Ένα… glamorous clamshell με αναδιπλούμενη οθόνη για όσους δεν θέλουν ακόμα μια συσκευή πανομοιότυπη με όλες τις άλλες.

To P50 Pocket είναι κατασκευασμένο για να ξεχωρίζει. Όποιος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει 5G συνδεσιμότητα, Google Mobile Services και Google Play, μπορεί να απολαύσει μια πραγματικά premium συσκευή που αποπνέει πολυτέλεια, φινέτσα και καινοτομία. Είναι περιττό να απαριθμήσουμε πόσα μάτια άνοιγαν διάπλατα με θαυμασμό γύρω μας, κάθε φορά που με μια κίνηση διπλώναμε την οθόνη του foldable «κοσμήματος» της Huawei. Η επιλογή της λέξης «κόσμημα», άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ακόμα και στην ανοιχτή του μορφή, σε αυτήν που η 6,9 ιντσών OLED οθόνη απλώνει τα 2.790×1.118 pixels της σε μορφή κλασικού τηλεφώνου, το P50 Pocket μαγνητίζει τα βλέμματα με την ιδιαίτερη πλάτη του. Με έμπνευση από τη διαχρονική αξία και μεγαλοπρέπεια των διαμαντιών, η έντεχνα σμιλεμένη πίσω πλευρά της συσκευής χαρίζει μια μοναδική υφή και μια ακόμα πιο εντυπωσιακή όψη. Διπλωμένη η συσκευή καταλαμβάνει επιφάνεια μόλις 8,73×7,55 εκατοστών με το πάχος της να αγγίζει τα 1,52 εκατοστά. Το μικρό αυτό μέγεθος σε συνδυασμό με τα 190 γρ. βάρους καθιστουν το P50 Pocket πραγματικά αντάξιο του ονόματός του!

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης έχει δομηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας Multi-Dimensional Hinge, η οποία εξασφαλίζει υψηλές αντοχές, καθώς και μια εντελώς λεία επιφάνεια οθόνης όταν αυτή είναι ανοιχτή. Αν και θα θέλαμε να «κλειδώνει» με μεγαλύτερη ευκολία σε πολλαπλές θέσεις καθ’όλη τη διαδρομή του ανοίγματος, ο μηχανισμός δεν μας προξένησε καμία ανασφάλεια. Αντιθέτως, κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και μας επέτρεψε να ανοιγοκλείνουμε αδιάκοπα και δίχως τύψεις το P50 Pocket. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, επίσης, πως με ξεδιπλωμένη οθόνη, το πάχος του smartphone είναι μόλις 7,2 χιλιοστά!

Pocket rocket

Το Snapdragon 888 chipset της Qualcomm αποτέλεσε την ισχυρότερη πρόταση για Android flagships τη χρονιά που μας πέρασε. Με οκταπύρηνο επεξεργαστή, Adreno 660 GPU και διαδικασία παραγωγής 5nm, η 4G έκδοση του πανίσχυρου SoC (System-on-Chip) που φιλοξενείται στην καρδιά του P50 Pocket προσφέρει επιδόσεις αιχμής. Δυστυχώς, ο περιορισμένος χώρος που επιβάλλει το πολύ λεπτό πάχος των 7,2 χιλιοστών δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εύκολη απαγωγή της θερμότητας έπειτα από πολύωρους «μαραθώνιους» gaming, μα παρόλαυτά δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ανησυχητικό πρόβλημα. Η μνήμη της έκδοσης που πήραμε στα χέρια μας ανέρχονταν στα 8GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 256GB, επεκτάσιμος με κάρτα NM (Nano Memory). Το γραφικό περιβάλλον χρήσης EMUI ενισχύει αισθητά τη λειτουργικότητα του Android με πλήθος ευκολιών και αισθητικών επεμβάσεων. Ταυτόχρονα, χτίζει μια μοναδική γέφυρα ενοποίησης όλων των συσκευών του Huawei οικοσυστήματος, η οποία μεταφράζεται σε ευπρόσδεκτες ανέσεις όπως η πανεύκολη μεταφορά αρχείων από το P50 Pocket στο Huawei laptop μας. Ενδιαφέρουσα είναι και η λειτουργία Super Privacy, που -εφόσον την επιλέξετε- απενεργοποιεί κάμερες, μικρόφωνο και υπηρεσίες γεωεντοπισμού (GPS) κάθε φορά που το κινητό διπλώνει στην κλειστή του μορφή.

