Ο Σωτήρης Δανέζης «επιστρέφει» στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV. 

Η τρίτη ατομική έκθεση του γνωστού δημοσιογράφου, με τίτλο «Non-Returns», μία συμπαραγωγή του Δήμου Πειραιά και του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας, με χορηγό Τεχνολογίας την LG OLED TV, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή 15.04, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά.

Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Σωτήρη Δανέζη, το οποίο επιμελείται ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης, περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές και στιγμιότυπα από τα ντοκιμαντέρ του. Στο χώρο εκτίθενται, για πρώτη φορά, προσωπικά αντικείμενα, τα οποία έφερε μαζί του, πίσω στην Ελλάδα, ως ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε και των ιστοριών που κατέγραψε.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά ο επισκέπτης περιηγείται σε τρεις διαφορετικούς χώρους και σε περισσότερες από 12 ενότητες, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά με τα ψηφιακά έργα. Αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία έρχονται να κορυφώσουν οι έξι οθόνες 65” LG OLED, που βρίσκονται στο χώρο και προβάλλουν στιγμιότυπα από το «ταξίδι» του Σωτήρη Δανέζη, δίνοντας του πνοή μέσα από την κορυφαία ευκρίνεια που προσφέρει η τεχνολογία των αυτό-φωτιζόμενων pixels.  Η πιστότητα χρωμάτων 100% που διαθέτουν οι OLED οθόνες, αποτυπώνει με ακρίβεια τα χρώματα της πρωτότυπης εικόνας, έτσι, ό,τι παρακολουθείτε φαίνεται ακριβώς όπως το οραματίστηκε ο δημιουργός, αποδίδοντας εξαιρετικό ρεαλισμό στο περιεχόμενο και συμβάλλοντας στην μοναδικότητα της εμπειρίας του επισκέπτη. Η LG OLED με την απεριόριστη αντίθεση, το βαθύτερο μαύρο, τα πλουσιότερα χρώματα και τη ρεαλιστική ποιότητα εικόνας, αποδίδει ένα αποτέλεσμα που ‘τραβάει’ τα βλέμματα, ενώ το νέο ανασχεδιασμένο πάνελ βελτιώνει τα κύματα του φωτός και έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη εμπειρία θέασης των επισκεπτών. Η LG OLED 65’’ ξεχωρίζει επίσης για τον απίστευτα λεπτό σχεδιασμό και την καινοτομία απίστευτου βεληνεκούς, αποδίδοντας τέλεια κάθε λεπτομέρεια των φωτογραφιών.  

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Σωτήρης Δανέζης υποδέχτηκε μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τους: Γιάννη Στάνκογλου, Γιώργο Περρή, Χριστίνα Κοντοβά, Κωνσταντίνο Βογιατζή, Ορέστη Καρύδα και Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου 2022.