Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι η σειρά Neo QLED 2022 έλαβε την πιστοποίηση «Reducing CO2» από το Carbon Trust ως αναγνώριση των προσπαθειών της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα.

Το Carbon Trust είναι ένας παγκόσμιος συμβουλευτικός οργανισμός για το κλίμα, με αποστολή να επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον απελευθερωμένο από τις εκπομπές άνθρακα. Η πιστοποίηση  «Reducing CO2» σηματοδοτεί τη μείωση αποτυπώματος άνθρακα ενός προϊόντος, από έτος σε έτος. Ο οργανισμός αξιολογεί την ποσότητα GHG (αερίων θερμοκηπίου) που παράγεται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, χρησιμοποιώντας διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα.

Για το 2022, έντεκα μοντέλα τηλεοράσεων από τη σειρά της Samsung για το 2022 έλαβαν την πιστοποίηση «Reducing CO2», λόγω του μειωμένου βάρους τους καθώς και της μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος κατά τη χρήση. Μεταξύ των μοντέλων που έλαβαν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση βρίσκονται τρία μοντέλα Neo QLED 8K, τρία μοντέλα Neo QLED 4K, δύο μοντέλα QLED, δύο Lifestyle τηλεοράσεις και μία τηλεόραση Crystal UHD.

Η Samsung πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και στη διαμόρφωση και εφαρμογή τεχνολογιών περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης της Samsung στην CES 2022, ο Jong-Hee (JH) Han, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Device eXperience (DX) της Samsung Electronics, αποκάλυψε το όραμα της εταιρείας «Together for Tomorrow». Το όραμα της Samsung υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος και ενός πλαισίου συνεργασίας που θα λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη για την παγκόσμια κοινότητα, για την προστασία του πλανήτη.

Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, το Visual Display Business της Samsung πρόκειται να χρησιμοποιήσει 30 φορές περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό για την παραγωγή των προϊόντων οθόνης σε σχέση με το 2021. Η Samsung αποκάλυψε, επίσης, το πλάνο επέκτασης της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών σε όλα της τα κινητά και τις οικιακές συσκευές έως το 2025.

Επιπλέον, η Samsung έχει υιοθετήσει πληθώρα βιώσιμων πρακτικών για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τον κύκλο ζωής των προϊόντων της. Το πρόγραμμα «Eco-Packaging» της εταιρείας, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να επαναχρησιμοποιούν τις συσκευασίες των προϊόντων τηλεόρασης μετατρέποντάς τες σε χρηστικά  έπιπλα, αναβαθμίστηκε φέτος με συσκευασία προϊόντων που χρησιμοποιεί 90% λιγότερο μελάνι, ενώ παράγεται χωρίς συνδετικά υλικά.

Η Samsung διευρύνει, επίσης, τη διάθεση του SolarCell Remote, που συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης μπαταριών, διαθέτοντας ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες σε όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων για το 2022. Ακόμη, η Samsung ανέπτυξε και εφάρμοσε ένα νέο υλικό, κατασκευασμένο από επαναχρησιμοποιημένο πλαστικό που προέρχεται από τον ωκεανό, για τη δημιουργία του υψηλής ανάλυσης monitor S8, μειώνοντας τα θαλάσσια απόβλητα και περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Ως ηγέτης της αγοράς επί 16 συναπτά έτη, η Samsung δεν εστιάζει μόνο στις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και στις καινοτομίες γύρω από την ανθρωποκεντρική τεχνολογία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Seokwoo Yong, Πρόεδρος και Επικεφαλής της Ομάδας R&D του Visual Display Business στη Samsung. «Η Samsung θα συνεχίσει να εφαρμόζει διάφορες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και οικολογικές δραστηριότητες σύμφωνα με το όραμά της, με τίτλο «Going Green».