Στο 53% έφτασαν τα έσοδα της εταιρείας που ανήκει στη SingularLogic

Singular Logic logoΤην οικονομική της ανάπτυξη, αλλά και τον διπλασιασμό της κερδοφορίας της κατά την οικονομική χρήση του 2007, ανακοίνωσε η εταιρεία PCS, μέλος του Όμίλου SingularLogic. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1.670.000 ευρώ σε σχέση με το 2006 που ήταν 780.790 ευρώ. Πολύ σημαντική είναι και η αύξηση των εσόδων της εταιρείας που ήταν σε ποσοστό 53%.

Η κερδοφορία που παρουσίασε η PCS αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κερδοφορίες σε ελληνικό επίπεδο, όσον αφορά τις εταιρείες Λογισμικού Πληροφορικής. Αυτό την εντάσσει και στη γενικότερη κερδοφόρα πορεία του Όμίλου. Η PCS έχει σαν κύρια δραστηριότητα της, την παροχή ολοκληρωμένων κάθετων συστημάτων πληροφορικής στον τραπεζικό κλάδο, όπως επίσης και την παροχή ποιοτικών πελατοκεντρικών υπηρεσιών. Μέσα στο 2007 υλοποίησε σημαντικά έργα στον τραπεζικό τομέα, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η εταιρία ολοκλήρωσε μέσα στο 2007 έργα που αφορούσαν την προμήθεια ιδίων λύσεων και την παροχή υπηρεσιών (outsourcing) σε Τραπεζικούς Οργανισμούς όπως οι: ALPHA Bank, Eurobank EFG, Εμπορική Τράπεζα, Marfin Asset Management, Επενδυτική Τράπεζα κ.λπ..

Επιπλέον την ίδια χρονιά, η εταιρία υλοποίησε, παρέδωσε και έθεσε σε λειτουργία, Ολοκληρωμένες Μηχανογραφικές Λύσεις σε Τραπεζικούς Οργανισμούς της Ευρώπης όπως Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρο, Τουρκία και Πολωνία.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η real time υποστήριξη χιλίων χρηστών του δικτύου της Polbank στη Πολωνία, μέσω της εφαρμογής PCS eMutual Funds B2B, για τη διάθεση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και με ταυτόχρονες real time τραπεζικές συναλλαγές, η πλήρης κάλυψη των αναγκών των επενδυτικών εταιρειών Marfin Fond de Pensii και Bancpost Ford de Pensii στη Ρουμανία, καθώς και η κάλυψη των υπηρεσιών θεματοφυλακής της EFG σε όλες τις χώρες που έχει σήμερα παρουσία, με ένα κοινό μηχανογραφικό σύστημα το PCS Custody.

Παράλληλα, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης τοπικά με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό σε τεχνολογίες ORACLE τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Βουλγαρία, μέσω των θυγατρικών εταιριών του ομίλου Singular Logic.