Απολαυστική οθόνη με… δώρο μια βοηθητική

Η κύρια εύκαμπτη οθόνη είναι τεχνολογίας OLED και απλώνει τη διαγώνιό της σε 6,9 ίντσες, διατηρώντας τον κινηματογραφικό λόγο διάστασης 21:9. Με όπλο το βαθύτατο μαύρο που χαρίζει το OLED panel και 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα στο πλευρό του, το P50 Pocket απεικονίζει με εξαιρετική πιστότητα ό,τι επιλέξετε να παρακολουθήσετε (καλύπτεται το χρωματικό φάσμα P3). Η ανάλυση ανέρχεται στα 2.790×1.118 pixels και ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 120Hz προκειμένου να χαρίσει μοναδικά ρευστή κίνηση. Κάθε σας επαφή με την οθόνη αφής ανιχνεύεται με ρυθμό δειγματοληψίας 300Hz (τουτέστιν σάρωση για άγγιγμα 300 φορές το δευτερόλεπτο!). Τη θεσπέσια οπτική εμπειρία επενδύουν ηχητικά δυο στερεοφωνικά ηχεία, με αυτό της βάσης να είναι αισθητά πιο δυνατό από το βοηθητικό του ακουστικού.

Παρά τις αξιοσημείωτες επιδόσεις της κύριας οθόνης, βέβαια, το ενδιαφέρον μας διεκδίκησε η βοηθητική OLED οθόνη αφής 1,04 ιντσών, η οποία φιλοξενείται σε έναν κύκλο κάτω από την κύρια κάμερα στην πίσω πλευρά. Με μια διόλου αμελητέα για το μέγεθός της ανάλυση (340×340 pixels) η συγκεκριμένη οθόνη φιλοξενεί μια σειρά από ευκολίες, όπως ρολόι, ημερολόγιο, καιρός, ειδοποιήσεις, χειρισμός μουσικής κ.α. Τα πολλά «ταλέντα» της μας επέτρεψαν να μην ανοίγουμε διαρκώς τη συσκευή, καθώς επωμίζεται με άνεση μια σειρά από συχνές δραστηριότητες. Στα highlights της βοηθητικής οθόνης συγκαταλέγεται η χρήση της ως viewfinder προκειμένου να τραβάτε selfies χρησιμοποιώντας την κύρια κάμερα. Παράλληλα, μπορείτε να παραμετροποιήσετε την εμφάνιση της εξωτερικής οθόνης ανάλογα με την αισθητική και τη διάθεσή σας. Η ευρυματική cover display είναι ικανή ακόμα και να σας καθοδηγήσει πώς να απλώσετε σωστά το αντηλιακό στο πρόσωπό σας, επιστρατεύοντας την ανίχνευση UV ακτινοβολίας που προσφέρει η νέα Ultra Spectrum κάμερα!

P όπως Photography

Η σειρά P της Huawei έχει αποδείξει πως σε κάθε της γενιά μπορεί να επεκτείνει την αντίληψή μας για το τι είναι εφικτό μέσω μιας κάμερας κινητού. Το P50 Pocket, παρά τις… ομώνυμες pocket διαστάσεις του, κατορθώνει να υπερασπιστεί τη βαριά του κληρονομιά. Αναφερθήκαμε ήδη στην μια εκ των τριών «κατοίκων» του κύκλου που φιλοξενεί τις κάμερες της πλάτης, την πρωτοποριακή Ultra Spectrum με ευρυγώνιο φακό 23mm, f/1.8 διαφράγματος. Διαθέτει AutoFocus, αισθητήρα 32MP και, φυσικά, το μοναδικό ταλέντο να ανιχνεύει ακτινοβολίες που υπερβαίνουν το ορατό φάσμα. Την τριάδα συμπληρώνει ο κύριος ευρυγώνιος φακός μεγάλου διαφράγματος (f/1.8) με Laser AF που τροφοδοτεί με φως έναν αισθητήρα 40MP και ένας υπερευρυγώνιος φακός ικανός να καταγράψει στα 13MP ένα οπτικό πεδίο 120 μοιρών. Όποια κάμερα κι αν χρησιμοποιήσετε, η εστίαση γίνεται άμεσα και αποτελεσματικά. Οι τεχνολογίες True-Chroma Image Engine, HUAWEI XD Optics and HUAWEI XD Fusion Pro ενισχύουν το φωτογραφικό αποτέλεσμα, προσφέροντας ρεαλισμό, ευκρίνεια και συνέπεια σε ότι καταγράφεται, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Παρά την απουσία εξειδικευμένης macro κάμερας, το P50 Pocket διαπρέπει και στις εξαιρετικά κοντινές λήψεις.

