακομιστή διαθέσιμο στο εμπόριο, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει απόδοση ίση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό που βασίζεται στο hardware. Βασισμένη σε αρχιτεκτονική cloud, η ανάπτυξη Open RAN της DISH Wireless βασίζεται σε ανοιχτές διεπαφές, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα πολλών προμηθευτών και διάφορα σενάρια ανάπτυξης. Οι ραδιοεπικοινωνίες της Samsung θα υποστηρίζουν επίσης όλες τις ζώνες φάσματος Frequency Division Duplex (FDD) και Time Division Duplex (TDD) της DISH (συμπεριλαμβανομένων των n71, n29, n66, n70, n48 και n77).

Κινητά και συσκευές

Η συνεργασία της DISH και της Samsung θα επεκταθεί σε πελάτες στον τομέα λιανικής ασύρματης σύνδεσης, παρέχοντάς τους συσκευές αιχμής 5G και πρόσβαση στο δίκτυο SMART 5G™ της DISH Wireless.

«Η συνεργασία μας με τη DISH Wireless φέρνει πολλά από τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες κινητής της Samsung σε ακόμη περισσότερους πελάτες του δικτύου της DISH», δήλωσε ο Jude Buckley, Executive Vice President του Mobile Business, στη Samsung Electronics America. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την από κοινού συνεργασία, φέρνοντας τα ισχυρά προϊόντα και τις υπηρεσίες κινητής της Samsung, τα οποία είναι συμβατά με το δίκτυο της DISH, σε περισσότερους πελάτες».

«Μαζί θα αναπτύξουμε λύσεις που θα δώσουν ζωή στο smart δίκτυο της DISH Wireless, που απευθύνεται τόσο σε εταιρικούς πελάτες όσο και σε πελάτες λιανικής, ενισχύοντας την παραγωγικότητά τους, τις ευκαιρίες για βελτιωμένη σύνδεση με ανθρώπους και τεχνολογία smart, τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τον έλεγχο των υπηρεσιών 5G που απολαμβάνουν», σημείωσε ο Stephen Bye, Executive Vice President και Chief Commercial Officer, στη DISH Wireless.

Αυτό το διάστημα, η DISH πραγματοποιεί δοκιμές στο δίκτυο 5G χρησιμοποιώντας το Samsung Galaxy S22, ενώ σχεδιάζει να συνεχίσει να αξιοποιεί κινητά τηλέφωνα Samsung ως πλατφόρμες αναφοράς σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης του δικτύου.