Σε μια εποχή όπου ο εργασιακός χώρος δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους αλλά τοποθετείται όπου έχουμε μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, τα εργαλεία που μπορούν να συμμετάσχουν στη νέα αυτή πραγματικότητα οφείλουν να είναι φορητά και ευέλικτα.

Το ThinkPad X1 Titanium Yoga παρέχει τα οφέλη της Intel Evo vPro πλατφόρμας, χωρίς να απειλεί με εξάρθρωση τον ώμο σας όταν το έχετε αποθηκευμένο στην τσάντα σας! Πρόκειται για μια εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά «2-σε-1» συσκευή που ξεχωρίζει για το εμβληματικό titanium design που, ωστόσο, κάτω από το στιβαρό σχεδιαστικό προφίλ κρύβει την πολυμορφική Yoga φύση τού υβριδικού αυτού laptop. Η μετατροπή του ThinkPad X1 Titanium Yoga από φορητό υπολογιστή σε ταμπλέτα γίνεται με μια απλή περιστροφή της οθόνης κατά 360 μοίρες, ενώ μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ενδιάμεση «στάση» εξυπηρετεί τους σκοπούς σας (π.χ. να στερεώσετε τη συσκευή σε tent mode για να απολαύσετε ένα βίντεο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης). Το βάρος δεν ξεπερνά τα 1,35 κιλά και το πάχος περιορίζεται στα 11,5 χιλιοστά.

Η 13,5 ιντσών οθόνη αφής βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα σε φορητότητα και ικανοποιητική επιφάνεια εργασίας. Υποστηρίζει Dolby Vision και η ανάλυσή της ανέρχεται στα 2256×1504 pixels χαρίζοντας ταυτόχρονα αρκετά ευρείες γωνίες θέασης. Η χρωματική κάλυψη (100% sRGB CG 8bit) είναι άκρως ικανοποιητική μα ως business εργαλείο, κατά κύριο λόγο, κρατά τον ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. 

Στο εσωτερικό της έκδοσης που λάβαμε για τη δοκιμή μάς περίμενε ένας σύγχρονος Intel Core i5-1130G7 επεξεργαστής με Intel Iris Xe Graphics και 16GB RAM. 

Ο SSD των 256GB επαρκεί και με το παραπάνω για οποιαδήποτε χρήση γραφείου, καθώς οφείλουμε να θυμόμαστε πως μιλάμε για μια συσκευή που δεν προορίζεται για video editing ή για εγκατάσταση αναρίθμητων game υψηλών απαιτήσεων. Φυσικά, για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν συνθέσεις με έως και 1TB PCIe SSD αποθηκευτικού χώρου. Την επαφή σας με το διαδίκτυο διατηρεί το WiFi 6 (υπάρχουν 4G και 5G εναλλακτικές).

Δύο θύρες USB-Type-C/Thunderbolt 4 επωμίζονται φόρτιση, μεταφορά δεδομένων και εικόνας σε εξωτερικές οθόνες. Για τους «παραδοσιακούς» υπάρχει και η κλασική υποδοχή ήχου 3.5mm, αλλά δεν είναι αυτή που θα σας εντυπωσιάσει προφανώς στον συγκεκριμένο τομέα. Τη δουλειά αυτή αναλαμβάνουν τα δύο up-firing ηχεία που πλημμυρίζουν τον χώρο με Dolby Atmos ήχο. Οταν θέλετε όχι μόνο να ακούσετε αλλά και να ακουστείτε, τη σκυτάλη παίρνουν τέσσερα 360ο μικρόφωνα. Παρέα με την HD + IR κάμερα αναλαμβάνουν τις τηλεδιασκέψεις σας.

Το συγκεκριμένο setup επιτρέπει και ασφαλές ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου μέσω της λειτουργίας Windows Hello. Με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των εταιρικών και προσωπικών σας δεδομένων, η ενσωματωμένη πλατφόρμα ThinkShield εκμεταλλεύεται τους καρπούς της τεχνητής νοημοσύνης και τη βιομετρική ταυτοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος για να προστατεύσει περαιτέρω τα επαγγελματικά σας «μυστικά». Τις θετικές μας εντυπώσεις ενίσχυσε και το άκρως βολικό πληκτρολόγιο, το οποίο ενσωματώνει οπίσθιο φωτισμό. Προαιρετικά, μπορείτε να αποκτήσετε οποιαδήποτε από τις γραφίδες της Lenovo (Lenovo Precision Pen, Lenovo Active Pen, Lenovo Pen Pro) και να αξιοποιήσετε στο μέγιστο την οθόνη αφής της συσκευής.