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, υποστηρίζεται μέχρι και 4Κ ανάλυση στα 60fps αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός οπτικής σταθεροποίησης. Η 10.7MP κάμερα της πρόσοψης εκμεταλλεύεται έναν ακόμα υπερευρυγώνιο φακό (100ο),  f/2.2 διαφράγματος. Είναι και αυτή ικανή να καταγράψει 4K@60fps βίντεο.

Με ταχυφορτιστή στο πακέτο

Κόντρα στη μόδα της εποχής, το Huawei P50 Pocket έρχεται με φορτιστή στη συσκευασία του και, μάλιστα, όχι έναν… οποιονδήποτε, αλλά έναν Super Charge 40W. Με τη βοήθειά του, η μικρή ομολογουμένως μπαταρία των 4.000mAh φορτίζει τόσο γρήγορα που η συγκεκριμένη διαδικασία παύει να είναι μια πολύωρη σκοτούρα. Ενδεικτικά, μισή ώρα φόρτισης είναι ικανή να φτάσει τη στάθμη της μπαταρίας από το 0% στο 70%, ενώ η πλήρης φόρτιση διαρκεί κάτω από μια ώρα. Δεδομένου πως κάθε σύγχρονη φορητή συσκευή καλό είναι να φορτίζεται αρκετά πριν φτάσει στο 0%, λίγα λεπτά στην πρίζα μέχρι να πιείτε έναν γρήγορο καφέ και να βουρτσίσετε τα δόντια σας κάθε πρωί είναι υπεραρκετά!


Μας άρεσε

  • Ακαταμάχητο design με premium υλικά κατασκευής
  • OLED αναδιπλούμενη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz
  • Η βοηθητική οθόνη αφής στην εξωτερική πλευρά είναι αρκετά πρακτική
  • Το EMUI ενισχύει αισθητά τη λειτουργικότητα του Android
  • Ταχυφορτιστής 40W στη συσκευασία

Δεν μας άρεσε

  • Η αναδιπλούμενη οθόνη δεν «κλειδώνει» εύκολα σε ενδιάμεσες θέσεις
  • Θα θέλαμε μεγαλύτερη μπαταρία, IP πιστοποίηση και καλύτερη απαγωγή θερμότητας
  • Δεν υποστηρίζει 5G και Google Mobile Services

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,9 ιντσών foldable OLED με ανάλυση 2.790×1.118 pixels, αναλογίας 21:9, 120Hz dynamic refresh rate, 300Hz touch sampling rate, 1 δισ. χρώματα, P3 wide colour gamut | Cover display: 1,04 ιντσών OLED, ανάλυσης 340×340 pixels

Chipset: Qualcomm Snapdragon 888 4G (5nm) με 1xKryo 680@2.84GHz & 3xKryo 680@2.42GHz & 4xKryo 680@1.80GHz, GPU Adreno 660

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB, επεκτάσιμος με κάρτα NM (Nano Memory)

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 40MP με ευρυγώνιο φακό 23mm, f/1.8, PDAF, Laser AF + 32MP Ultra Spectrum με ευρυγώνιο φακό 23mm, f/1.8, AF + 13MP με υπερευρυγώνιο φακό (120ο), f/2.2, AF +  βίντεο 4K@60fps, slow motion 1080p@240fps, gyro-EIS και selfie-cam 10.7MP με υπερευρυγώνιο φακό (100ο),  f/2.2, HDR, βίντεο 4K@60fps, 1080p@240fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/ax WiFi, NFC, Bluetooth 5.2

Extras: tri-band A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS/NavIC, Type-C USB 2.0 OTG, color spectrum UV illuminator, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, δύο στερεοφωνικά ηχεία

Δίκτυο:  4G

Μπαταρία: 4.000mAh (με ταχυφορτιστή 40W στη συσκευασία), 5W reverse charging

Λειτουργικό: Android 11 (με EMUI 12)

Διαστάσεις: 170×75,5×7,2 χιλ. (ανοιχτό) | 87,3×75,5×15,2 χιλ. (διπλωμένο)

Βάρος: 190 γρ.